- Ömlik a pénz a Huawei-hez
- Windows 11
- Mikrotik routerek
- Hálózati / IP kamera
- Mesterséges intelligencia topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen routert?
- Proxmox VE
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atlantis
veterán
Én Ati X700 (Pro)-t vennék a helyetekben 6600 helyett. Abból lehet FireGL V5000-es csinálni szoftveresen, ami már eléggé ütős CAD teljesítményekre képes.
>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford
-
buci
tag
válasz
SPDeluxe1.0 #497 üzenetére
Mostanában készülök egy 6600-os beszerzésére.
Biztos szebb képe van, mint egy GF 3-nak, de sztem inkább a teljesítménye
a fontosabb. Én proe miatt nem cserélnék vkarit.
Ha meglesz a kártya, majd kritizálom ám keményen. -
buci
tag
válasz
SPDeluxe1.0 #495 üzenetére
Simán jó.
Nekem egy Athlon XP-n (2000Mhz),1 giga rammal, egy Geforce 3-mal teljesen jó.
Igaz 50 alkatrésznél többel nem dolgoztam összeállításban.
Amit észrevettem, hogy 1 giga ramnál az F000-ás verzió is stabilan fut nálam. -
SPDeluxe1.0
aktív tag
Üdv !
Annyi lenne a kérdésem,hogy a Pro-engineer tervezőproginak mik a gépigényei,ezzel a (leendő)konfiggal elfutna-e : Bővebben: link"oh no the devil has a code for god mode!!!"
-
zsigiface
tag
Hi All!
Vannak funkciók amik a magyar nyelvűnél errort írnak xtop.exe vagy valami ilyesmi fájla hivatkozva az angolnál mennek. Ez mitől van? Nekem ez van fenn: wf2_hu_20040713.exe
Bővebben: link -
boecce
tag
lehet hogy valami nem müxik, vagy tényleg nincs egy hete semmi hozzászólás??
Reggel addig röhögtünk a főnök ''viccén'' amig rá nem jöttünk, hogy amit mondott, az a napi feladat!!
-
buci
tag
Akinek még kétségei lennének a Proe tudást illetően, íme egy részlet a súgóból, a lekerekítési átmenetek fajtáíról:
Bővebben: link
Félelmetes!!! -
zsigiface
tag
Buci megkaptad a mailem?
-
buci
tag
Inkább testmodelleket szedegetünk:
funky
tag
hali honnan szedtek rajzokat ? nten vannak egyszeru alkatreszekre godolok
-
zsigiface
tag
Mielőtt kérdezek gondolkozhatnék...Ezért elnézést kérek mindenkitől.
De ezt most tényleg nem tom. Az előzőre rájöttem kis idő mulva.
Hogy lehet kersztmetszetet csinálni a testről ha műszaki rajzon akarom ábrázolni? új>rajz ezt kell válalsztani vagy esetleg mást? Előre is köszi!
zsigiface
tag
Hogyan kell az alkatrészeket összeálíltani? Ezt sem találom...
-
zsigiface
tag
Köszi! Ez a ctrl gomb a gyengém úgy veszem észre.
A furatos gondomat is megoldotta egyből!
[Szerkesztve] -
buci
tag
válasz
zsigiface #476 üzenetére
Mondjuk így:
Először jelöld ki a RIGHT síkot>indítsd el a DATUM PLANE TOOL-t>
nyomd le a CTRL-t és jelöld ki az A7 tengelyt.
Így már tetszőleges szöget adhatsz meg.
(Az A7 tengelyt a fent leírtakhoz hasonlóan a TOP és a right
síkokból tudod elkészíteni.) -
zsigiface
tag
Azt szeretném kérdezni, hogy kell a képen látható furatokat a furat paranccsal megcsinálni azzal a profillal. A profilt már megrajzoltam de sehogy nem tudom felrakni a furatot.
zsigiface
tag
Sziasztok!
Valaki leírná nekem, hogy kell egy segédsíkot létrehozni úgy, hogy egy másikhoz képest pl.:30 fokkal el van forgatva! Előre is köszi! -
buci
tag
-
Ja no
aktív tag
Gőzöm sincs sajna az UDF-ről. De írhatnál róla, hogy mire szánják, hátha nemcsak én vagyok tudatlan
Ezek a konvertálások is onnét jönnek nekem, hogy régen elég sokat szenvedtem 3DMAX-al az importálásoknál. Nekem az IGS jött ott be, de van hogy textúrás mappingre így sem hajlandó.
Meg vagy három éve terjedt a hír a MechDesktopról, hogy képes az importált fájlokat is parametrikussá tenni, de aztán a szerszámkészítő ismerősöm később visszakozott. -
buci
tag
A STEP jó neki. Én abban csináltam.
IGS-is megjelenít 3D-ben, de azzal az analízist nem csínálja.
De most már azzal is el kellene kezdeni foglalkozni, hogy az ilyen
importált modellekkel mit kezdjen az ember, hogy parametrikusak legyenek.
Állítólag a Proe-ben lehet copyzni az UDF-fel.
Ezt nem próbáltad még? -
-
Ja no
aktív tag
MOst nem tudok feldobni, merthogy az a progi a másik vinyómon van.
De ahogy megnézel egy tőrölmetszett, 3d-s géprajzot akkor olyan ''béna'' hatása van, mert kiányzik belőle a perspektíva. A hátsó élek ugyanakkorák mint az elülsők. Ha viszont ''objetív-hatást'' teszel rá, akkor mindjárt természetesebb a szemnek, hiszen az eccerű átlagpolgár nap mint nap így lát a való világban és az agyának ez a természetes.
Az első olyan mint mikor a gyerekek rajzolnak le egy hasábot, a második meg életszerű.
Teccikérteni?
Más: amit belinkeltél nem olyan régen, egy boiler müanyagalkatrészt, az kb hány grammos és mennyi a ciklusideje a fröcsigépen? -
buci
tag
Mármint, hogy azok az élek is amelyek takartak?
De sztem Te nem erre gondolsz.
Valami feldobott kép megvilágítaná a fekete színt a koponyámon belül.
Mentett nézet sztem is ok. De az Inviben még jobban tetszik, hogy
egy kockát is rakhatsz nyilakkal a testre és a nyilkat nyomogatva forgatsz.
De ez is rendben van. -
Ja no
aktív tag
Ha ezt beállítod SE-ben akkor az elem megmozgatása nélkül is kapásból látod, hogy melyik él hol helyezkedik el térben. A különbség főleg ''szimmetrikus-geometrikus'' alakzatoknál szembeötlő. Én mivel soxor látványterv-szerű dolgokkal foglalkozom, nagy előny, hogy akinek mutatom az pespektívikusan látja, mert általában nem mérnöki beállítottságú. ( egyébként minden másban hátrány... :( )
ProE-ban nagyon tetszik a ''mentett nézet'', király dolog. -
Ja no
aktív tag
Hali,
ProE-ban hogyan tudom paraméterezni a furatokat? Nem találom a süllyfejeknél a süly. mélységet illetve az átmérőjét. Amit meg rátesz, az így szemre is vagy kétszer akkora mint a szabványos. Meg hogy a furatnak mekkora hosszán legyen a menet, meg a furatvég tipusát? ( egyenes/kúpos, és ha kúpos akkor annak a szögét)
köszi. -
zsigiface
tag
Köszi szépen!
Bocs ha türelmetlen voltam!A sima átmenetre megpróbálok majd rájönni. Ha végépp nem megy, akkor majd megkérlek hogy hogy segíts. még 1X thx.
-
buci
tag
A nyelvöltögetés csak a véletlen műve
-
buci
tag
válasz
zsigiface #459 üzenetére
Csináljunk egy söpört átmenetet:
Beszúrás>Söpört átmenet>növesztés>menükezelőben:rendben
söprés vezérgörbe>vázolás>add meg az síkot, ahová a vezérgörbét szeretnéd.
rajzold meg a vezérgörbét, mondjuk egy ilyet:
pipa>forgatás szöge:0>rajzold meg az egyik metszetet>pipa>szög:0
majd a másikat is csináld meg.Ezt kell, hogy kapd:
Ez most különböző keresztmetszetekkel készült, de a 2 téglalap lehet
egyforma is. Meg a görbén és a keresztmetszeteken lévő nyilakkal
is lehet variálni. Pl. szép csavart átmeneteket készíteni.
És még valamiürelmetlenkedésre semmi okod, főleg ha egy olyan anyag
van nálad, amiből idéztél.
