Új hozzászólás Aktív témák

  • kolosanyi

    veterán

    válasz Woodslave #109170 üzenetére

    http://shop.builder.hu/a-kreatin-szedese-builder-modra-a1280

    A kreatin szedése

    Két verzió van tehát a kreatin szedésére. A hagyományos, feltöltéses-szintentartásos, kúraszerű szedés, valamint a folyamatos, hónapokig tartó fogyasztás.

    A kreatin kúraszerű szedése esetében 5-10 napig feltöltést végzünk: ehhez a testsúlyunkat el kell osztani hárommal, és az eredménynek megfelelő gramm kreatint kell fogyasztani minden nap, pihenőnapokon is. Egy 60 kg-os ember esetében ez 60/3=20, tehát 20 g lesz. A szintentartás ideje alatt - ami egy 2-3 hónapos periódus, igény és lehetőségek függvényében - elég ennek a fele, tehát 10 gramm.

    A folyamatos szedés esetében a szintentartó adagot szedjük hosszabb időn keresztül (fél év, vagy több is akár).

    A feltöltés szükségességéről megoszlanak a vélemények. A kutatások szerint szükséges, a tapasztalat azt mutatja, hogy egy szintentartó mennyiség szedése esetén kb 3-4 hét elteltével ugyanott leszel, mintha feltöltöttél volna. Tehát a feltöltéssel egy kezdeti ugrásszerű fejlődést követően állsz be egy lassabb növekedésre és erőszint növelésre, a szintentartással kezdettől fogva egy lassabb, ám kiegyensúlyozottabb fejlődést tapasztalhatsz, ami azonban végső soron ugyanoda juttat, mint a feltöltéses módszer.

    Akkor 115 kiló voltam, tehát az 38 g naponta, amit felkerekítettem 40-re az egyszerűbb adagolás miatt (5g-os kanál volt hozzá).

    Annyi, hogy nem akartam egyszerre hirtelen ennyit bevinni, ezért fokozatosan emeltem a napi adagot, mivel nem tudtam milyen reakciót vált majd ki belőlem.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák