Hirdetés

Keresés
 • elmoraan (r)

  fanatikus tag

  Vazze, ezt olyan szépen leírtad, hogy akár most rohannék száz török elébe :R
  Ellenben:
  ''Amikor igent mondok - akarva, vagy akaratlan - akkor abban a pillanatban bebörtönzöm az egyik legkorlátlanabb, legszebb érzést a világon: a szerelmet.'' Még nem vagyok házas (csak lakásos vagyok :DDD), szóval nem értek hozzá, de ott meg szokták kérdezni, hogy akarod-é, avagy nem. Aztán lehet mondani, hogy nem. Ha meg igent mondasz, nem bebörtönzöd az érzéseid, hanem szabadon engeded, hogy eljusson mindenkihez. Ameddig nem mondod ki, csak a tiétek (mármint a párodé, meg a tied). Ha összekötöd valakivel az életed, nem hozzábilincseled a szerelmed. Úgy lehetne talán érzékeltetni, mint a vadászgép és az anyahajó viszonyát. Abban egyetérthetünk, hogy a gép nincs hozzákötve a hajóhoz. Mármint kötéllel. De mégis kötődik hozzá, igaz? (Vagy leszáll egy közeli szigetre, ahol a pilótát egy csomó félmeztelen bennszülött csaj fogadja ;] )
  ''Ki mondja meg, hogy kit szerethetek és kit nem?'' Hát te, kedves kolléga. Hacsak nem nyomja az após a sörétes puskát a hátadba.
  ''és az érzéseimet csak egy darabig irányíthatom ésszel.'' Nyugodj meg, nem egy darabig, hanem csak egyetlen pillanatra irányíthatod az érzéseid. És az is lehet, hogy csak utólag jössz rá, mikor volt az a pillanat.

  Egyébként van abban ráció, amit írsz. Az meg kit érdekel, hogy a szerelmet, házasságot nem lehet racionálisan kezelni? Egy jó elméletet nem kell csak azért feladni, mert nem igaz. :U :D

  "Now all the stars have gone / faded into cracks of dawn"

 • elmoraan (r)

  fanatikus tag

  ''Ráadásul hát megijednék rendesen, ha azt venném észre, nő valami bennem.''

  :W :O :DDD A nap beszólása, vazze. Nőtől már sok mindent hallottam, hogy miért nem akar gyereket, de ilyet még nem. :)) Egyébként nyugi, természet anyánk gondolt rá, hogy idejében felszabadítson benned olyan vegyületeket, amik ezt az ijedtséget megakadályozzák, még mielőtt egyáltalánj észrevennéd, mi is a helyzet. És ezer más dolog mellett pl. részben kikapcsolják az immunrendszered is, hogy ne tekintse idegen testnek a benned növekvő magzatot.

  "Now all the stars have gone / faded into cracks of dawn"

 • elmoraan (r)

  fanatikus tag

  A fórum címében különben benne van a válasz kulcsa, csak manapság kevesen gondolnak bele igazán: ugye esküvő. Mi is történik? Mitől több, mi nincs meg nélküle?
  Lássuk csak:
  Tegyük fel, hogy a társadalom alapja a család. Ezt még liberális barátaink is elismerték a másik topikban, szóval télleg lehet benne valami :DDD Azt is tegyük fel, hogy az állam arra gondol, hogy a családot támogatni kell, mert onnan lesz a sok kis új adózó. Honnan a retekből tudja az állam, hogy ez most itten egy család? Hát úgy, hogy van egy bácsi/néni, akit úgy hívnak, hogy anyakönyvvezető, oda el kell menni, és ott tanúk előtt jól ki kell jelenteni, hogy márpedig. És alá kell írni a böhöm nagy könyvet is, jól. Innentől kezdve házasok vagytok, aztán jár, ami jár. Egy gazdasági egység, meg ilyenek.
  Keverjünk bele egy kis vallást is Valahol ott gyökerezhetett a dolog, hogy egyedül a nő nem tudta felnevelni a gyereket, kellett hozzá egy apa is, vagy valami. Mert lássuk be, a férfiaknak nem olyan túl nagy megterhelés egy gyerek, főleg, ha a születés idejére már otthagyja a nőt, aki a gyerekét várja. Szóval a házasság logikusan szemlélve a nőket védi. (Remélem, már kezd tetszeni, Tildy :D ) Valamint ott volt a sok csapodár nő, meg kéjsóvár férfi, a nemi betegségekkel meg mégiscsak kellett valamit kezdeni. Hát kitalálta valami okos (valószínűleg valamilyen vallási vezető, sámán, akárki), hogy legyen monogám a kapcsolat, szóval gondold meg, válaszd ki, vedd el, légy hűséges, mert különben irgum-burgum. A gyerekek szempontjából sem elhanyagolható előnyökkel jár, ha a szülők nem csak addig bújnak össze, amíg a kölykök megfogannak, hanem utána még együtt maradnak vagy 20 évig. Bár végül is csinálhatnánk azt, amit egyes állatok: párzás, aztán mindenki megy a maga útján, az anya meg kezdjen a kölykökkel, amit akar.
  Tehát: esküvő. Van a pap (vagy lelkész, guru, akármi), akinek a vallásod alapján valamilyen hatalmat tulajdonítasz, elmész hozzá a pároddal, az megáld benneteket, ti meg megesküdtök arra, hogy egészségben, betegségben, stb., míg a halál el nem választ. És akkor talán jobban lehet a jövőt tervezni, mert nem csak neked mondta a párod a hűségesküt, mondjuk az ágyban, szex után, teljesen kimerülten, csak hogy hagyd végre aludni, hanem mindenki előtt (ugye legalább tanúk, meg pap), és ha már odáig eljutott, talán tényleg komolyan gondolja. Nem kényszerből jött, hanem ő akarta. Meg is szokták kérdezni, hogy biztos benne, hogy biztos benne? Sőt, még az ott megjelenteket is megkérdezik, hogy mit szólnak hozzá. Tudjátok, az a rész, hogy ''bárki, aki tud valamit az hallgassa el örökre''. Vagy ilyesmi. :DDD Ott lehet a titkolt szeretőknek nagyot homorítani.
  Persze egy ilyen nagy horderejű döntés komoly embert igényel. A válások számának alakulása azt tükrözi, hogy eléggé híján vagyunk a komoly embereknek. Vagy csak fogalmunk sincs, mi az a becsület, meg az eskü jelentősége. Ha nem vagyok biztos benne, nem megyek oda. Régen az esküszegés lelkiismereti kérdés volt, meg becsületbeli ügy, vallástól függetlenül. Ma meg... inkább nem is megyek bele.
  De nyugi, az, hogy nem akarsz megházasodni, férjhez menni, másokat aligha zavar(hatna). Ezt hozta magával a világ. Inkább, mint egy válás. Bár egy tízéves élettársi kapcsolat vége se lehet egy leányálom.
  Ebből a nagy összevisszaságból kell kihámozni, hogy kinek mennyi pluszt ad, és ki mennyire igényli és mennyit. Én pl. igényelném, mert egy hagyománytisztelő, földhözragadt balfék vagyok. Aki meg nem, az nem, 'szt kalap. Arra se én vetem rá az első követ.

  "Now all the stars have gone / faded into cracks of dawn"

 • elmoraan (r)

  fanatikus tag

  ''Pláne, ha az embernek nem tuti az önbecsülése, vagy nem kiegyensúlyozott a párkapcsolata, akkor komoly önértékelési válságot is okozhat, amikor az alak elkezd változni.. ''

  Az tényleg nem árt ha kiegyensúlyozott kapcsolatban vállal az ember gyereket, de ennek nem hinném, hogy sok köze lenne a terhesség élettani hatásaihoz. Ja, és igen, én is hallottam már hírét ''baby-blues''-nak meg terhesség alatti és utáni depressziónak. De remélem, nem az a normális. (A rosszulléteket persze nem keverném ide, az része a dolognak, mégiscsak nagy változások mennek végbe a női testben, az meg nem egy gép, amin egyet tekerek erre, egy kallantyút megrántok ott, aztán indulhat a szülés...)

  Hát igen,a terhesség első trimeszterében meg azért fordul elő a hőemelkedés-láz, mert a test az embriót idegen fehérjeként kezeli.

  De azért falósejteket meg ölő T-limfocitákat csak nem küld rá, ugye?

  "Now all the stars have gone / faded into cracks of dawn"

 • elmoraan (r)

  fanatikus tag

  Bakker, már megint kinyírtam egy topikot? :((

  [Szerkesztve]

  "Now all the stars have gone / faded into cracks of dawn"