Új hozzászólás Aktív témák

  • Woodslave

    nagyúr

    van egy aránylag új metaanalízis a protein bevitelről. Egyben és napi össz. Ugye a korábbi "mítosz" hogy a tested nem tud mittomén 30 gramnál többet feldolgozni, magyarázva lett mindenhogy, én úgy magyarázom, hogy az egy étkezéses limit aminél több már nem ad hozzá a protein szintézishez. Tehát nem pisiled ki, de elvileg feleslegesen eszed (mivel a ch mindig is olcsóbb és nem biztos hogy a fehérje jobban telít, legalábbis én nem ezt tapasztalom)

    Szóval a lényeg amit tudtunk is 1,6-2,2 gramm per testsúly kilogram és mivel nem árt ha ez a nap folyamán el van osztva, ezért étkezésenként (4 étkezéssel számolva) testúly 0,4 gramm és ez elvileg optimális izomprotein stimulációt is jelent (elméletileg a leucin tartalom a mérvadó, szóval valszeg nem mindegy hogy csak zselatin vagy marhasteak -de nyilván nem ez az életszerű választás)

    Nekem ez most 85 kg-val (nem xarakodok lean body mass-al pedig elméletileg a zsírnak nem kell fehérje de mindegy 5 grammokon nem akadunk fenn) Ez összesen nem diétás helyzetben 136 gramm napi és 34 gramm étkezésenkénti bevitelt jelent.

    Nem tűnik túl soknak, de. Az orvosokra hallgatva nem eszek se tojást, se fehérje turmixot. Mondjuk húst se akarok annyit mert csak. Így már azért nem annyira egyszerű a dolog.

    Reggelire ettem 50 gramm zabot, meggyel. Mivel ebben a formában nem ehető :D raktam hozzá egy 150 grammos pohár lidl joghurtot. Össz bevitel 12 gramm fehérje... Még ha 150 gramm zabbal kínoznám magam akkor is 26 grammra tudnám feltornázni... Ötletek jöhetnek. Mondom fehérje por most nem játszik... :U

    Ebéd. Könnyebb a dolog, mert csirke vagy pulykamell rizs és brokkoli még a legalapabb (150 gramm nyersen mért hús) már majdnem 40 gramm csak állati és 51 gramm össz fehérjét jelent. Tegyük fel ezt még megcsinálom egyszer.

    Marad még egy étkezés, ahol nem akarok húst enni már, meg túrót is utálom. Esetleg a cottage cheese jöhetne szóba. Vagy valami növényi eredetű (bab, lencse...)

    Pláne érdekes ha mondjuk vega az ember :Y

    most nem a hardcore testépítő mentalitásból induljunk ki hogy még a xart is megeszem hogy izmos legyek, hanem mondjuk átlagon felüli ember szintből aki izmos akar lenni

    [ Szerkesztve ]

    "akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá

Új hozzászólás Aktív témák