Új hozzászólás Aktív témák
-
Imics13
tag
Hi,
Sajna ez nem is fog menni, mert nincs olyan opció, hogy vázlat elemeket lehessen exportálni.
Megoldás a következő: Az vázlatról készíts egy rajzot, először csak egy üres négyzetet (szaggatott) fogsz látni a rajzlapon, de a ezen kattintva jobb klikkel a beállítások\megjelenítés alatt az ''alkatrész lista beállítása'' ikonon kattintva jelenítsd meg a vázlatokat...
Ha ez megvan, akkor készíthetsz innen már iges-t, dwg-t, dxf-t amit tud fogadni a CAM progi. Lehetőleg üres rajzlap legyen keret nélkül...
Üdv, -
Iski
csendes tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne ,hogy az SE-ben vázlatból hogyan tudnék iges file-t csinálni?
Hiába variálok a beállításokkal nem sikerül.(az sw-vel sikerült de nekem ha lehet ez kellene) -
Imics13
tag
válasz
Atlantis #1391 üzenetére
Hi,
Én a 2000i-vel ismerkedtem meg először a PTC termékei közül. És ez az amire gondoltam, hogy ennek semmi köze nincs már a PW1-hez a 3-hoz pedig végképp semmi, ha a felhasználói felületét v. filozófiáját nézed. Ha megnézed, akkor az SW98-ban a tervezés lépései (filozófiája) teljesen megegyezik az SW2007-essel és így van ez az SE esetében is.
Szerintem már ott elbukott az egész dolog, hogy a Proe-t a SW-höz, SE-hez hasonlítjátok, beismerve ezzel azt, hogy már nem tudja felvenni a nagyokkal (NX; Catia) a harcot.
Az utolsó gondolatoddal teljesen egyetértek:
Kinek ez jön be, kinek az.....
Üdv, -
Parson
addikt
válasz
Atlantis #1391 üzenetére
Ez mind szép és jó, de vki meg tudja nekem mondani, mi a tökömér van az, hogy ha a Mathsoft MathCAD v13-at egyszer rosszul teszed fel akkor utána egyszerűen kijavithatatlan a license-kezelése??
egyszerűen potom 4 órája már szinte az összes eshetőséget kipróbáltam (még registry cleaner szoftverekkel is) és nem hajlandó müködni...
egy másik gépre felraktam (elsőre jól) és ott müködik mint a kisangyal...
jelszó: ez a méreg, nem a cián.
jah... a PTC MathCAD v14-el meg semmi - telepitési - probléma nincs, röhögve indul... csak épp a Pro/E -val nem kommunikál ugy ahogy illene...
[Szerkesztve] -
Atlantis
veterán
válasz
Imics13 #1389 üzenetére
Tényleg kár ezen vitatkozni én is csak a saját véleményemet írtam le és messzemenőleg egyetértek Parson-nal. Egyik sem tökéletes, a ProE-nak is megvannak a generációkon átívelő hülyeségei, amiért nagyon megrugdosnék egy-két segget Massachusetts-ben.
Az azért érdekelne, mit kell a ProE felületén ''átszabni'', hogy ''használható'' legyen. Nekem inkább a SW-ét kellet formálnom, hogy a fél képernyőt elfoglaló ikonhalmazt megzabolázzam és csak a nekem szükségeseket tegye ki. Ezt azonban csak egyszer kell megcsinálni és ha ez lenne a legnagyobb gondom vele, akkor nagyon örülnék.
Nem kell felébredni semmiből, a ProE még mindig az egyik legjobb és ez nem álom, hanem fájdalmas valóság a SW, SE és AI szempontjából.
Én is leírom: nem kell ezen vitázni(bár ez a vita is a szakma része), az a szép, hogy van miből válogatni. Kinek ez jön, kinek meg amaz... -
Parson
addikt
válasz
Imics13 #1389 üzenetére
Szerintem meg ez az a meddő vitatéma amivel nem érdemes foglalkozni... mindenki úgy választ a piacról ahogy kénye-kedve diktálja. Inkább örülhetnénk annak, hogy a versenyhelyzet ami a piacon zajlik egyre csak a szoftverek továbbfejlesztésére sarkalja a gyártókat. A világ nem tökéletes és ezek a szoftverek sem.
Minap voltak nálunk német kollegák, az egyik 15 éve dolgozik CAD-es területen, és még mindig a CATIA V4-re esküszik. Neki az jön be. Nekem meg CATIA V5. HA Dassault termékről van szó... De még más is. Mindegyiknek van előnye is, hátránya is. Egyedül egy dolog evidens - a gyártók termékeiket két külön - közép- és felsőkategóriás - szinten fejlesztik... de ezt már egy korábbi alkalommal kitárgyaltuk. -
Imics13
tag
Hi,
Úgy látom, hogy mindig csak oda lyukadunk ki, hogy a Proe-nál nincs jobb a ''világon''.
Ez igaz is volt (Catia-t és az Ug-t kivéve) 10 évvel ezelőtt, akkor a Proe egyértelműen megverte az SW-t és az SE-t majd az AI-t is. De azért nagyott fordult a világ...
Ha megnézitek nem az SW, SE felületét kellett átszabni, hogy ''használható'' legyen...
Fel kellene már ébredni a 90-es évek álmából...
Jó hétvégét!
Üdv, -
Atlantis
veterán
A ProE-hoz képest? Hát....majdnem mindent.
Nagyon nem egy kategória a két szoftver. Elismerem, vannak benne jó megoldások is, amiket irigylek, de még mindig nagyon a ProE felé billen a mérleg nyelve.
Parson: Igen, 14-essel próbáltam. Mint mondtam, valószínűleg én vagyok a béna, mert annyira nem ismerem a MathCAD-et. Csak hajtott a kíváncsiság, mit tudhat a ProE-val együtt. -
Parson
addikt
válasz
Atlantis #1385 üzenetére
Atlantis, v14-es MathCAD-del próbáltad? csak azért kérdem, mert van egy hasznos demo-m hozzá, de ott még a mathsoft-os MathCAD 13-al mutatgatják... viszont nekem nincs érvényes licence-em ahhoz, igy azzal még nem tudtam tesztelni... v14-es meg ahogy irtam is nem hajlandó kommunikálni...
[Szerkesztve] -
Parson
addikt
Sziasztok,
újabb témát vetnék fel, nevezetesen:
MathCAD - Pro/ENGINEER Integráció
első körben felvetném a kérdést, van-e ezzel kapcsolatban vkinek is bármiféle tapasztalata, vagy egyáltalán mond-e ez vkinek vmit is?
Ugyanis az én eddigi tapasztalataim szerint ( PTC Pro/E WF3 M050 - PTC MathCAD v14 ) eléggé kritikus a helyzet, mivel eddig még egyetlen paramétert se tudtam se oda se vissza linkelni, létrehozandó ezzel a két program közötti kommunikációt. már pedig nagyon ötletes, mi több hasznos megoldás lenne, (gondolom nem csak számomra).
a többi kört majd később futnám le, ha lesz aki jelentkezik -
Lala75
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap voltunk fenn a cégtől a GraphIT SE 19-es szakmai bemutatóján. Nem is olyan rossz ez az SE
ProE-t használok évek óta (Wf_II.) és régebben próbálkoztam az SE-vel (olyan 7 körül) és most meglepődtem a bemutatón, mert sokmindenben jobb volt a Wf II.-nél. Lehet, hogy kicsit meg kellene vele ismerekedni
Üdv -
richies
senior tag
bocsi ,tuti volt mar vhol, de honann tudok jo Catia tutorialokat szerezni/letolteni?!
koszonom szepen -
Lala75
csendes tag
Sziasztok!
Tudja valaki, hogy hol található meg ProE-ban a menet táblázat, amiből dolgozik. Ott ugye csak a metrikus, UNC, meg UNF van meg. Meg akarom csinálni végre a csőmenetet, de nem találom meg, pedig egyszer már meg volt...
Köszi! -
BGY2
csendes tag
Sziasztok!
Sikerült elcserélnem a Toshiba notebook-ot egy HP nx6310-re amiben Intel 950GMA VGA kártya van. Így mególdódott a probláma Pro/E-ban és Solidworks-ben is szépen lehet rajta dolgozni.
Köszönöm az infórmációkat!
A driver cserélgetés nem segített az ATI Radeon X200-as kártyán.
Szóval ilyen kártyával épített notebook nem igazán alkalmas ezekhez a tervezőrendszerekhez. -
Kispósi
aktív tag
bár azóta már sikerült
-
Kispósi
aktív tag
válasz
Imics13 #1367 üzenetére
Az Autocad meg az Inventor is Autodesk termék. És kezeli a dwg-ket is... Szerintem az lehet a gond hogy autocadből 3d-s cuccot akar átvinni Inventorba. Mert az inventor végül is arra született hogy kiváltsa az autocad 3d-s részét szerintem.
szerintem a használhatóságával semmi gond. Nekem a ProE (igaz 2001 és nem a wildfire) nagyon szokatlan mondhatni bonyolult az inventorhoz képest. Persze lehet a wildfire már egyszerű, nem tudom nem próbáltam. Meg az is igaz hogy az inventor 11 sem 2001-es
[Szerkesztve] -
Iski
csendes tag
Sziasztok!
Az NX4 PDW moduljának használatát le tudná írni valaki?
Indításnál vmi project nevet és elérést kér ,de nem tudom ,hogy ezt hogyan lehet létre hozni.
Köszi -
ptodi
csendes tag
Köszi a hozzászólásokat!
Bocsi eddig nem írtam hogy én reverse-engeneering céllal készítettem el a modellemet, szóval felmértünk egy gyárterületet, és hogy át tudják tervezni, kéne belevarázsolnom Inventorba, úgy hogy használható legyen. Én egy felmérő szoftverrel modellezek, ami ki tudja tenni a modellt AutoCAd ill. Microstationba. Inventorból 10est próbáltam. A step és iges formátumokat is kipróbáltam, de a síkok egy részét elhagyta, meg a szűkítő idomokat. A síkokat kivastagítottam ~0 magasságra, így az legalább átment, de a szűkítőim(polygon mesh) nem akarja. Ezek a másodlagos problémák, mivel a step vagy iges, parasolid, és egyéb formátumok beolvasása is kb fél napot vesz igénybe inventor alatt. (Autocad alatt kb 10sec, 2MB - iges formátumban 20MB -4-5 óra). Próbáltam már Mechanical Desktoppal is megnyitni, újra elmenteni, dwgbe, de az sem sikerül, csak valami 2Ds rajzokat kapok vissza, rétegek elvesznek, stb... Más esetben órák kérdése. Próbáltam egy Transmagic softverrel átkonvertálni, de azzal is csak egy 15 perc alatt megnyitható verzió lett (sárga - ha mond valakinek valamit) rétegmentes. A teljes gyárterületre siralmas lenne a megnyitási idő. Ez csak egy kisebb - de sűrű terület. -
buci
tag
válasz
Imics13 #1367 üzenetére
Heló Imi,
Az NX Nastranját használtad már? Jókat hallok felőle. Pontosabban a Pro/Mechanica-val nem tudtam egy héjszerű alkatrészen sima force terheléses statikus analizist megcsinálni. A Nastrannal ok, úgyhogy ebben is jobbnak tűnik az NX. Ugye korábban volt a METAFORM
és a hab tortán az ISDX,ami sajnos még mindig komoly fejtörést okoz. Ezért is kérdezném, hogy az NX felület részét mennyire ismered? -
Imics13
tag
Hi,
Egy kérdésem volna. Melyik verziót (Inventor) használod? Vmit azért nem értek, hát az Inventor és az Autocad nem egy cég terméke? Nem kezeli a .dwg-ket éa .dxf-ket megfelelően az Inventor? Minden nap mindenhol azt olvasom, hogy a legjobb megoldás az 2d-ről (autocad) áttérőknek az Inventor... Csak az a baj, hogy ez egy nagy kamu...
Ja egyébként nincs itt rajongott szoftver, csak használható és kevésbé használható...
Lécci írd meg, melyik verziót használod és akkor talán tudok segíteni...
Üdv, -
richies
senior tag
acadbol nem tudod elmenteni step-be vagy iges-be ???
acad meg 3d -
ptodi
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Most csatlakoztam a topikhoz, és Inventoros probélmához szeretnék hozzászólásokat.
Tudom h más a rajongott szoftver, de ebbe kéne áterültetnem a 3ds modellemet Autocadból. Egy dolog hogy a síkokat elfelejti néha, meg a szűkítőket, de már a megnyitás is órákat vesz igénybe(~20MB), vagy csak valami 2ds nézetet kapok a csövek középvonalából, nem beszélve a rétegek elvesztéséről.
Köszi a segítséget előre is. -
Imics13
tag
válasz
#46372352 #1361 üzenetére
Hi,
Biztos az ami megtörtént...(mondta egy kollegám). Ha nekem kellene választanom én EdgeCam-et választanék, vagyis ''priviben'' már választottam is. Nekünk itthon van egy 2 1/2 tengelyes marógépünk és mi EdgeCam-vel dolgozunk alá. Természetesen mi nem munkálunk meg pelton kerekeket... Az ismerőseimnek is jó tapasztalataik vannak, természetesen nem tetszhet az EC mindenkinek, mert azt jelentené hogy csak egy CAM program lenne a világon.
Én elégedett vagyok.
Tehát nálam EC a befutó...
Sok sikert! -
richies
senior tag
persze, persze, gyakorlat, de kis mankó az elején nem baj, ha van
köszi! rajta leszek ,csak jönne már a laptop -
Imics13
tag
válasz
richies #1356 üzenetére
Hi,
Én erről már kifejtettem a véleményem néhányszor régebben, ki-kit eszik meg és hogyan. Egyvmi biztos egymástól, jobbtól tanulni nem szégyen viszont azt, hogy egy nagy szoftverfejlesztő csak copyzni tudjon az már gáz... Semmi önálló gondolat...
Egy szoftvert soha nem a tutoriálokból tanulsz meg az csak egy mankó, hanem a konkrét feladatokból. Egyébként a Catianak 2cd a súgója... Ezt bebiflázni...
Inkább a könyv és konkrét felaldatok sztem.
Sok sikert, -
Imics13
tag
válasz
#46372352 #1355 üzenetére
HI,
Sajnos Magyaroszágon az ár nagyon fontos tényező, de az ipari körülmények között ezzel nem szabad foglalkozni, az ár/érték arányt kell nézni. Most rövidtávon lehet olcsóbb volna a SurfCam, de egy szoftvert az ember (cég) nem rövidtávra vásárol. Nekem jó tapasztalataim vannak az EdgeCam-vel, de persze a döntés a tied. Van egy-két ismerősöm akik hasonló cipőben jártak mint Te, ők is az árat nézték nem a szoftverben rejlő tudást... kénytelenek voltak az először ''drágábbnak'' hitt szoftverbe mégis beruházni. Most van két szoftverük az ''olcsóbbik'' a fiókban...
Sztem járd mégegyszer körül ezt a dolgot!
Üdv, -
richies
senior tag
Hát az Inventor 9-est eléggé ismerem.. de elég alap sw
solid 18-as keresztbe hosszába pl megeszi szerintem... ez a baj, vmi komoly kellene
tutorialokbol meglehet eléggé tanulni Catia-t?
vagy érdemes egy jó könyvet venni? -
Imics13
tag
válasz
richies #1353 üzenetére
Hi,
Csak egy mondat erejéig visszatérve az előző kérdésedre. Sztem az a legfontosabb, hogy egy renszert ismerj nagyon jól, lehetőleg A-Z-ig, a többi rendszer is teljesen hasonló...
Microstation egy épíszéti CAD szoftver A-Z-ig. Ennek a ''szoftvercsaládnak'' is PARASOLID geometriai magja van.
A fejlesztője a Bentley.
[link]
Üdv, -
richies
senior tag
ahamm, köszönöm a válaszokat...
de sztem nem árt (persze sok-sok gyakorlás után itthon) egy papír is róla...főleg az angoloknak :S
akkor nyomom a catia-t...
még vmi, mi ez a microstation? -
Imics13
tag
válasz
richies #1350 üzenetére
Hi,
Sztem azt kell tisztáznod magadban, hogy melyik ipari szegmensben akarsz tevékenykedni, itthon vagy külföldön, kisebb cégeknél vagy multiknál?
Komplett megoldásokat nyújtó rendszerrel (CAD/CAM/CAE) akarsz foglalkozni vagy elég ha csak a szűkebb értelemben vett tervezéssel? Persze már ez sem teljesen igaz, mert a ''középkategóriásnak'' mondott rendszerek is moduláris felépítésűek van hozzájuk beintegrálódó CAM, FEM és céliparági megoldások, mint fröccs-szerszám tervező.
Ha pl. autoipari beszállítónál akarsz dolgozni, akkor NX v. Catia. Szinte erre a két szereplőre épül az egész a többiek csak statisztálnak.
Ha egy magyar kisvállalkozásnál akarsz majd dolgozni, ott inkább MCAD-et találod meg...
Egy biztos, ha kapsz egy papírt az sokat nem jelent... A tapasztalat a legfontosabb.
Sok sikert! -
richies
senior tag
Re kollegák!
egy olyan kérdésem lenne, hogy Inventorban elég jó voltam anno (2 éves gaykorlat), s utána Solid Edge-vel dolgoztam 3 hónapot kb.
most kint élek UK-ben és szték vmi angol papírt kapni..
mivel lenne érdemes foglalkozn komolyabbai? mit tekintenek adunak/bestnek..úgymond?
Catia-ra gondoltam.... 5 napos training 1000 font
s nem szeretnék azért csak úgy kiadni érte ennyit csk így látatlanba..
másik, ez költöi kérdésem: elég lesz cad-re ez a laptop: Dell Insp.9400
2 Ghz core2Duo, gefos7900, 2 g ram -
Imics13
tag
válasz
#46372352 #1348 üzenetére
Hi,
Attól függ mihez akarod használni maráshoz, esztergáláshoz, huzalszikrához?!
Milyen CAD modelleket akarsz beolvastatni velük?!
Milyen területen akarsz dolgozni vele egyszerű geometria v. bonyolult felületek?!
Esztergálásra egyértelműen jobb, ismerőseim EdgeCam-et használnak.Marásnál testestmodellek megmunkálásában erősebb, leginkább a többoldalról történő megmunkálásra igaz ez. Tudtommal az EC fejlesztése, fejlődése dinamikusabb vhol. olvastam, hogy márciusban fog megjelenni a 11.5-ös verzió.
Üdv, -
M6454
tag
-
Gondoltam hátha érdekel valakit:
''Ezúton meghívjuk Önt, az Általános géptervezési szaknap című rendezvényünkre, amelyen a mindennapi munkában hatékonyan alkalmazható 2D/3D-s számítógépes tervezési megoldásokat és technikákat ismerhet meg. Ipari tapasztalattal rendelkező gépészmérnök kollégáink előadásában tekinthetnek meg élő tervezési példákat, alkalmazásokat a 3D-s Solid Edge V19 tervező szoftveren keresztül.'' bővebben [link] -
3DFan
aktív tag
Sziasztok! Delmia -ban tudna valaki segíteni?
-
Kispósi
aktív tag
Sziasztok.
Most tanulom a ProE-t és lenne egy kérdésem ugyanis elakadtam a feladatomban. Amikor egy összeállításba csinálok részösszeállításokat akkor azon hogy állítom be hogy ne egy alkatrészként kezelje? Szóval tudjam kényszerezni és a kényszeről függően változtassa a részösszeállításban az alkatrész pozícióját (ez az Inventorban az adaptívitás)
ProE 2001 angol-ban ha lehet
Előre is köszi
[Szerkesztve] -
-
buci
tag
Szia,
Tényleg nem kötözködés képpen de én még ilyen menetet nem láttam.A lényeg azonban a kifutás, ezt próbáltam én is szemléltetni. Hogy jobban megmagyarázzam, pont egy Unitis-es modellel babráltam, azért lett ilyen az általam készített modell. Konkrétan ez volt az:[link]
Ugye ezen jól látszik, hogy egyszerű lekerekítéssel van megoldva a kifutáas. Meg az is, hogy az általam prezentált darab nem áll messze a valóságtól. Pl. flakonokon valami ilyesmit használnak.Persze elővehettem volna egy kötőelem szabványt és koppra kimásolhattam volna mident, de nem ez volt a cél, hanem a kifutás. Azért köszönöm a kritikát -
buci
tag
Úgy gondoltam felrakok egy tippet, amit az MCAD-en találtam. Ez nem másra, mint a menetkifutásra ad egy egyszerű megoldást. A lényege, hogy Helical Sweepnél az Swp profilt így kell megrajzolni:[link]
Tehát nem egy függőleges szakasz kell. A szögeket természetesen lehet változtatni, ill a rádiuszt is el lehet hagyni. És mondjuk egy háromszög section-nel így néz ki némi lekerekítés után:
[link]
[link]
Ezidáig még nem volt szükségem ilyesmire de idegesített, hogy lekerekítéssel vagy jobb esetben style-lal oldották meg a problémát. Ez szerintem sokkal jobb, és ráadásul egyszerű is. -
Atlantis
veterán
Laptopban kevés VGA van, ami jól viszi az ilyesmit.
Proci Intel, memória minél több, annál jobb(szerintem a 2GB is kevés, de ez felhasználás kérdése).
Más: laptop-ot amiatt nem venni, hogy kisebb a képernyő, bolondság, mert a CAD-re alkalmas gépek nagy része jobb felbontással bír, mint egy átlagos asztali monitor. Szerintem nem a méret a lényeg, hanem a felbontás.
Lala75: Szerintem ez nem a ProE hibája, inkább oprendszer, vagy egér-driver betegségnek tűnik. -
Lala75
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem, hátha valaki tud segíteni...
Adott egy Wf2, egy egész jó PC és egy logitech MX500 bill+egér. Valaki tud megoldást arra, hogy úgy működjön az egerem középső gombja, ahogy kell? Vagyis, ha zoomolok az működik, de ha forgatni, vonszolni, vagy aktiválni akarok az nem megy. Nem igazán láttam az egér beállításainál olyat, hogy másképp működne mint egy normális egér alapból...
Valami ötlet?
Üdv -
-
BGY2
csendes tag
válasz
Atlantis #1325 üzenetére
Az ati oldalán fentlévő legújabb X200-as drivert nem lehet feltenni
(még jó, hogy fent van)
kersetem hozzá valamivel újabb drivert mint ami rajta volt, de nem lett jobb.
Még megmutatom egy PC-s embernek, egy már látta és ő is meglepődött.
Na, de ha nem megy a dolog eladom és beszerzek helyette egy másikat.
Ebben kérnék segítséget, milyen felépítésűt vegyek?
Milyen VGA-viszi a Pro/E-t ill Solidworks-t
Milyen Processzorral vegyem. (Intel v. AMD)
(Memória: gondolom 1024MB elég)
stb. (amit még fontosnak tartotok)
jelenleg 1,7 celeron proci van benne a feladatkezelőt megnyitva a teljesítményeknél az látszik, hogy a procit fogja le nagyon.
Előre is köszönöm! -
Atlantis
veterán
Hát ez valóban érdekes, régebben katasztrofális volt az Inventor hardverkihasználása, úgy látszik, figyelnek már a fejlesztőik erre is.
Mindenestre furcsa probléma ez, én kb.50-60 alkatrészes összeállításokat is simán kezeltem(műhelyrajzokat is) anno a 512MB rendszermemóriával és Intel GMA 900 integrált VGA-val szerelt noteszemen, ahol a VGA gyengébb, mint az X200.
