Új hozzászólás Aktív témák

  • arty

    veterán

    válasz BBéci #16987 üzenetére

    "Meglehetősen szerény a kontrasztja, manapság 2-300 ezrekkel dobálóznak.
    Az Infocust soha nem tekintettem komoly gyártónak, de ez természetesen szubjektív vélemény."

    Idézet tőled. Ha említetted, hogy szoktál tesztelni, hogy nem látsz át a marketingesek ostoba számháborúján? Vagy szerinted mérvadó a laborkörülmények közt előállított, szinte használhatatlan beállításokkal, ultraagresszív és nézhetetlen képet eredményező írisszel kimért kontraszt?

    Arra nem merek gondolni, hogy a 250ezerbe kerülő infocushoz esetleg egy c3x-et mértél volna (bár annak sincs ekkora kontrasztja).

    Aztán itt jött az igazi elbizonytalanodás:

    "A specifikációkban olvasható kontraszt értékek legtöbbször köszönő viszonyban sincsenek a valósággal, de azért az csak jelent valamit, hogy az Epson és a Panasonic 250000:1, 300000:1 arányokat merészelnek megadni, Azokhoz képest az 5000:1 lepkefing."

    Erősödik a gyanúm, hogy te mégis kiindulási alapnak veszed a prospektusok értékeit.
    Naigen, ezért tartunk itt, mert még a "hozzáértők" is benyalják (valamilyen szinten legalábbis).

    Folytatódik:

    "Sok vetítő volt nálam, közülük ami 300000 forint alatt kapható, azt fél óránál tovább nem tudtam nézni, egyszerűen fájt, annyira vacak képet adtak. Többé be sem hozok olyat a házba, annál egy 50 colos LG plazmatévé (éppen az van nálam) is nagyobb élményt nyújt."

    Ha ez nem degradáló, akkor miket mondasz, amikor degradálsz? :DDD

    Szegény kezdő, kevésbé tehetős, de nagy képre vágyókat rendesen a földbe tudod ilyesmivel döngölni, gondolom a magas lóról ez már nem látszik...

    Ajánlottad többször a projektor.hu tesztjeit... te magad olvasgatni nem szoktad őket? Nem tűnt fel, hogy általában nem azzal végződnek a (bőven) félmilla alatti gépek tesztjei sem, miszerint "nézhetetlen szarok, ehelyett csak tévét szabad venni"? Pedig a ottani tesztek szerzője sem éppen alja gépen mozizik otthon. Annyi a difi, hogy neki még maradt realitásérzéke és képes a helyén kezelni a dolgokat ... ;)

    Nyilván a tiéd is egy vélemény, bár károsan sarkos - a projektor témában mindenképpen. Nem kellene elfelejteni, hogy nagyon sokaknak egy 100ezres gép is okozhat örömet, vagy hogy valakinek az általad dicsőített epson a bottal se kategória. Vannak szintek. Van 250ezres szint is. És vannak jó és kevésbé jó vetítők ezen a szinten. Ezekről érdeklődtek itt, nem a te ingerküszöbödről.

    [ Szerkesztve ]

    "ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."

Új hozzászólás Aktív témák