Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • bsh

  őstag

  (Először is bocs, hogy új témát indítottam, nem találtam hasonlót. És mivel nem egy addott hangkártyával kapcsolatos, nem írtam hasonló topikba sem. Moderátor törölhet, ha úgy érzi, nem ez a megfelelő hely!)

  Szóval lnne egy fura problémám, remélem valaki tud segíteni.
  A gépemet zenélésre és játékra is használom, valamint tévé nézésre is. Ezért van benne egy tonna hangcucc: 2 pci hangkártya, egy tv tuner, egy usb hangkártya (monitorozáshoz), valamint az alaplapi cucc, de az ált. le van tiltva)
  Azért van ennyi, mert a zenéléshez használt kártya nem tud 3d gyorsítást meg eaxot meg hasonlókat, szóval játékokhoz nem igazán jó, arra van egy külön hangkártyám.
  A kábelezés: van a "fő" hangkártya, aminek jó a hangja, az van az usb-s monitorozós kártyán átvezetve a hifire és fejhallgatóra. A játékra való kártya az alapértelmezett xp-ben, ennek a kimenete a "fő" kártyának a line in-jére van jkötve. A tv tuner meg erre ajátékos kártyára, line-in. (szal a tuner hangja átmegy 3 hangkártyán is ;))
  Minen hangkártya mixere be van állítva (max. hangerőre), így minden jelforrás hangja azonos erejű, nem kell a hifin állítgatni hangerőt. Szóval minden be van lőve frankón.

  A probléma pedig a következő: ha pl. nézem a tévét, majd ráindítok egy zeneszerkesztő alkalmazást vagy akármi mást, a hangerő lehalkul jelentősen. Viszont ha végignézem a mixereket, minden ugyanúgy van, nem állítja el semmi alkalmazás a mixer hangerejét. (sem a kimenetekét, sem a felvételi hangszinteket)
  Úgyhogy nem igazán értem, mitől van ez a lehalkulás?
  Ha újra állítgatom a mixereket, akkor is ugyanúgy halk marad minden, nem is tudom újra hangosítani, csak ha újraindítom a gépet.

  Valakinek van valami ötlete, mitől lehet ez?

Hozzászólok Aktív témák