Új hozzászólás Aktív témák

  • G.Ogre

    csendes tag

    válasz Shadowbull #11369 üzenetére

    Nyugodj meg, a veséid folyamatosan "öblítenek". Én az aktuális orvosi élettani dolgokat írtam, ettől többet sajna nem tudtam hozzátenni a témához :( Kíváncsi lennék, hogy élő szervezetben hogyan tudnád "kikapcsolni" a veséidet úgy, hogy ne legyenek használatban. Pont a veséidnek lesz baja a sok víztől, szerinted melyik másik szervünk szűri még a vizet? Az elektrolit egyensúly felbomlásnak enyhébb esetben szívritmuszavar, súlyosabb esetben halál a kimenetele, pont jelentéktelen az egész jelenség. Nem véletlenül vannak megkülönböztetve kálium tartó meg kálium ürítő vízhajtók is, rengeteg gyógyszer hatásmechanizmusa pedig pont az elektrolit csatornák blokkolásában vagy fokozásában rejlik.
    A dózis meg mindig testsúlyfüggő még egy olyan jelentéktelennek tűnő dolog esetében mint a víz. Vannak vélemények, meg vannak tények.
    De már megint olyan szar irányba lett elvíve ez a téma, hogy teljesen szélsőséges eseteknél tartunk. Nekem sem kéne tanácsokat osztogatni, de akinek meg végképp lövése nincs a témához, annak főleg nem. SZVSZ

Új hozzászólás Aktív témák