Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • kolosanyi

  veterán

  válasz margithid #48945 üzenetére

  Egykezest. Mondom, Tescoban van jó áron acél tárcsa meg rúd.

  Szerk.: Bellt nyomtam egy évig, nagymértékben hozzájárult a gerincsérvem kialakulásához. Nem azért, mert szarul csináltam, csoportos edzésre jártam, illetve jó edzőm volt. Egyszerűen az L4-L5 csigolyákra nagy nyírőerő hat a tipikus belles gyakorlatok végzése közben. Aki hajlamos a sérvre, annak nem javasolt ez a sport. Linkeltem is egy tanulmányt korábban erről a témáról. Igazából én azt tapasztaltam, hogy erőben nem sokat hozott, robbanékonyságot és állóképességet fejleszt inkább, szálkásításhoz jó. Ha ilyesmi céljaid vannak, akkor azt biztonságosabban is meg tudod oldani más módszerrel.

  Tudom, vannak akik szerint marhaságot beszélek és nem értek hozzá, ez van, nekem ez a tapasztalatom a bellel. Mindenki eldöntheti, hogy kipróbálja-e, aztán úgy sportol, ahogy akar.

  (#48947) kisbrekes100
  Elég komoly láb programot lehet úgy is nyomni, hogy kis súllyal dolgozol. Ha egylábas guggolást nyomsz, az ugyanakkora terhelés, mintha a testsúlyod raknád magadra rúddal és páros lábas guggolást csinálnál. Felhúzás helyett ha egylábas felhúzást csinálsz kézikkel az megint egy jó alternatíva, de ha kímélni akarod a gerinced akkor csípőemelést is csinálhatsz (katt). Lehet, hogy buzisnak tűnik, de baromira nem az. Szóval megvan a módja, hogy sérüléssel is edzen az ember, csak utána kell járni, ki kell tapasztalni.

  Egyébként nem járok terembe, otthon nyomom.

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés