Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • peterk

  senior tag

  Win7 esetén szerintem már nincs az oem-nem oem probléma ami még a winxp-kel volt. És a nyelv sem számít, csak annyi, hogy a win7 verziója megfelelő legyen (home, prof, vagy ultimate).

  A regisztráció kétféle lehet. Vagy a laptop alján találsz egy win matricát, és akkor azon a sorozat szám és az is szerepel, hogy milyen win7 verzió járt a géphez. Ha ilyen nincs, akkor uefi-s a bios és a hardver beépítve tartalmazza a sorozatszámot. Mindkét esetben simán telepíthetőnek kell lennie a megfelelő (home/prof/ultimate) win7-nek akár egy torrentről letöltött (nem megbarmolt!) iso-val is. Az uefi-s esetben (ha nincs matrica és a bios uefi-s) előbb a biosban ki kell választani az UEFI módot, ha netán nem lenne, és utána még sorozatszámot se fog kérni, ill. automatikusan aktivált is lesz.

  (Én a minap ugyanezt a történetet játszottam el egy win8-as laptoppal. A gyári HDD helyett SSD került bele, és mivel vadonat új volt, nem szenvedtem a partíció másolásokkal, egyszerűen felraktam egy netről letöltött ISO-ból a win8-at, üres lemezre, saját magam által létrehozott partíciókra.)

  Aki hisz a parajelenségekben, emelje fel a kezem!

Hozzászólok Aktív témák