Majd a sima átmenetet is elmondom , de részemről mára ennyi. -
zsigiface
tag
EZ nekem nem megy. Működő képes ez egyáltalán? Ezt a vázaltba kell de nekem ott a pont kielölés után nem tudok kezdő pontot választani. Ezt leírnád hogy kell utána menne a dolog úgy érzem.
A vezérgörbe kezdõpontját fogjuk beállítani. Kattintsunk az
objektum kiválasztás ikonra: , jelöljük ki az egyenes végén
taláható pontot, majd nyomjuk le a jobb egérgombot a grafikus
képernyõn belül, miközben lenyomva tartjuk, a legördülõ menübõl
válasszuk ki a Kezdõ pont-ot.
15. Ekkor a kezdõpontot jelzõ nyíl áthelyezõdik az egyenes
végpontjára. (6. Kép)
16. Fejezzük be a vázlatkészítést, és kattintsunk a -ra
17. JELLEMZÕK Ä Rendben
18. Most következik a söpörni kívánt profil megrajzolása. A rendszer
egy “célkeresztet” helyez el a kezdõpontba, melyek úgy
viselkednek, mint a középvonalak. -
zsigiface
tag
Köszi! Rendes tőled! Most akarom előlről kezdeni az egészet. Valami olyasmit kell csinálni hogy:
Kattintsunk az objektum kiválasztás ikonra: , jelöljük ki az egyenes végén
taláható pontot, majd nyomjuk le a jobb egérgombot a grafikus
képernyõn belül, miközben lenyomva tartjuk, a legördülõ menübõl
válasszuk ki a Kezdõ pont-ot. De nekem iylen nincs hogy kezdőpont. Na megyek, próbálkozok.
buci
tag
válasz
zsigiface #456 üzenetére
Ezek már kicsit haladób ficsörök.
Az ilyeneket söpört átmenettel lehet csinálni.
De én a görbét a 2. négyzetig húznám, mert úgy egybe lehet elkészíteni.
Hát bocs, de ezt én most nem fogom leírni.
De az elve az, hogy egy görbe mentén végigvezetsz keresztmetszeteket,
amelyek átmennek egymásba.
Javaslom, hogyha még nem nézted, akkor a sima söprést nézd meg először.
Utána csinálj sima átmenetet, mondjuk 2 kölönböző négyzet,
és csak ezután kezdj bele ebbe.
Nem baj, hogy kérdezel, Te legalább kapsz választ is.
Később majd ha nem tér rá ki senki,megcsinálom neked ezt
és felrakom. -
zsigiface
tag
Hogy lehetne kihúzni a két négyzetet a vonal mentén? Autocad-be kicsit egyszerűbb volt
.
U.I: Nem baj hogy ennyit kérdezek? -
zsigiface
tag
Légyszi valaki segítsen! Hogy tudom a bordákat és a peremet a furatokkal együtt tülrözni a DTM1 síkra? Előre is köszi!
Ja no
aktív tag
Nekem ilyen bonyolultságú még ment normálisan SE alatt egy 2,4-es, Celeronos, Low-end laptopon. (512 RAM-mal, alaplapi, valami extreme graphic vidoval)
Mondjuk ennél bonyolultabbat már nem volt vele célszerű előállítani.
Szerintem ha találsz olyat au általad megjelölt pénzért, aminek nem shared a vid.memója, akkor nagyon nem foghatsz mellé.
Egy másik topicban azt írták, hogy az ATI-nak nem erőssége az OpenGL, ami ugye szokott kelleni a 3d-s rendszerekhez. (tudja, csak nem az erőssége) -
zsigiface
tag
Azt szeretném kérdzni a furatokat miért nem tükrözte át?
G@ben
addikt
Kaptam screenshotot, ilyneket csinál: Bővebben: link
Szóval ezt kell tudni a gépnek, a kérdés továbbra is az, hogy milyen VGA, proci kell bele, hogy ez szépen menjen.Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
Ja no
aktív tag
Ez most kb olyan kérdés hogy milyen kocsival lehet lemenni a tengerpartra...
Én voltam annó trabanttal is. Nem ajánlom senkinek, de le lehet vele menni :)
De ha megpróbálod jobban behatárolni,( pl egy fotóval, amit már azért szeretnél vele zökkenőmentesen megoldani) akkor biztos kapsz egyértelmű választ is. -
zsigiface
tag
Helló! Azt szertném kérdezni ha kíhúzom a képen látható formát miért nem látszik a testen a kivágás? köszi!
buci
tag
Senki többet analízis(#415) ill. hegesztés(#422) ?
-
Sgj60
csendes tag
Laptop 3D-s tervezésre maximum csak demozásra való. Bár attól függ, hogy milyen szinten akarsz tervezni! Tény, hogy a Catia elmegy egy átlagos paraméterű gépen, de csak éppen. Nem pípol annyira hardverhiányért, mint a ProE. Az csak egyszerűen fogja magát és elszáll, míg a Catia csak kurvára belassul.
Amúgy azt hiszem a Dell csinált konkrétan gépet 3D-s tervezésre, de kb 750 rugo környékén van. Ennyiért pedig olyan asztali erőművet veszel, hogy örök életedre kielégít.
Szóval komolyan meggondolandó a kérdés, hogy érdemes e notebokot használni 3D-s tervezésre! -
zsigiface
tag
Magyar súgó van a proehoz valakinek, vagy létezik egyáltalán?
-
-
zsigiface
tag
inkább hagyd! köszi azér! Megcsináltam máshogy nem mindha valami komoly rajz lenne, de azér ne nevessetek ki
majd belejövök. A segítséget inkább majd egy súlyosabb probléma ügyében venném igénybe majd a későbbiekben!
-
zsigiface
tag
itt a fenti hülyeségem. Majd raknál fel te is egy képet amin bejelölöd mi a teendő. előre is köszi! -
zsigiface
tag
Nem tudom kitörölni az automatikus méreteket, az újakat nem tudom létrehozni. Ennyi csak.
-
domotor
csendes tag
válasz
zsigiface #433 üzenetére
Szia,
elvileg a Sketcherben felrakja az automatikus méreteket, ha ez neked nem tetszik, fogod, és átírod (duplaklikk), ezután már rendes méret lesz belőle. Vagy letörlöd, és a helyére létrehozol egy újat.
Mindez azonban annyira triviális, hogy ha nálad nem működik, akkor ott valami gáz van...
Pontosan mi történik?
domotor -
zsigiface
tag
Ja és még egy hülye kérdés, hogy kell kényszerezni pl egy egynes és egy ívet hogy ha megváltoztatom az egyenes hosszátt akkor az ív a helyén maradjon. Régebben valamelyest tudtam ezeket a dolgokat is de az már elszállt.
-
zsigiface
tag
Sziasztok!
A Catiához minél izmosabb képet vegyetek bár ez ma már közhelynek számít. Videó kari memória és ram minden estre legyen neki bőven s proci sem árt. Kicsit költséges lesz abba a laptopba mindent belezsúfolni. Pénzbe meddig mehet el a dolog mert csak azon múlik milyen lesz a gép. Ha korlátlan az anyagi háttér akkor nem lesz gond...
Proe-ból kézdeznék ha lehet / kicsit hülye a kérdés/:
Felraktam én is, a neten találtam hozzá öntanitó progi azzal nézegetem. Az öntanító nem arra a verziórra épül mint ami nekem van. Nekem a wf2.0 van fenn.
A kérdés az lenne hogy kell az automatikus méreteket törölni és helyette saját méreteket megadni manuálisan? egyszerűen nem akar méretezni... Béna vagyok.
Előre is köszi! -
domotor
csendes tag
''Graphic Adapter: a graphic adapter with 3D OpenGL accelerator is required. Note that graphic performance on local transformations (panning, zooming, rotating model) will depend on the selected graphic adapter. The graphic adapter should have the following capabilities:
* 24 bits, true color, double buffered visual
* 24 bits Z-buffer
* Stencil buffer
* minimum supported resolution is 800x600; a resolution of 1280x1024 is recommended for usability reasons.'' -
G@ben
addikt
CAD-en dolgozni kéne, de hogy mit, azt nem tudom. Az már biztos, hogy 1GB ram lesz benne.
Viszont ez érdekes: System Unit: Intel Pentium II, Pentium III or Pentium 4 based workstations running Microsoft Windows2000 Professional Edition or Windows XP Professional Edition. Akkor XP Home Editionon nem is megy vagy mi van?
De a VGA és proci még mindig nem tiszta, hogy milyen legyen. Mondjuk X600 és 1,6GHz? Vagy mi elég neki?Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
domotor
csendes tag
Parancsolj:
Hangsúlyozom, hogy a minimumon elindul ugyan, de egy dobókockánál bonyolultabb alkatrésznél szaggat, akad, lassú, idegesítő, munkára használhatatlan. Szerintem.
domotor -
domotor
csendes tag
Szerintem mindegy, hogy 1 GB-vel veszed, vagy utólag rakod bele, mindenesetre kell bele. Valószínűleg elindul a CATIA 512 MB-n is, de nem lesz gyors, sőt...
Az a kérdés, hogy a havernak mire kell a CAD a notin? Tanulni? Dolgozni? Ha igen, mit?
Egy-két kis alkatrész, vagy kis összeállítás, vagy pedig komplex dolgok? Pl. olyan noti szerintem a világon nincs, amin egy komoly összeállításban (párszáz különböző alkatrész) egy ütközésvizsgálatot vagy egy optimalizálást le lehet futtatni.
A unixos gépeinkben asszem 8 GB van...
domotor -
G@ben
addikt
Fel, mert tényleg tudnom kéne, hogy milyen a CATIA hardverigénye!
Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
G@ben
addikt
Én is sejtettem, hogy a CATIA lesz a gépigényesebb, de 1 GB rammal nem vennék hirtelen notit, inkább utólag raknék bele még 512-t.
Haver ért a progikhoz (na jó, Autocad-hez én is valamennyire), én a gépekhez, de most olyan emberek véleményét kérem, akik mind a kettőhöz.
Köszönöm a segítséged, várom a további hozzászólásokat!Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
buci
tag
Az Autocad nem nagy gépigényű, nekem a kis 850-es Duron procimon,
egy GF 2-vel, 256 mega rammal simán ment.
De a cégnél nyomtam még még Savage 4-gyel is. Hát az sem egy mai darab.
A CATIA-t nem ismerem, pontosabban csak 1 előadást láttam.
Hardverről nem nagyon volt szó, de ha jól emlékszem 1giga rammal ajánlották.
Persze a felével is megy, csak ha sok alkatrész van akkor kell a ram.
A prociról és a video kariról inkább nem nyilatkoznék. -
G@ben
addikt
Haver akar venni egy laptopot, amin CAD-et, CATIA-t meg filmeket futtatna. Ezeknek mi a gépigénye? Azaz proci, VGA, ram.
Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
zsigiface
tag
Köszi!
-
buci
tag
Ha már ennyire aktív a topik feldobok még egy témát!
Nézegetem a hegesztést (is). Van itt olyan hogy welding rod.
Szépen leírták, hogy hogy kell definiálni, de ezen kívül sokat nem
tudtam kezdeni vele.
Úgyhogy mégtöbb kérdőjel! -
zsigiface
tag
Helló!
Cska azt akarom kérdezni hogy a spirált hogy kell csinálni? A könyvben találtam róla egy rövid utalás valami spiral.lsp -ről de azt sehol nem találom. Előre is köszi a segítséget. Ja és tengelyek 2d rajzában hogy kell úgy méretezni hogy a méret előtt ott legyen az átmérő jele. -
buci
tag
válasz
zsigiface #419 üzenetére
Én úgy értettem, hogy 2D-ben menetet. Ha testmodellt csinálsz, akkor
egy spirálon végigforgatsz egy háromszöget, de ezt még nem próbáltam
Acad-ben. De nincs is értelme. Az Acad 2D-re jó.
Én is a Pintér féle könyvet használtam, mivel nem nagyon van más a
boltokban.
Jó progi csak mivel 2D-re van kitalálva, így elég korlátozottak a lehetőségei.
Viszont a mai napig is használom, pl. teleptési rajzokhoz.
A Proe tutorialokkal kapcsolatban azt tudom ajánlni, amit eddig belinkeltem.
Ha érdekel a téma, olvass vissza.
Persze kell hozzá az angol, de magához a programhoz is erőssen ajánlott
egy középfokú. Vagy esetleg lehet a magyarosítással próbálkozni, de a Help
akkor is angol marad. Ami nálam már-már bibliai értékű, annyi minden van benne. -
zsigiface
tag
Köszi! Én az illeszt parancsot próbálgattam. Végül rájöttem hogy csak az egyik objektumot kell kijelölni a 2 ből. A menet meg csak ennyi lenne? Én Pintér miklós könyvétböl tanulom ott van egy rész amikor hatlapfejű csavart készít és azt írja lehet menetet is tenni rá azt nem írja hogy csak egy 3d ábra mutatja az csavart rajta az anyát, és látszik a menet is 3d-be. De azt írja hogy a menetes részt 3 szögek közbeforgatásával horta létre. igaz írja is hogy hamisított menet.
