Új hozzászólás Aktív témák

  • kolosanyi

    veterán

    válasz Radnix #33477 üzenetére

    Nem ám. Én is azon vagyok, hogy normálisan meg tudjam csinálni. Kurva nehéz egyensúlyban maradni végig, plusz hajlékonyság is kell hozzá. Remek gyakorlat, de tényleg el lehet vele pöcsölni, mire rendesen megtanulja az ember a technikát.

    (#33478) Ijk
    Valószínű nem helyes technikával próbáltad, esetleg volt valami régebben a térdeddel, ami miatt nem csinálhatod, de ebben az esetben a sima guggolás is felejtős, marad a lábtológép pici mozgástartományban, meg az egyéb lábgépek, szintén kis mozgástartományban.
    Hogy mi az előnye? Pofonegyszerű. Úgy csinálsz guggolást nagy terheléssel, hogy nem pakolsz magadra nagy súlyt. Derékproblémákkal küszködőknek nagyon ajánlott így guggolni, mert kevésbé terhelt így a gerinc. Én is át fogok térni erre, meg a lábtolóra, nem akarom kinyírni magam (nyáron sérvgyanúval kezeltek, októberben lesz majd MR).

    (#33481) N.Ferry
    Tök mindegy mit edzel, csak következetesen csináld, meg rendesen kajálj, meg is lesz az eredménye. A srác se néz ki rosszul, még ha kicsit aszimmetrikus is. Azt helyre lehet hozni.

    (#33489) MMA87
    Kitörésnél pont addig célszerű előrelépni, amíg a lábszárad egyenes marad, a térded nem lóg túl a lábujjaidon, illetve - ahogy BÁ is írja -, a hátsó láb főleg stabilizáló szerepet töltsön be, ne az kapja a fő terhelést.

    Egyébként a kedvenc láb gyakorlatom, bár én újabban a bolgár guggolást részesítem előnyben (gyakorlatilag az is egy kitörés variáció). Valamiért nagyon érzem ezt, sokkal jobban, mint bármilyen mást lábra.

Új hozzászólás Aktív témák