Új hozzászólás Aktív témák

  • Mosqu!to

    addikt

    Srácok, segítsetek, elkapott a gépszíj :D

    A Denon 4520 érkezése után nehezen visszafogható indíttatást érzek, hogy hozzá "növesszem" a hangfalakat is.

    Régóta nézem a Focalokat, eredetileg a Chorus 8xxW széria érdekelt, de azok kifutottak, és kevés pörög belőlük a használt piacon. Tovább nézelődve a 9xx Ariak még elérhető áron vannak, azonban:

    1) frontok tekintetében itthonról 936, kintről viszont kb azonos áron (ha nem olcsóbban) 948 -at lehet elérni. Ugyanakkor a 948-at legalább 35 m2 és 3,5m hallgatási távolságra ajánlják. előbbi megvan, utóbbi viszont nincs (2,5m). A távolság amúgy a 936-nak is kevés a hivatalos spec. szerint, mert 3-3,5m -t javasolnak. 926 méretű falak viszont félek, hogy nem lennének elegendőek a 40 m2-es nappaliba.

    2) 901CC olyan, mint a fehér holló. a 900CC pedig nem tudom mennyire megfelelő. A filmekben elég nagy szerepe van a dialógusoknak, és baromi illúzióromboló, ha a center nem hozza a frontok szintjét. Elég lesz a 900CC?

    3) 900SR vagy 906 tekintetében is kicsit tanácstalan vagyok, falra kerülne a hangfal, most is ott, egy karon ülnek az 5.1 hátsói. a post végére tettem egy alaprajzot az elhelyezésről. nem tudom, hogy ez mennyiben számít, hogy egyik vagy épp másik jobb választás-e.

    4) ami igazán jó áron van, annak színe nem tetszik kifejezetten (lakk feketét szeretnék és dark ebony vagy walnut érhető el kedvezőbben). nem tudom, hogy ezzel mennyire tudnék megbarátkozni.

    5) esetleg bármi más, azonos árkategóriában jobb hangzású alternatívát tudtok ajánlani?

    Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.

Új hozzászólás Aktív témák