Új hozzászólás Aktív témák

  • Jorus

    nagyúr

    válasz HussarF #150065 üzenetére

    Igen, de csak amíg a sárgája/fehérje arány állandó. :) Oké, aszongyák iparági 34/66 az arány, de émmár mindenféle tyúktojást láttam.
    Szal arra utaltam az imént, hogy ha abból indulunk ki, hogy a sárgája sűrűbb, tehát nehezebb, a tömeg nem csak a méret növekedésével, hanem a sárgája/fehérje arány változásával is elérhető. Tehát ha mondjuk egy 35 grammos tojásnál ez az arány 30/70, egy 50 grammosnál 34/66, míg egy 65 grammosnál 38/62, akkor itt lehet olyan összefüggés, hogy a tojás tömegének növekedésével (amennyiben ez a növekedés a sárgája/fehérje arány megváltozásával is jár) a zsírtartalom/teljes tömeg arány is változhat valamilyen módon. :)
    Hmm... holnap úgyis tojást tolok, majd mérek a különböző méreteknél sárgája/fehérje arányokat. :D

    ''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

Új hozzászólás Aktív témák