Új hozzászólás Aktív témák

  • nadtom

    tag

    A karácsonyfa alá új szub került a 2 db Jamo-t (650-es és 660-as) váltva :D
    Olvasgatás és hosszas gondolkodás után 2 versenyző maradt az SVS 13 Ultra és az Elac 2070.

    A végső döntésnél a saját szempontjaimat vettem figyelembe.
    Nálam előny, hogy "elöl" minden Elac ezért - úgy gondoltam - hangilag jobban összepasszolnak, mint az SVS-sel, és a design is passzol. Mivel csak egy szub lesz, előny a nagyobb membránfelület az Elacnál, továbbá van bemérő rendszer és szoftver ami számomra fontos, illetve végül de nem utolsó sorban lényegesen olcsóbb, mint az SVS. Az egyedüli hátránya az Elac-nak, hogy talán nem annyira precíz, mert a hsz-k nem felém fordulnak, de ezzel együtt tudok élni.

    Egy hatalmas dobozban érkezett, kicsit megijedtem, hogy nem-e egy képcsöves tv-t hoztak a szub helyett, aztán kicsomagolásnál kiderült, hogy a dobozon belül még egy doboz volt (hiába a német precizitás).
    Négy db félgömb alakú, puha szilikon talppal érkezett ezeken stabilan áll.

    Tablet-re vagy telefonra letölthetőn az ingyenes Elac app, amin keresztül villámgyorsan kapcsolódik a szub és esetemben az Ipad.

    Az első mérésnél le kell tenni az Ipad-et közvetlenül a szub elé és a szoftver 20 és 160Hz között 16 különböző frekvencián beméri a szub-ot.
    Ugyanezt a bemérést kell megismételni a hallgatási pozícióban.
    A szoftver az eltérés alapján korrigál, ezért nincs jelentősége (szerintem) a bemérő eszköz mikrofon-kalibrálásának.
    Az egész beállítás kb. 5perc. (A bemérés alatt megdöbbentő volt számomra, milyen brutális hangok kiadására képes :Y .

    Négy üzemmód választható normál, zene, mozi, éjszakai. A tablet-ről nagyon kényelmes az állítása, el lehet szórakozni vele, ha nem tetszik a bemért érték, akkor minden kézzel is állítható, ezen túlmenően minden szokásos paraméter állítható, még az auto on-off ideje is.
    A tablet-es állítás azért is praktikus, mert a szub hangerejét gyakran állítani kell a zenétől függően.

    Még bejáratás alatt van de már látom, illetve hallom, hogy más ligában mozog, mint a Jamo 650-es szub...

    Úgy érzem, most már megvan az a zenei hangzás amit kerestem. Az Elac, NAD, Yami hármas mindig szépen szólt de sokszor úgy éreztem, tolnom kell egy kis magasat és mélyet a Yami-n, mert hiányérzetem van/volt.
    Aztán bekerült a Hidiamond D7-es hsz és D5-ös IC kábel, a magas hangok a helyükre kerültek, de azzal együtt, hogy a mély még tisztább, precízebb lett, egyben kevesebb is lett. Próbáltam a Jamo szubokkal kompenzálni, de nem volt az igazi, nem éreztem, hogy ez az, ezt kerestem (nyilván ez nem csoda).

    Volt egy kis időm tesztelgetni, leginkább zenét hallgattam (tudom eretnek dolog, de nekem tetszik a 2.1-es felállás sztereo zenéhez) eszméletlen jó mélyet tol, mindegy mit hallgatok mosoly jelenik meg az arcomon, tiszta zenei orgazmus :D.

    Filmeknél is teljesen más az élmény, olyan mély-dinamika van, olyan hangok jelennek meg, amit korábban nem tapasztaltam, sokszor összerezzenünk egy-egy jelenetnél. :K

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák