Új hozzászólás Aktív témák

  • mike1334

    veterán

    válasz K.Andras.Vfx #156028 üzenetére

    – Szakértő: Ezt mi hamutartalomnak hívjuk és gyakorlatilag mindegyikben 4 illetve 5% hamu, tehát az azt jelenti, hogy 600 fokon el nem égő, 560-600 fokon el nem égő anyag van benne. Van olyan amelyikben maltozexin van, van olyan, amiben hidroxi metil cellulóz van.
    – Riporter: Ez az, amit nagyon kevesen értenek hétköznap.
    – Szakértő: Igen, kevesen értik de, hát annyit mindannyian tudnak talán még általános iskolából ugye, hogy a cellulóz alap az a papírgyártásnak az alapja.

    E 464 - Hidroxipropil-metil-cellulóz

    Használat
    A hidroxipropil-metil-cellulóz az élelmiszerekben mennyiségi korlátozás nélkül, általánosan engedélyezett. Ez alól csupán a kezeletlen és hasonló élelmiszerek a kivételek, amelyek a törvényalkotó szándéka szerint adalékanyagokkal nem módosíthatók.

    Egyebek mellett a következő termékekben engedélyezett:
    • Majonéz, szószok és ketchup
    • Desszert és fagylalt
    • Halkészítmények
    • Sütemény, kekszek, levelestészta
    • Csökkentett energiatartalmú élelmiszer

    Biztonság
    A hidroxipropil-metil-cellulóz veszélytelennek számít.

    Mint oldható ballasztanyagot az emberi szervezet nem tudja hasznosítani. Nagyobb mennyiségben enyhén hashajtó hatású.

    Taps a szakértőnek..és ő az élelmiszer-analitikus....

    [ Szerkesztve ]

    ...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!

Új hozzászólás Aktív témák