Új hozzászólás Aktív témák

  • Wolfskin

    őstag

    sziasztok,

    egy (alig) használt Asus Xonar D2 kártyát próbálok ki a gépemben, de nem akar elindulni vele. elindul, felpörög a venti, majd sípolni kezd (- - - - - - - .) aztán újraindul. folyamatosan. amíg ki nem lövöm. ha kiveszem indul.
    kb 10 kísérlet után egyszer csak elindult, de csak egyszer. azóta sem.
    ez hardveres kártyahiba (hardveresen meghalt, vagy kontakthibás valami), vagy valami inkompatibilitás, esetleg biosban kell valamit állítani (pl. PCI feszültség, ilyesmi...? bár ilyen opció konkrétan nincsen...[asus sabertooth fx 990 r2.0])

    amúgy sérülés, égésnyom, amperszag nincs rajta
    ---
    volt egyérdekes jelenség még. amikor ment, feltettem a driverét, de nem sikerült hangot kiszednem belőle.
    bedugtam az optikai kimenetébe a kábelét, de a másik végén a DAC nem látott jelet.
    ugyanabban a pillanatban (vagyis mire kibújtam az asztal alól...) elsötétült az aktív DP->dvi átalakítón keresztül display portra-ra kötött fő monitorom (22"). ez lehet véletlen egybeesés, vagy ok.okozat? [vga: HD7770 / 2*dvi, dp, hdmi]

    azóta ilyen (hasonló) hibaüzenettel indul a win: "a számítógép hibát észlelt a DP (vagy HDMI) és a gép kapcsolatában, ezért nem fog tudni megjeleníteni nagy felbontást". kb. azóta csak a 19" monitort tudom rákötni, a nagyon nincs kép.

    azóta újrahúztam a gépet, de ez a jelenség maradt

    akkor lehet, hogy a sok hangkártya cserélgetés nem csak az alaplapi optikai kimenetet vágta haza, hanem a VGA-t is...??? :F :F :F

    [ Szerkesztve ]

    ''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

Új hozzászólás Aktív témák