Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz Woodslave #53136 üzenetére

    Írtam mi van ha napközben eszel... de nem a nappal-éjjel itt a lényeg megintcsak. Ezért írtam inkább időszakot.
    De azok akik ezt követik, általában estére teszik, azt a végén csak azért tettem hozzá. Mert valljuk meg ritka az aki reggel vagy délben 1x naponta bezabál... kb kajakóma azonnal és használhatatlan a napja. Oda is az előnye egyből ebből a szempontból is.

    A lényeg a két dolog között a raktárak kezelése.
    Ha egyetértünk abban hogy 2000 kalóriát beviszel 4 óra alatt, akkor azt a szervezeted nem használja fel (fizikai képtelenség) egyből... hanem lesz egy felesleg (itt egy jelentős ráadásul) ez pedig akármit csinálsz zsírba megy (egy része nyilván, nem az egész van másik rész kiürül értelemszerűen).

    Ezzel szemben a rendszeres táplálkozásnál nincs ez a jojo effektus ekkora mértékben. Ez a lényeg.

    Ha pedig a jó a diétád összetétele, pl zsírvesztésre megy, akkor a napi 1x vs többszöri abban különbözik... hogy az előbbinél mindig újra építed a raktárad, de egyre kisebbet (mert deficited van)... az utóbbinál pedig folyamatosan építed le a raktárad és nem építed újra egyáltalán... tehát folyamatos a zsírvesztés.

    És ha most elvonatkoztatunk ettől a fogyósditól, hanem azt nézzük hogy hosszú távon mi a helyzet mint életmód. Akkor az utóbbi a stabil eredményre vezet és ott is tart... a másiknál meg ingázol folyamatosan feleslegesen tortúráztatva a szervezeted nap mint nap.

    Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m

Új hozzászólás Aktív témák