Új hozzászólás Aktív témák

  • gofry

    senior tag

    HDMI kábel vita nagy válasza:
    Leszögezem: nem, nem mértem. Cserébe vannak nálam jobban ráérő emberek külföldön akik heteket cs.sztek el hdmi-k összehasonlítgatásával, pl mantis néven irogató arc USA-ban.
    Az eredmény náluk is és nálam is ugyanaz (igen csináltam vaktesztet, igen felállítottam 3 paramétert amit a tesztelőknek értékelni kellett, igen raktam bele fake módosítást aminél észrevették, hogy semmi sem változott)
    Szóval az eredmény: nincs számottevő különbség a 80 ezer ft-os Carbon 48 és a belépő pearl között.
    A tesztelők egyöntetű véleménye az volt: ha nagyon-nagyon fülelnek, akkor az apró neszek, csörgések az első esetben (ez volt carbon) jobban átjönnek, de ehhez csak arra kellett figyelniük. Képben eltérés nincs.
    Szóval mindenki lenyugodhat a csudába.
    :R
    Can of worms-t kinyitva és a kukacokat etetve: UTP kábelek esetén ugyanez a laikusokból álló teszt csoport végigcsinálta ugyanezt a tesztet két napja és mai beszélgetésen az egyöntetű vélemény az volt, hogy itt jobban vártak volna valami változást mint a lan kábeleknél és meglepődtek, hogy a lanok esetén zenét hallgatva egyértelmű különbséget hallottak, a hdmi esetén pedig szinte semmit.

    A vitát meg szerintem engedjétek el. Mindenki arra költi a pénzét amire szeretné és ha azt tapasztalja, hogy neki az jobb ám legyen. Szerintem 30-40 Hsz-t nem ér meg az (persze van akinek örömöt okoz az agyalgás) amit egy "próbáld ki" "szerintünk nincs különbség, már próbáltuk" is megold. Felesleges és parttalan hitviták alakulnak ki belőle.

    Kerékpározásnál is rengetegen költenek kerámia csapágyas középrészre, mert ugye "marginal gain", de azt nem mérik fel, hogy az ő szintjükön nincs értelme erről beszélni. :R

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák