Új hozzászólás Aktív témák

  • csadi0011

    őstag

    Egyik héten felötlött bennem, hogy szeretnék csinálni egy excel füzetet, amivel fejleszthetem a zenei/gitáros tudásom. Nem lett valami jó. Jelenleg is gondolkodom, hogy hogyan nézzen majd ki az új.

    A lényeg benne végül is egy gitár, amin megtudod nézni, hogy megadott hangok hol helyezkednek el rajta.
    Előre beírtam jó sok akkordot. A narancssárgás cellákat lehet csak használni.
    Kiválasztod, hogy mi legyen a kezdőhang (b1 cella), majd, hogy mit szeretnél látni azzal a kezdőhanggal. A hangzat listában van sok akkord, plusz a végén 4 skála. A legelső (note) annyi, hogy csak azt a hangot mutatja meg a gitáron, amit választottál.
    A saját hangok utáni cellákba max 7 hangot lehet írni. Ha írsz beléjük, akkor csak azokat fogja mutatni a gitáron.
    A kiegészítő hangok cellával pedig plusz hangokat adhatunk hozzá, amiket más színnel jelöl be.
    A gitárt át lehet "hangolni".
    Akinek nincs legördülő lista: A cellákba csak a gitár alatti "hangok" táblában található hangokat lehet írni. Csak azokkal működik
    Akinek 2007-nél régebbi excelje van, annak szerintem nem működik.
    Letöltés: [link]

    Véleményeket elfogadok. Nem tudom, hogy van-e értelme amúgy ennek. Én magamnak csináltam, mert úgy gondoltam ezzel fejleszthetem a tudásom, és egy helyen, internet nélkül elérhetővé válik számomra egy ilyen rendszer. (Nem tudom amúgy, hogy van-e ilyen az interneten. Olyanokat ismerek, amik akkordokat és skálákat mutatnak meg, de ennyire nem állíthatóak. Viszont az enyémben nincs annyi akkord/skála)

    D1, D2, D4 cella: D1: A gitár alatt található egy frekvencia lista. Megmutatja, hogy melyik hang milyen frekvenciával rendelkezik. Ez egy kis érdekesség. És mivel nem csak egy álláspont van ezekről, ezért az A4 frekvenciáját lehet módosítani. (aki érti,érti). D2: Ezt kicsit bonyolult elmagyarázni is. Itt lehet állítani, hogy az oktáv hány hangra legyen felosztva: 12-n áll, tehát 12 félhang van. Ha 24-re írod át, akkor 24 negyedhang lesz, és a gitár is átváltozik negyedhangos hangolásra. Ezt csak a poén kedvéért csináltam, de talán lesz értelme később. Hátha egyszer akad a kezembe mikrotonális gitár. D4: ezt nem tudom miért hagytam benne, inkább ne foglalkozzon vele senki.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák