Új hozzászólás Aktív témák

  • Tulku

    veterán

    válasz N.Ferry #32704 üzenetére

    Véleményem szerint a mell felső részére jóval kisebb figyelmet szentelnek az emberek, mint az alsó résznek. Ez persze logikusan következik, ha karjainkkal nyújtást végzünk (csak úgy spontán) inkább vízszintesen vagy lefelé végezzük, szinte sohasem felfelé; jóval kevesebb hatás éri a mell felső részét. Így ennek edzése többeknél a váll mellről nyomás részénél történik, amennyiben nem fordítanak figyelmet a felső mell edzésére.

    Én mindig azt tanácsolom, hogy felülről haladjunk lefelé, speciel én elhagytam a fekve nyomást és bizony nagyon nem bántam meg. Ferde padon rúddal, egykezes súllyal vagy erőkereten végzett nyomások bizony rendkívül szükségesek a normális mellizomzat kialakításához.

    Én nem vitatom hogy a negatív nyomás jó szolgálatot tehet, ám ez szerintem izomzat függő, nincs szinte két egyforma ember, akinek ugyan azok a szögek jönnének be az edzéseknél (minden gyakorlatra vonatkoztatva), tehát minden esetben saját tapasztalat a fontos, amennyiben egy bizonyos gyakorlatot nagyon érzünk, és huzamos idő alatt pozitív változást idéz elő a tükörben, semmiképp ne hagyjuk magunkat pozitív vagy negaítív értelemben befolyásolni.

    Arnold és Dorian teljesen más mellizomzattal rendelkezett, nyilvánvalóan nem ugyan azok a gyakorlatok hatottak rájuk pozitívan...ezért kár ölre menni, valószínű ŐK sem tették volna... :)

Új hozzászólás Aktív témák