Új hozzászólás Aktív témák

  • kolosanyi

    veterán

    válasz Alpachino #95998 üzenetére

    Azért van annak értelme, csak jól kell csinálni. Ugyanolyan vízszintes nyomó gyakorlat, mint a fekvenyomás, vagy a gépes nyomások, remekül fejleszti a nyomóerőt és tömeget is épít. Természetesen csak akkor ha kellően nehéz a gyakorlat ahhoz, hogy gyúrós szemszögből "normális" ismétlésszám tartományon belül maradj. Nekem az egyik kedvenc nyomó gyakorlatom még mindig, szerintem érdemes váltogatni a súlyzós gyakorlatokat meg ezt. Most hagyjuk az ebben a topikban irreleváns változatokat, mint a támaszmérlegben végrehajtott karhajlítások és egyéb tornasportra jellemző erőmutatványok. A másik tipikus variáció az egykezes fekvő, ami bár nem rossz dolog, nem is tartozik a kedvenceim közé. Kevesen képesek értelmes formával kivitelezni, nagyon vékonynak, könnyűnek kell lenni, hogy ne egy össze-vissza tekeredett, csavarodott testhelyzetben nyomd, ahol minden dolgozik, csak a nyomó izmok nem.

    Ellenben ha egy gyűrűn, TRX-en vagy egyéb felfüggesztéses eszközön végzed, akkor egy egészen más stimulációt kapnak az izmok. Jóval nehezebb dolgod is lesz, illetve könnyű erőkar növeléssel állítani a terhelést. Egyik kart például csak asszisztáló karnak használod és nyújtva magad mellé engeded, mintha tárogatnál, a másik lesz az ami a nyomást végzi. Ez már elég jó terhelést ad ahhoz, hogy érjen is valamit, de nem annyira nehéz, hogy ne legyen izomérzet. De persze az is fasza, ha beszerez az ember egy erős gumiszalagot a fekvőzéshez vagy a hátára ültet valakit. Esetleg vesz egy fasza súlymellényt.

    Nem fogja kiváltani a gépes/szabadsúlyos gyakorlatokat, de jó alternatíva lehet bárkinek. Előnye még, hogy egy hétfő délután is könnyen végre tudod hajtani, amikor sz@rásig tele van a terem és mindenki mellezik. :)

    ________________________________________________

    Más: Ma tolódzkodás és húzódzkodás a program súllyal. Nézek maxot. :))

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák