Új hozzászólás Aktív témák

  • VoidXs

    nagyúr

    válasz Tamoo #162503 üzenetére

    Semmit nem jelent a bitráta, ha nem beszélünk magáról a kódolási módszerről. Az MP3 és a DD 25+ éves formátum, az Opus 1.3 mindössze 2. Ennyi idő alatt a tömörítés tudománya legalább olyan iramban fejlődött, mint a PC-k számítási teljesítménye, de videó terén bőven meg is haladtuk (egy mai átlagos hardveren egy mai high-end kódolás nem képes real-time futni, régen ilyen soha nem fordult elő).

    Az MP3 tud full range lenni két csatornára, de az illesztési hibák és a tranziensek eldobása miatt azonnal hallani a különbséget, hiába van meg az adat 20k-ig. A DD már jól szól néhány csatornán, de az LFE egészen a végletekig van tömörítve, külön kell preprocesszálni, hogy egyáltalán ne zajt tároljon, illetve a surroundokat 7 kHz-en vágja, ami szintén drasztikus minőségromlás.

    Mindeközben az Opus tökéletes 20-20k között az alap 320 kbiten (8 csatornára), semmiféle tömörítési hibát nem okoz, 640 kbiten pedig szinte veszteségmentes (zenére már 160 kbiten is). Tud csatornánként dinamikus lenni, de az FFmpeg hülyeségei miatt én ezt nem használom.

    (#162504) alphamooncam: Jelenleg a 30k-s Ryzen 3200G a legjobb ár/érték arány, felette már a többszörösét kell kifizetned minimális minőségbeli javulásért. Ez egy normális alaplappal, kevés memóriával, és jó SSD-vel 80k-ra rúg, és akkor a maradék már csak a táp. Az én javaslatom a Corsair AX760/AX860 (ezek az analóg verziók), annál jobbat felesleges venni. Nekem a digitális van (AX860i, és egyébként ez a rendes mozikban a bevett darab, én is onnan hoztam selejtezéskor), az sokkal jobb, de analógról szólt a kérdés.

    (#162506) Jigsaw04: Meg is válaszoltad a kérdést. A PCM feldolgozott hang, a lejátszó dekóderét használja. Én a bitstreamről beszéltem, ami ezt kihagyja és lényegében letilt minden korrekciót. PC-n is ezért javaslom a helyben dekódolást, mert a PC-s dekóderek mindig a legjobbak, az AVR-esek pedig legtöbb esetben a legrosszabbak.

    [ Szerkesztve ]

    W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

Új hozzászólás Aktív témák