Szerintem a driveren múlik, az ATI talán nem igazán foglalkozik az alacsonyabb kategóriájú kártyáik OpenGL támogatásával. Az is hozzátartozik, hogy újabban az Inventor magja, ha jól tudom, már nem veti meg a DirectX-et sem, amit ProE még nem igazán szeret.
3DFan: tessék szépen utánanézni a monitoros részlegen, ez a topic nem erre való. -
3DFan
aktív tag
Üdv! Egy kicsit beavatnátok mi az alapvető különbség az említett panelek között?
-
BGY2
csendes tag
Ugyan olyan szintű modelt hoztam létre mindkettőnél, amíg a vázlatot megrajzolom nincs is gond a proe-nál, csak utána egyszerűen belassul, nem lehet forgatni, ha a Direct 3D beállításoknál át átállítom max teljesítményre, akkor javul kicsit a helyzet.
Ha megnyitok egy régebbi modelt úgytűnik semmi gond, szépen beletudok nagyítani forgatni, de ha már valamit módosítani akarok rajta akkor vége az ''örömnek''
Az inventornál viszont semmi gond, az teljesen jól működik.
Ezért fura nekem is.
Köszönöm a hozzászólást! -
Atlantis
veterán
Inventor-ban milyen szintű modelleket próbáltál? Nem hinném, hogy kisebb gépigénye van annak a szoftvernek, mint a ProE-nak, sőt. Szóval ha az egyik fut rajta rendesen, akkor a másiknak is kell, feltételezve, hogy ugyanolyan szintű modelleket próbáltál használni.
aneda: Nálunk csak TN-es monitorok(Acer-ek és Viewsonic-ok) vannak, de semmi gondunk nincs a színekkel, se a képminőséggel. Persze nem vonom kétségbe, hogy a MVA/PVA paneleknek szebb képe van, csak ez szerintem gépész tervezésben ritkán előny. Én általában szürke színben, ill. annak árnyalataiban modellezek mindent(szeretem, ha fémnek néznek ki a fémek), de soha nem volt olyan gondom, hogy ne tudtam volna megkülönböztetni a különböző színűre modellezett alkatrészeket. -
aneda
senior tag
válasz
Atlantis #1316 üzenetére
Pontosan ez a gond, ha élénkek a színek akármilyen monitoron is meglátod köztük a különbséget, ha azonban olyan mint a ProE alapbeállítása, akkor pl. egy sokszor, de kis szögben tört lemezen (pl. hóeke palást), nem fogod meglátni a felület határokat. Pontosan azért, mert minél alacsonyabb a kontraszt, annál nagyobb színeltérés tudsz majd csak megkülönböztetni. Azt nem tudom ezen lehet -e szoftveresen valamelyest javítani.
Kollégámnak van egy TN paneles LG-je, iszonyat ocsmány képe van a monitornak, innen jött az, hogy vegyünk MVA panelest. -
O.q.N
csendes tag
Biztos van itt köztünk olyan aki BP-n dolgozik és sz.gépes rajzolással keresi a kenyerét.
(tervezés, fejlesztés ... tehát mérnöki munka)
Én vidéken dolgozom mint fejlesztőmérnök és fontolgatom, hogy felköltözöm.
Ha nem vagyok indiszkrét megkérdezhetem, hogy mennyiért lehet BP-n elhelyezkedni? -
BGY2
csendes tag
Köszi az infókat!
Kicsit javult a helyzet, de még mindig nem az igazi, módosítottam a beállításokat és valamivel jobb lett, a VGA drivere 2005-ös frissíteni még nem tudtam. Elképzelhető, hogy ez segíteni fog rajta?
Az Inventor 11 tökéletesen fut rajta, csak a proe-hoz vagyok szokva!
Mégegyszer köszi az infókat! -
Parson
addikt
Én meg azt mondom, hogy lehet hogy igazad van aneda az MVA ill PVA esetében, de szinekbeli kontrasztot akkor is neked kell manuálisan beállitani... ugy értem Pro/E-ban pl a hátteret és a modelt is át tudod szinezni a neked megfelelőre, ami nem bántja a szemed ill. ami a kellő kontrasztot is megadja... persze ez csak szoftveres oldala az egésznek, éppen ezért nem értem, miért ez a példa jött elő az érvelésedben.
-
Imics13
tag
Hi,
Sajnos én nem tudok megoldást a problémádra, azt viszont tudom, hogy jobban jártál volna, ha a beruházás előtt írtad volna azt, hogy venni akarsz egy noteszt és hogy milyen
paraméterei vannak...
Én lebeszéltelek volna erről mert azok a noteszek amelyek integrált VGA-juk van többnyire nem alkalmasak 3D-s rendszerek futtatására több dolog miatt sem.
1. Az integrált VGA-ak a saját mamóriájuk felzabálása után a rendszermemóriát szívják le. Így minimum 1-2 GB-t memóriának kellene lennie a noteszedben, hogy jobban müködjön...
2. Ezeknek az integrált kártyáknak a noteszekben még jobban le van butítva az utasításkészletük sok, sok dolog miatt (fogyasztás stb...), tehát alapból nem tudják ellátni a ''kötelességüket''.
Én azt ajánlom vagy próbáld visszacsréltetni a noteszed vagy eladni és egy picivel többet fordíts egy olyan noteszra amiben pl. PNY quadro FX.... kártya van. Sajnos ezek drágábbak de jobbak is a te céljaidra.
pl.:
www1.euro.dell.com/content/products/compare.aspx/precn_notebooks?c=hu&l=hu&s=bsd
Sok sikert,
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
aneda
senior tag
Nekem az a véleményem, 3D tervezéshez jobb egy MVA, vagy PVA panelú monitor, jobban kijönnek rajta az árnyalatbeli különbségek.
pl. ProE-ben forgatod a szürke háttér előtt a szürkeárnyalatos modellt, zavaró tud lenni, ha nem látod meg a felületek színei közt a különbséget. Persze ha valaki drótvázban rajzol, az más...
Itt a cégnél ACER 1923S vettünk ilyen célra, nem egy csúcs monitor (sőt!), de messze jobb egy középkategóriás TN paneles monitornál. Ára sem olyan veszélyes, 60k nettó. -
O.q.N
csendes tag
Tapasztalt kolegákat kérdezném az alábbi monitor szerintetek tervezéshez megfelelő?
[link]
(16:9)-es -
BGY2
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szertném kérni! Vettem egy notebookot amiben ATI Readon Xpress 200M
integrált VGA kártya van ami 256MB-ot tud! Gondoltam ez meg fog felelni mert az asztali gépben is ATI kártya van és szépen fut rajta a ProE W2. Sajnos nem mígy történt és most nem tudom a notebookot használni. A Solidwoks sem fut rajta. A proe-t szeretném használni.
Teljesen jól bejön bármekkora alkatrész vagy összeállítás, mindaddig jól kezeli amig nem szerkesztek benne, akkor nagyon belassul. Ha valaki tud orvosságot kérem írja meg!
Köszönöm! -
O.q.N
csendes tag
Köszi a segítséget.
Ha felvesznek az új munkahelyre akkor MD-lesz és nincs mese.
Nő a fizu, csökken a minőség...
Proe-t tanulom, szerintem az az ÁSZ de az a napi 1-2 óra amig használom, az nem sok.
(Drága és sok cég nem használja ki azt a lehetőséget amit a Proe kínál. Így marad a gagyi..) -
Imics13
tag
Hi,
Én ezt úgy tudnám érzékeltetni, hogy olyan mintha egy Mazda 6-ból átülnél egy Citroen C4-be. Nem véletlenül írtam két különböző kategóriájú és megbízhatóságú autót...
Elnézést, ha megbántottam vkit.
Ha elégedett vagy a SE-vel, akkor győzd meg a főnököd... a többit rád bízom, ha nem vagy elégedett, akkor ismerd meg a MD-t és utánna máshogy fogod látni a világot.
Sok sikert!
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Metal topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Nők, nőügyek (18+)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Autós topik
- Napelem
- További aktív témák...