Új hozzászólás Aktív témák

  • Jorus

    nagyúr

    válasz Lacy6 #150048 üzenetére

    Biztos jobb, ha tudod hogy mit eszel, vagy mit evett, amit megeszel, de háztáji körülmények között, munka mellett nem fogsz tudni eleget termelni semmiből.
    Ha csak a tojást nézem, abbol betolok mondjuk egy hónapban kb. 80-100 db-ot, ahhoz kell 10-12 db tojó alsó hangon, meg persze kakas. Emellett elfogy havonta uszkva 25-30 kg csirkemell, az azt jelenti, hogy havonta levágsz 80-90 csirkét (napi 2-3-at). És akkor még kellene némi vöröshús, hal, meg rengeteg zöldség, gyümölcs, gabona. És mivel mindent megeszel, ezért ez mind kiadás, szal a bevételi oldalra is kellene valami, amiből mindezt biztosítod. Ahhoz ugye a fentiek sokszorosát kellene termesztened, hogy a felesleget eladd a piacon, és még maradjon kis pénzed mondjuk terembérletre is. :)

    Szal jó móka az önellátás, nekem is vannak ilyen ismerőseim, de ők enervált, elvont jurtalakók, akik egy csirkét családilag 4 napig esznek, meg elvannak egy nap borsólevesen meg céklafőzeléken. Szal úgy simán működik a dolog, de ha nagydarab gyúrós vagy, aki betol egy nap 3-4.000 kcalt és 200-300 gramm proteint, akkor sehogysem fog kijönni a dolog pénzügyileg és időben szentem.

    Ha teheted, természetesen mindenből célszerű a tanyasit, háztájit venni, mert sokkal finomabbak, de a konkrét makrókról szentem nincsenek hivatalos mérések, mert ahány háztáj, annyi nevelési, tápozási metódus, szal szentem csak becslések lehetnek, vagy egyes vizsgálati eredmények, hogy teszem azt mennyivel jobban épül be az a protein, amit nyílt mezőn boldog füvet mosolyogva rágcsáló vidám marhából származik, amit vicceket mesélő mészárosok daraboltak.

    Amúgy itt van tikos cikk.

    [ Szerkesztve ]

    ''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

Új hozzászólás Aktív témák