Új hozzászólás Aktív témák

  • Zola007

    veterán

    válasz Woodslave #128998 üzenetére

    Épp ez a probléma, amit az imént prezentáltál.
    Az emberek 95%-a nincs tisztában azzal, hogy mit KELL egy rendes személyi edzésnek takarnia
    Az nem személyi edzés, amit a sok mobilnyomkodó csinál, de sajnos mindenki ebből általánosít az egész szakmára.

    Tényleg sok a tróger, de aki tisztességesen végzi a munkáját, annak kemény szellemi és fizikai munka az a 1-1,5 óra + még amit azon kívül végez.

    Személyi edzés keretén belül fel kell mérni a körülményeket, anatómiai adatokat (végtaghosszak, mozgástartomány, testsúly, testzsír, összes mérhető paraméter, úgy kb. 30 db) vérnyomás, pulzusértékek, készíteni egy általános felmérést a sportoló étkezési, napirendi szokásairól.
    Felvenni az anamnézist, összes korábbi egészséget, sportot, táplálkozást érintő kérdésben.
    Ezeket a méréseket , illetve az erő és állóképességi tesztelést rendszeresen végezni.

    Ezek mentén készíteni edzéstervet, azt módosítani, ha a helyzet megkívánja. Akinek táplálkozástudományi képzettsége is van, annak étrendet illeszteni hozzá, diétát tervezni, stb.

    Mindezt meg is kapja kézbe az első pár alkalom során, tehát ha nem kapsz legalább 10 oldalnyi dokumentumot, dátummal, aláírva az első pár edzés során, akkor rossz személyi edzőt választottál.

    [ Szerkesztve ]

    Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs

Új hozzászólás Aktív témák