Az autocad azér használható progi? Az fórum elején olvastam hogy nálatok a ProE jön be.
Ha végigmentem a könyvön elpveszem én is. Suliba már tanultam egy félévet. Esetleg nem tudsz olyan címet mondani vagy esetleg mailben küldeni valami használhatót ami amaly segít megtanulni az alapokat ProE-ban? Tudom hogy írtatok már különböző címeket de nagyon hosszú lenne mindet végignézni. Angolul meg nem tudok olyan jól hogy abból tanuljak.
Előre is köszi! -
-
zsigiface
tag
És szeretném még azt is megkérdzni, hogy kell menetet tervezni autocad-ben. Köszi!
-
zsigiface
tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy Autocadben hogy kell két alkatrészt összeilleszteni? Ne nevessetek ki... Előre is köszi! -
buci
tag
Na hála SGJ-nek beüzemeltem a Pro/Mechanikát. Korábban már csináltam egy
analizist az Inventorral, amit Pro-ben is szeretnék kivitelezni.
Szóval a modell egy műanyag(sztirol) hátlap, ami egy háztartásokban
gyakran használatos 5l-es kisboyler alkatrésze: Vagyis ebbe kerül tartály,
amelynek súlya a bejelölt helyeken terheli az alkatrészt:
A kérdés, hogy ezen terhelés hatására mennyire hajlik le a hátlap
csőcsonkoknál lévő része?
Tehát megadtam a 2 erőt(new force) ill a megfogásokat ami nem mozdul el
(new displacement constraint) :
Utána Analyzis és Mechanika Analyses/studies, majd file>static
Ezt követően zöld zászló, majd a kis szivárvány színű ikon(results).
És itt kezdődnek a bajok:
Megmutattam az elkészült analizis helyét:
És ezt kaptam:
Persze korábban az anyagot is megadtam, aszem PVC-t mert sem ABS, sem
sztirolt nem találtam. (Inviben ABS-re csináltam az analizist)
Tele vagyok kérdőjellel! -
Ja no
aktív tag
Meg tudnátok mondani, hogy ProE-nél, amikor az ablakban orientálom az assyt, akkor mi külömbség van a ''dynamic'' ill. az Anchored'' között? Én nem látok semmit
-
Sgj60
csendes tag
Ime nagyban a képek: legalábbis remélem
Ezek amúgy spline vetítve és kiosztva készült, de nem elég precíz.
a ProE konferenciával kapcsolatban pedig még kérdéses, hogy megyek e. kb 70 % jelenleg.
Biztosan hasznos lesz. Már néhányan voltam, és rengeteg dolgot lehet tanulni rengeteg utánajáással.
[Szerkesztve] -
Atlantis
veterán
Jön valaki közületek a ProE-s találkozóra?
>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford
-
Sgj60
csendes tag
Ime még egy kép:
Presze a pitty-putty ebben is benne van. -
-
Sgj60
csendes tag
Először is: megbeszélt project teljesítve.
A problémával kapcsolatban: ez így valóban működik, és próbálkoztam is ezzel, de ezzel nem tudsz szép szabályosan a henger palástján végig menő vetített sketch-et készíteni, ugyanis elkerülhetetlen, hogy torzulás lépjen föl a vetítés folyamán.
Itt láthattok egy medogoldást, de ez sem tökéletes, ugyanis a kiosztást csak egész számmal végezhetsz értelemszerűen, és nem tudod szépen megcsinálni.
Röviden ez így gány munka.
Nekem olyan sketch kellene, ami tökéletesen folyamatos, és tökéletesen megadható a sweep trajektoriájaként.
[Szerkesztve] -
buci
tag
Senkinek nincs ötlete a copy problémámmal kapcsoltban(398)?
-
boecce
tag
Egyszer egy spirált csavartam fel egy félgömbre. A görbe pontjai excelben lettek megadva, majd a görbe mentén seprés.
[Szerkesztve]Reggel addig röhögtünk a főnök ''viccén'' amig rá nem jöttünk, hogy amit mondott, az a napi feladat!!
-
Atlantis
veterán
Én is a buci által említett vetítést használnám. Ha te egyszerűbb megoldásra jöttél rá, ne tartsd vissza.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest