- Milyen program, ami...?
- Linux kezdőknek
- Bittorrent topik
- Synology NAS
- Hálózati / IP kamera
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Musk mellé állhat az USA az OpenAI elleni perben
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Microsoft Excel topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
fatpingvin
addikt
válasz Komplikato #7 üzenetére
Broadcom egyedül Ethernet vezérlőt képes normálisat gyártani. van olyan is amihez készült teljesen libre firmware is mmint hogy nem csak driver hanem firmware is, ugyanúgy a tg3 driver tekeri
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
ricsip
addikt
válasz E.Kaufmann #11 üzenetére
Tv-n van értelme a DTS-nek?
Hát ha csak ilyen formátumban van meg az audio track amit hallgatni akarsz, akkor mit tudsz csinálni? Konvertálgatod, mint a '90-es években h. le bírd játszani? Amúgy DTS-ból is van sztereo 2.0, nem kell 7.1-re vagy Object-based DTS:X-re gondolni egyből.
-
-
hapakj
őstag
Csak olyan konstrukciót ezek a pénzéhes g..ik nem dolgoztak ki pl. az enduserek számàra, h. ott van a hardverben a képesség, csak be kell neki adni 1 licensz kulcsot amit előtte megveszel az MPEG LA maffiától. Reális áron! Nem lehúzós pofátlan pénzért. Utána meg aktiválódik faszán a médialejátszó képesség ÖRÖKRE.
Kiváncsi vagyok, hogy van tiltva a funkció a hw-ben. Ugye, ha alapvetően könnyen aktiválható software-esen, akkor az valszeg elég gyorsan fel is lesz törve, főleg egy ilyen community keretein belül, amiért akár a Broadcom is csúnya pereket kaphat.
Nem egyszer történt már ilyen, hogy cégek lazán korlátozták a hw-es képességet és Radeon 9500-ból lehetett 9700-at csinálni, vagy valami Athlon X2-ből 4 magosat. Meg sok nvidia kártya esetén Geforce-ból Quadro-t. -
E.Kaufmann
veterán
Tv-n van értelme a DTS-nek?
Akinek fontos, vegyen külön erősítőt, ami már a TV ellőtt leszedi a hangot. Én, ha lenne pénzem rá, tuti nem engedném a hangot a tv hangrendszerére, akármilyen csúcs. A TV-be épített lejátszókra meg csak vészmegoldásként gondoltam eddig is.
Az elsőre, van az úgy, hogy két család nem komálja egymást és a járókelőt is eltalálják a kirobbant harcban...[ Szerkesztve ]
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
ricsip
addikt
válasz E.Kaufmann #9 üzenetére
Csak tudod itt az a kiba nagy seggfájás, mikor próbálnád valami médiára használni azt a rohadt hardvert. Mert felültél a bullshit-nek, és még azelőtt odaadtad a pénzt a zsebedből, mielőtt megláttad volna azt a review-t, amiben leírják h. ezek a codec-ek nem mennek hardverből.
Ugyebár pár dollár nagyságrendű lenne 1 darab eszközre vonatkoztatva az a rohadt mpeg4 / h.264 licensz. Csak olyan konstrukciót ezek a pénzéhes g..ik nem dolgoztak ki pl. az enduserek számàra, h. ott van a hardverben a képesség, csak be kell neki adni 1 licensz kulcsot amit előtte megveszel az MPEG LA maffiától. Reális áron! Nem lehúzós pofátlan pénzért. Utána meg aktiválódik faszán a médialejátszó képesség ÖRÖKRE. Nyert volna vele a user, mert átszámítva párezer forintot kipenget a maffiának, és van legális hardveresen gyorsított médialejátszás. Jól járt volna a broadcom, mert nem kellett az eszközönként 3-4-5-10 dollár haszonról lemondaniuk azzal h. azt a pénzt a maffiának kellett volna mindig elutalniuk.
De ez túl szép lett volna h. működhetett volna.Ugyanez az LG v. Samsung tv-nél, amiért kispórolták a DTS licenszet. Így ha azt akarod h. a tv boldoguljon bármivel ami DTS hangkódekkel akarna megszólalni, kidobhatod az 1-2-3 éves többszázezres v. milliós batárnagy csúcskategóriás tv-t. Csak mert az LG 2020 és 2022 között kispórolta ezt a tv-iből. 2023-ra visszahozták, mert nagy volt a visszhangja. De aki előtte vett tv-t, az megjárta. Mert azok nem kapják meg az amúgy csak szoftverfrissítéssel bármikor bekapcsolgató kódeket, hardver update nem kellene hozzá. Csak webshopban kipengetné az ember azt a 3-4-5000 pènzt (650-800 ezer forintos végfelhasználói árba sajnos nem fért bele a smucig gyártónak ez a többletköltség), és ismét lenne DTS kodek a Dolby mellett. De nem, rohadjon meg minden hülye vásárló akik ezekben az években vettek ilyen tv-t.
[ Szerkesztve ]
-
-
E.Kaufmann
veterán
Szokás a Broadcom-ot sz@rozni, de ez szerintem kivételesen nem az ő salakanyaguk volt, csak így tudták olcsóbban adni a chippet. Inkább gondolnám ennek a gittegyletnek a bűnének: [link]
[ Szerkesztve ]
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
Elrood
őstag
Nekem meg az Intel + PowerVR kapcsolata:
[Az Intel kidobja a PowerVR-t az új Atomból]
[Novemberben lesz végleges grafikus driver az új Atomhoz]
Utóbbi cikk az érdekes. HW tudta a DX10.1-t, de csak DX9-ig jutottak driverrel. 64 bites driver el se készült...''The spice exists on only one planet in the entire universe. A desolate, dry planet with vast deserts. The planet is Arrakis, also known as DUNE.''
-
Komplikato
veterán
válasz fatpingvin #5 üzenetére
Erről a Broadcom jut az eszembe az első generációs Rapberry Pi-ből.
"Ja, tudná ezt vagy azt a videó kódeket, csak nem kaptok hozzá licencet."
Én az ilyesmit soha nem fogom megérteni."Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
hapakj
őstag
válasz fatpingvin #5 üzenetére
komolyan nem értem a Qualcommnál miben gondolkodnak
- pénzben Sajnos ők mint chipgyártó ténylegesen csak az eladott chipek után kapnak pénzt. Szerintem elég nagy piac a sok kínai telefongyártó, aki hasonlóan áll hozzá s hasonlóan nem törik magukat a frissítésekkel, de szívesen építkeznek a csúcs Snapdragon chipekre.Én azt néztem, hogy Qualcommnál középkategóriában millió "féle" chip van, amik kb semmiben sem térnek el. Gyanítom, hogy igazából ugyanaz a chip csak más termékszámmal, hogy újra lehessen indítani a support időt az "új" chippel a "régi"-t meg avultatni. XDA-s fórumokon láttam, hogy root jog szerzés után, meg drivert lehalászva újabb telefonról az minden probléma nélkül működik a régi chippel is.
Persze a nagyobb cégek emiatt elhagyhatják őket, pl a Google-nek is emiatt lett elege a Qualcommból. Érdemes megnézni, hogy megugrott a Pixelek support ideje, miután váltottak a saját Tensor megoldásra [link]
forráskód gondolom szokás szerint a kutya fszában maradt...
- Windows driverhez forráskódot amúgysem igazán szokás publikálni.[ Szerkesztve ]
-
fatpingvin
addikt
forráskód gondolom szokás szerint a kutya fszában maradt...
a snapik legnagyobb hiányossága a gyártói support hiánya. komolyan nem értem a Qualcommnál miben gondolkodnak, a legutolsó tényleg jól támogatott snapdragon a 410-es volt (az is a Dragonboard miatt...), pedig érzésre egészen számottevő piacot tudnának nyerni normális driver támogatással meg a bootloader körüli felesleges encryption erőltetésével.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
hapakj
őstag
Konkrétan miért lenne papírnehezék 1-2 év múlva? Ez nem Android
Nem hinném, hogy az adott gyártónak bármi beleszólása lenne a Windows Update-kbe, s ma a Windows csomag is tartalmaz meghajtó programokat, szóval azon keresztül is érkezhetnek a frissített meghajtók. Vagy akár egyszerűen csak Windows Update-n keresztül.
Ezek után csodálkoznak hogy nem veszi a tömeg?
- Egyébként elvileg egész jól veszi a tömeg a vonzó akku idő miatt, s a tömeg pont ilyen részletekbe nem fog belemenni, hogy van-e gyártói meghajtó csomag. Igazából pont úgy látom, hogy az x86-64 világban a DIY gépek miatt egész luxus volt, a gyártói meghajtó csomagok ilyen szintű rendelkezésre állása.Ezt a mostani meghajtó csomagot is leginkább annak látom be a Qualcomm is szeretne ilyet adni, amellett, hogy az MS-en keresztül frissíti a drivereit, s pl csak a tesztelés megkönnyítése érdekében érhető el tőlük csak a Surface gépekhez.
-
addikt
Szerintem azért lesz rá megmókolt driver, mint x86-os PCkre is, legalább is remélem, mert én meg alzán Black Friday alatt berendeltem kedvező áron egy újszerű Snapdragon X Plusos laptopot.
Ha meg nem, s kéne valami progihoz, akkor meg max így jártam, játékra meg videószerkesztése úgyis a desktopot használom.
[ Szerkesztve ]
Nexus 5x > Pixel 4a 5G \\ AMD Ryzen 5800X3D - Gainward RTX 3070 Phoenix - Acer ED347CKR Ultrawide \\ Asus Zenbook 14 UM3402YA \\ Playstation 5 \\ DJI Mavic Mini \\ Nintendo Switch Neon v2 \\ Steelseries Arctis Nova 7 \\ Steam/Origin/Epic Games Store/GoG/Ubi Connect: Hopkins955
-
addikt
A Qualcomm a Snapdragon X termékcsalád esetében a támogatást az OEM partnereken keresztül oldja meg, így mindegyik cég saját meghajtót biztosít, beleértve az Adreno IGP-hez tartozó csomagot is.
Jaj ne, az X86-64-es platformon is milyen jól működik ez, mikor várni kell a hardvergyártóra, hogy kijöjjön az update. Ja meg Androidon is ARMon, ott ráadásul még rosszabb a helyzet, mert csak az új Android verzióval jön a javítás. Miért nem lehet a Qualcommnak a meghajtót csak úgy szabadon ereszteni minden kompatibilis hardverre az éterbe...Nexus 5x > Pixel 4a 5G \\ AMD Ryzen 5800X3D - Gainward RTX 3070 Phoenix - Acer ED347CKR Ultrawide \\ Asus Zenbook 14 UM3402YA \\ Playstation 5 \\ DJI Mavic Mini \\ Nintendo Switch Neon v2 \\ Steelseries Arctis Nova 7 \\ Steam/Origin/Epic Games Store/GoG/Ubi Connect: Hopkins955
Új hozzászólás Aktív témák
- EVGA RTX 3070 FTW3 Ultra Gaming 8GB VGA eladó (2025. 02. 18-ig garanciális) Keddig jegelve!
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 4090 OC 24GB GDDR6X Videokártya!
- PNY GeForce Quadro RTX A2000 6GB -ÚJ/AKCIÓ/-
- KERESEM / GIGABYTE AORUS RTX 3080 XTREME 10GB / GIGABYTE AORUS RTX 3090 XTREME / ORSZÁGOSAN
- MSI GeForce RTX 2070 Armor 8GB