Új hozzászólás Aktív témák

  • Patice

    nagyúr

    válasz Tonyka 2 #134242 üzenetére

    Az, hogy a (DD, DTS) szabvány megengedi, hogy az LFE csatornán 120 Hz-ig legyen hang, az nem fogja feltétlenül azt jelenteni, hogy lesz is.

    A filmes hangsávok keverésénél ugye figyelembe kell venniük azt is, hogy ha sztereó lekeverés van, akkor is használható legyen a hangsáv. A lekeverés algoritmusa adott.

    Azt nem tudom, hogy lekeveréskor az LFE jelét rákeverik-e a frontokra. Szerintem nem. Logikátlan lenne.

    Valahonnan nekem az rémlik, hogy azt olvastam, hogy a frontok teljes frekvenciatartományt kapnak, tehát a frontokon lesz olyan hang is, amit az LFE-re is rátesznek, mivel nem tudhatják előre, hogy milyen rendszeren fogja a néző visszahallgatni a film hangját, így csak az a megoldás, hogy a teljes értékű csatornákon LESZ/LEHET olyan mélyhang, amit az LFE-re is rákevernek.

    Csak így oldható meg, hogy adott rendszer tudja menedzselni a basszus hangokat, azaz ott vágja, ahol a rendszernek optimális (pl. bögreszettek - 150-120 Hz vágással).

    Ha 80 Hz a vágás, akkor az azt jelenti, hogy az 5.0 jelét vágja itt a DSP proci, nem az LFE csatornáét!

    Több AVR-ben van már lehetőség arra, hogy az LFE jelét is korlátozzuk felülről, azaz a 120 Hz-et vigyük lejjebb, mert pl. akusztikai okok miatt bezavarhat, ha mégis van hang 80-120 Hz között az LFE-n. Ezzel a plusz szűrővel kizárható ez is. Persze ennek is el lehet rontani a beállítását.

    Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

Új hozzászólás Aktív témák