Új hozzászólás Aktív témák

  • rasotamas

    veterán

    Urak, némi segítséget kérnék diétával kapcsolatban. Jelenleg elég jól beállt a dolog, 2 óránként eszek egy nap 8-9 alkalommal 200 kalóriát. Ebben van 60-65 deka csirkemell-pulykamell, 1db 25 dekás sovány túró, a többi rizs, tészta, zab, zöldség. Pl a tegnapi kijött 203g fehérje, 156g szénhidrát, 18g zsírra. Ez kb 1800kcal ami elég jó a 140 kilómhoz szerintem, egy picit több még beleférne, de nem akarok sokat lazítani rajta.
    2 problémám van: A költség, és az alacsony zsírbevitel. Jelenleg a hús árától függően 1200-1500Ft a napi költség.
    Megoldási ötletek a költségre: Csirkecomb, sertésmáj, szójabab, simabab a költségcsökkentésre, úgy látom a fehérjeporok jóval, a tojás kicsit drágább fehérjeforrás, mint a színhús.
    Egyébként a pár napja vettem csirkemellet a lidlben akciósan talán 1290-ért, sütés után a felére esett a tömege. Tegnap vett az asszony hentesnél pulykamellet 1600-ért, sütés után 2/3-ára esett a tömege és sokkal sertéscomb szerűbb, erősebb rostosabb az állaga, hozzáteszem kb 10 éve nem ettem pulykát, ezért nem angyon tudom, milyennek kéne lennie, nincs vele bajom, csak így alakult.
    Zsírból jó ha teszek a hús alá egy kis oliva vagy tökmagolajat, vagy kéne ennem valami zsírosabb húst, netán avokádót, magokat? Persze a szénhidrát csökkentése kellene hozzá nem?
    Szóval én kissé sokallom ezt a húst, biztos kell 140 kilóhoz a zsírmentes saccolt tömeg (1100kg) kilogrammonként 2g fehérje? Lehet, hogy kevesebb a zsírmentes tömegem, lehet, hogy ennyire nem kell sok fehérje. Mit javasoltok?

    https://tinyurl.com/rasoapro

Új hozzászólás Aktív témák