Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • And

  veterán

  Olyan rengetegféle nincs, inkább csak a sok altípus teszi kuszává a képet. Wlan-ra alkalmas csatlakozók, a legnagyobbtól a kisebb méretek felé:
  - N: ez a legnagyobb méretű, robusztus, jól szerelve vízálló. Az 1cm-es kábelekre (H500, H1000, H2000, stb.) közvetlenül jószerével már csak ez szerelhető. Szerencsére nincs belőle RP (reversed polarity) kivitel ;). Leginkább gyári antennákon található N-aljzat.
  - TNC: méretre kábé mint a sokkal közismertebb BNC (ami viszont nem alkalmas 2,4GHz-re), de nem bajonetzáras, hanem menetes rögzítésű. Van belőle alap- és RP-kivitel (tüske az alzatban), ez utóbbi aljzat található az elterjedt WRT54G sorozat hátulján.
  - SMA: ez még kisebb méretű, szintén menetes rögzítésű, és ebből is van fordított polaritású. 5mm-es kábelre (pl. H155, RG58) kényelmesen szerelhető. Jobb helyeken más fajtát adnak még külsőre azonos átmérőjű, de különféle típusú koaxkábelekhez is. PCI-os wlan-kártyákon gyakori az RPSMA alj.
  Az wlan-eszközök nagyrészén a fenti típusok valamelyik változata található, de vannak egyéb kisméretű, egzotikus csatlakozók is, amelyek sokkal ritkábbak: MCX, MMCX, SMB, SMC, stb.
  Leírások, választék: [link], [link], [link], ..

Hozzászólok Aktív témák