- Ömlik a pénz a Huawei-hez
- Windows 11
- Mikrotik routerek
- Hálózati / IP kamera
- Mesterséges intelligencia topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen routert?
- Proxmox VE
Új hozzászólás Aktív témák
-
mynames
senior tag
válasz
Atlantis #198 üzenetére
Alapokat adó könyv hol érhető el?
Melyik rendszer érdekel??? Ok. Milyen rendszerek vannak? (van egy ProE biztonsági másolatom...) Lehet, hogy nem is nulláról, hanem még attól is lentebbről kezdem?
Gépészeti tervezéshez gondoltam leginkább...(+ szeretném felvértezni magam ezzel a tudással mert melóhelyet váltanék és jól jöhet) -
Atlantis
veterán
Könyv elvétve akad, pláne amgyar nyelvű, ráadásul abból csak elindulni lehet, bár neked egyelőre elég lenne az is. Melyik rendszer érdekel konkrétan?
Az általad említett feladat könnyűszerrel megoldható, de ne ezzel kezdd a 3D CAD ismerkedést, előbb az alapokkal, pl.: hogy egyáltalán hogyan modellezd le azt a tengelyt.>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford
-
Atlantis
veterán
Így van. Modellen csináld meg a szimmetria-tengelyt(pl.: a két szim sík metszetében) és jelenítsd meg. Nem kéne, hogy kiírja rá a nevét, ennek ugyanolyan építőelemnek kell, lennie, mint egy egyszerű furattengelynek. Ha egy furatközepet megjelenítesz, akkor is kiírja a tengely nevét?
>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford
-
mynames
senior tag
Sziasztok!
Nagyon érdekel a dolog, de nem tudom, hogyan fogjak hozzá. eddig Cad-et használtam de csak síkba...
Oktatókönyv (pl. mint a Cad-es) van valahol, mert nulláról fogom elkezdeni!
thx
Szerk: egy egyszerű lépcsőstengelyre pl. a feszültségeloszlást ki lehet rajzoltatni, ha megadom a terheléseket?
[Szerkesztve] -
Atlantis
veterán
Pedig sajna be kell érni ennnyivel a lépcsős metszetnél.
Ami a másik kérdésed illeti, rajzold meg még a modellen és ugyanúgy jelenítsd meg a rajzon, mint egy furat középtengelyét.>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford
-
Ja no
aktív tag
SE-ben hogy lehet megoldani a következőt?:
Adott egy modell néhány alakítással (konkrétan egy back panel csati, ha ez valakinek mond valamit). Akarok rátenni furatot. A szokásos módon elkezdi az ember, de mikor a méretezéssel/kényszerekkel való pozicionáláshoz jut, a következőt tapasztalja: A furatot egy olyan vonal közepéhez akarnám igazítani, ami közvetlenül balegérrel nem érhető el, mert nem ez van legfölül. Tehát egy jobb klikkel ki tudom választani a nekem tetsző vonalat, de itt már nem engedi annak a közepét pluszba kiválasztani. ???
Persze kis fejszámolással megoldható, mert nem a közepéhez illesztem a méretvonalat, hanem valamelyik széléhez, csak amúgy eccerűbb lenne összefésülni a katalógusban található paraméterekkel. -
buci
tag
válasz
Atlantis #188 üzenetére
Hát ez így nem nyerő!
A nyilakat majd beállítom és felrakom a képet
Egyébként már ha itt tartunk, a nem kör keresztmetszetü alkatrész szimetria
tengelyét hogy lehet megrajzolni úgy, hogy ha a nézetet mozgatom akkor az is menjen vele? Mert a vázlat részével odarakom, de az nem mozog a nézettel
ha véletlenül odébb kell rendeznem. -
Atlantis
veterán
Vázlatszinten kell. ellenben már megkévő építőelemnél jó neki egy sík, vagy bármilyen sík felület.
>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford
-
Ptomi
csendes tag
Bocsi, de nem a dft-s rajzoknál lévő tükrözésére gondoltam, hanem a par készítése közben a vázletkészítés tükrözésére (2D-ben). A behúzott rajzoknál nem nagyon szoktam változtatni, csak metszeteket és méretezést készítek a behívott par-hoz.
Nem mondtátok, hogy Proi-ben a tükrözéshez kell készíteni egy középvonal tengelyt, amire el tudom készíteni a tükrözést (azért kérte mindíg a tükrözés tengelyének kiválasztását)..Tomi
-
Atlantis
veterán
A merőleges sík vonalát nem is fogja betenni. Nem olyan rossz ez így, de kár, hogy levetted a nyilakat, kíváncsi lennék, miért nem állnak jól.
-
buci
tag
válasz
Atlantis #185 üzenetére
Bővebben: link
Persze a metsző síkot sem tudtam betenni, meg nyilak is rosszul
áltak, ezért kivettem. De a lényeg látszik. -
Atlantis
veterán
Visszaélve ''hatalmammal'', kigyomláltam a szemetet és javítottam. Az volt a linkelésed hibája, hogy a végén is sima [L]-t írtál, pedig [/L] kellett volna.
A rajzról is tegyél fel egy képet, így elsőre ez nem néz ki rosszul.>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford
-
buci
tag
válasz
Atlantis #181 üzenetére
Megpróbálom egy egyszerű pédán még jobban részletezni:
A RIGHT síkkal egybeeső metszősík éle nem látszik a rajzi metszeten. -
Atlantis
veterán
A single side/both side értelme az, mint minden más esetben. Ha pl.: arra a síkra szimmetrikus a modell, amire vázolod a lépcsőt, akkor az alkatrész el lesz metszve, vagy nem lesz elmetszve láthatóan a metszősík mentén. Tehát akkor oda is tesz sraffozást, ha single side-ot választod, míg both side-nál átszabja a metszet az egész modellt. Na, ez elég értehtelen lett, de korán reggel nem bírom jobban leírni.
Egyébként gyakorlati hasznát még én sem láttam.
Többi kérdésedet megnézem ma, hirtelen nem értem, mit csináltál másképp.
3D metszetet még nem hazsnáltam, azt is kipróbálom ma.>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford
-
Atlantis
veterán
ProE-ban is lehet vázlatszinten tükrözni(kiosztani viszont nem), igazából ízlés kérdése, hogy ki melyiket használja. Nekünk azt mondták anno, hogy a minél egyszerűbb vázlatokra törekedjünk és inkább már testmodellként faragjuk az anyagot. Pl.: letöréseket, lekerekítéseket, furatokat is rá lehet tenni egy alkatrészre vázlatszinten, de nem ezt szokták ajánlani.
-
buci
tag
válasz
Atlantis #176 üzenetére
Na megcsináltam egy kis szépséghibával.
A testmodellen lévő Xsec létrehozás OK.
Ott be is állítom, hogy látszodjon, ez is OK.
Megyek a rajzba, a kívánt nézeten jobb klikk> properties>Section
>2D Section>+ jel> kiválasztom a Xsec-et.
Eddig jó, csak nem látszik az az él, ami a képernyő síkjára merőleges.
(Egy téglatestet képzelj el úgy, hogy egyik oldalán két furat található rajta
különböző pozícióban)
Ahogy nézem súgót a Full Align Sectioned area-t kell választanom úgy,
hogy az Edge visibility Totalon van
De akkor kér egy referencia tengelyt. Ha mondjuk megadom neki az egyik furat tengelyét, akkor kiterítettet metszetet (Unfold) csinál.
Innen aztán sehova, se változtatni, se kitörölni nem tudtam.
Meg ha már itt tartunk a 3D cross section mire jó?
Meg van alatta egy olyan, hogy Single part surface.
Vagy a both side/one side-nak van vmi jelentősége az Xsec készítésekor?
Szóval van itt még egy pár megválaszolatlan kérdés.De azért az már jó,
hogy itt tartunk.
Thanks. -
-
Atlantis
veterán
buci kolléga jól mondta, először kell az építőelem, majd indítani a tükrözést/forgatást. Igazából attól függ, hogy mi a szándékot az adott építőelemmel később, én néha szoktam vázlatszinten tükrözni(pl.: egy-egy kivágást), bár sokkal gyakrabban modell szinten. Igaz, a tükrözést magát is ritkán használom, vannak bugjai a feature-nek a ProE-ban, így összeállítás szinten soha nem használom, alkatrész-szinten inkább, de ott is ritkán.
Lépcsős metszet: View Managerben/Xsec fülön új metszetet kezdesz készíteni, majd az Offset pontot választod és a helyzettől függően a Both side/One side opciók közül egyiket. Ezután vázolnod kell a ''lépcsőt'', tehát lényegében itt adod meg az eltolást. Ezt egy olyan síkra vázold, ami merőleges a kívánt metszet síkjára. Innentől pofon egyszerű, ha kész a vázlat, leokézol mindent, megnézed, megfelel-e az eredmény, majd irány a rajzkörnyezet. Remélem, érthető voltam.>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford
-
Ja no
aktív tag
SE-ben csak a kézzel papírra vetett dolgokat tudod tükrözni vázlat módban, modelleket nem.
BTW: ha modellnél használsz tükrözést (par vagy psm módban, mondjuk egy fícsör sketch-ét), akkor érdemes úgy elkezdeni a modell rajzolását, hogy a tükrözéshez használt tengely valamelyik default koordinátasík legyen. Így elég egyet beméretezni és nem kell külön bíbelődni a kényszerekkel/kapcsolatokkal. Ez a későbbi változtatásoknál nagyon jól jön.
[Szerkesztve] -
buci
tag
Pontosabban SE-ben nem próbáltam.
-
buci
tag
Ja, Te vagy a hibás!
Most akkor nem SE-ben ''utazol''?
Mert Proe-ben először ki kell jelölni, azt amit tükrözni/patternezni akarsz.
Utána kell elindítani a sajátosságot és pl. tükrözésnél megmutatni egy síkot
amire tükrözni akarod. Ennyi.
SE-ben meg el kell indítani a tükrözést és utána kell megmutatni, amit
tükrözni akarsz. Majd a síkot és kész.
De sztem ez ok a részedről, ha SE-t használsz. -
Ptomi
csendes tag
válasz
Atlantis #170 üzenetére
Azért nem kellet volna ennyire egymásnak esni, mert kérdeztem.
Azt szertném kérdezni, hogy a kioszást a schetz-ben kell keresni? Vagy miután megrajzoltam az alakot, akkor kell a kiosztást megkeresnem, úgy, mint a SE-ben.
A tükrözésnél mire kell kattintanom, miután kiválasztottam a tükrözés tengelyét? Egyszerűen nem tudok tuvább lépni. Állandóan azt írja, hogy válasszam ki a t. tengely.
Előre is köszi.Tomi
-
Atlantis
veterán
Na, akkor peace. Tudom, hogy csak segíteni akartál, ahogy én is.
Lépcsős metszetet még ma leírom, valóban elfeledtem, viszont fejből nem vágom pontosan a lépéseket, itthon meg nincs ProE-m.>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford
-
buci
tag
válasz
Atlantis #168 üzenetére
Nincs rossz napom és tombolni sem akarok sem itt, sem máshol.
Sőt veszekedni sincs kedvem.
Én egyszerűen csak segíteni akartam, ami talán még akkor is sikerülhet, ha
éppen nem találja ott az ikont.
Azt külön köszönöm, hogy nem akarsz kioktatni.
De javaslom, hogy lépjünk tovább.
Nem böki a csőröm, de ezt ígérted (#26):
''Lépcsős metszet: ez valóban el van bonyolítva a többi rendszerhez képest. Leírni most lusta vagyok, sorry...'' -
Atlantis
veterán
Húha!
Na, akkor. Ha rossz napod volt, máshol tombold ki magad. Ezt mint moderátor mondtam.
Viszont:
Ha végiggondolnád, azért írtam, hogy ne mondj ilyet, mert nem biztos, hogy ugyanolyan a kinézete nála a szoftvernek, mint nálad, vagy nálam, így feleslegesen keresné az adott helyen és esetleg kedvét szegné a dolog, mert azt hihetné, hogy valami nincs rendesen beállítva nála.
Nem kioktatni akartalak és azért írtam le, hogy én hogy szoktam, hogy legyen egy alternatív megoldás neki, ugyanis a jobb gombbal elérhető helyi menük egységesek, így biztosan megtalálja ott a parancsot, emellett könnyebben el is érhetők, mint az ikon(óóó,bocsánat, ez megint személyes vélemény, a világért sem kell figyelembe venni).
Mit ígértem neked, ami ennyire böki a csőröd, elnézést, ha elfeledtem esendő fejemmel, ha tehetem, menten teljesítem.>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford
-
buci
tag
válasz
Atlantis #166 üzenetére
Hogyhogy ne mondjam!?
(
Mondom, ugyanis úgy gondolom, ezzel tudok valamelyest segíteni.
És mivel alapból ott van, nagy a valószínűsége, hogy meg is találja aki
ott keresi!
Vagy nem azért irogatunk ide, hogy egymás tudását gyarapítsuk?
Az hogy Te mikor szoktál tanácsot adni, az ebben az esetben kevésbé fontos.
Mint ahogy az is, hogy a Proe-ban hogy van a Pattern használata ill. ki milyen módon szeret egy sajátoságot alkalmazni.
Egyébként is igértél nekem vmit, amit a mai napig nem teljesítetettél!
De megoldom majd nélküled. -
Atlantis
veterán
Na,ezt azért ne mondd, hogy mi hol van, az beállítás kérdése, ezért nem szoktam én soha tanácsot adni, hogy melyik ikon hol van. ProE-ból is többféle alapbeállítás létezik, nem egységes a frissen telepített rendszerek kinézete. Nálam pl.: alapból sincs külön ikonja a kiosztásnak és nem is hiányzik, jobb egérből el lehet érni.
Én rühellem az ikonokkal teletömött képernyőt, kifejezetten tetszik a Proe viszonylag ''ikonszegény'' környezete, bár a Windows hatásának ''hála'', kezdik elrontani szegényt.
A ProE-t eredetileg Unixra fejlesztették, most is jobban érzi magát Linux-on futtatva, tudtommal ez az egyetlen ilyen kaliberű szoftver, aminek gyárilag van Linux-os változata>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford
-
Atlantis
veterán
Nálunk is az AutoCAD még az uralkodó tervezőszoftver és mi is rengeteg 2D-s rajzot használunk még. Viszont én csak ProE-val dolgozom és semmiféle probléma nincs a rajzkészítéssel, ennél egyszerűbb nem is lehetne.
-
Ptomi
csendes tag
válasz
Atlantis #162 üzenetére
A munkám során rengeteg alkatrészt gyártatok, így nálam nélkülözhetetlen a 2D-s alkatrészrajz (árajánlatkérés is ez alapján történik). Így én már rengeteg rajzot készítettem. Elsősorban AutoCAD-ben rajzolok, csak a nehezebben kirajzolható alk. (áthatások, jobb megérthetőség 3D-ben) rajzolom SE-ben. Számomra azoknak a testeknek (par) nincs értelme, amit nem tudok áttenni 2D-s rajzzá.
Az biztos, hogy otthoni használatra nem fogok venni ProE-t. Ebben még nagyon kezdő vagyok. Még az kiosztást sem találtam meg.Tomi
-
Atlantis
veterán
Mint már írtam korábban, Solid Edge-t munkában sosem hazsnáltam, csak magánúton próbálkoztam vele egy rövid ideig. Engem nem győzött meg a ProE-val szemben.
ProE-s kérdésekre tudok jó esetben válaszolni, abban vagyok benne.
Egyébként aki írta, hogy drága: szept 30-ig 800+ÁFA áron lehet venni ProE Basic-et. Ez nagyon jó ár érte.>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford
-
Ja no
aktív tag
-
buci
tag
Ez azért van, mert össze vannak rendelve a fájlok.
Erre vannak a Project-ek kitalálva.
Magyarán ha te belekezdesz egy alkatrészbe, vagy netán egy összeállításba,
akkor célszerű egy project létrehozása. Ez súgó részében jól le van írva.
Ha más gépen akarod folytatni a munkát, akkor ennek a project mappának a
tartalmát kell átmásolni, a másik gépen létrehozott új project mappába.
De azt hiszem ha feljön az az ablak, ahol kiírja, hogy nem találja a fájlt,
ott meg is lehet kerestetni vele.
A lényeg, hogy az összetartozó alkatrész-,összeállítási-,robbantott-, és rajz
fájlok egy mappában legyenek. -
Grunya
aktív tag
Állandó gondot okoz nekem az inventor rajzkezelése:
Pl. átmásolok egy mappát amiben ipt-k és egy iam van a laptopra, majd a laptopon szeretném megynyitni az összeállítást, de már nem találja hozzá az alkatrészrajzokat, mert azokat azt hiszem linkekkel rendeli az összeállításhoz. Hogyan kell kiküszöbölni az ilyen problémákat? -
Atlantis
veterán
Első vonal eleje?
Miket nem tudsz kérdezni.
Uygebár az alkatrész zárt kontúr, nincs eleje és vége. Az, hogy a lézer hol áll neki vágni, azt már a technológus határozza meg, tekintve, hogy a ProE-ból és AutoCAD-ből kikerült DXF-eket is fel kell dolgozni a lézerhez adott szoftverrel, ami emészthetővé teszi a gép számára.
Ja, amit te felvezetésnek hívtál a korábban, azt mi bekezdésnek hívjuk és minden alkatrésznél használjuk, soha nincs olyan, hogy pont a kontúron kezdi el vágni a gép az alkatrészt. Legfeljebb közös vágásnál, de ezt ritkán használjuk.>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford
-
-
Atlantis
veterán
Ja, ti ilyen finom dolgokat csináltok. Mi nem, de nem is daru-alkatrészeket. Nálunk nem kell így finomkodni a lézerrel, bár bérmunkában már lehet, hogy csináltunk ilyet is, de én nem foglalkoztam vele, erre vannak a technológusok...
-
Ja no
aktív tag
válasz
Atlantis #150 üzenetére
Képzelj el egy szép, tükrös, mondjuk 1,5mm-es ss lemezt. Tegyük fel hogy ez egy készülék előlapja, sokféle kivágással. Ha egyből ott kezd el dolgozni a lézer ahol a valós kontúr van, akkor a ''berobbanási'' rész elég csúnya tud lenni. Nekem ilyenkor kívűlről (vagy belülről) vezetik rá a lézert a valós kontúrra.
Persze ez vastaglemeznél mindegy, mert ált hegesztésre/forgácsolásra megy.
Egyébként nem daru-alkatrészeket gyártotok véletlenűl? -
buci
tag
Nekem úgy tűnik,mintha az SE jobb lenne. Bár azért még egy pár hét biztos kell
míg jobban kiismerem az SE-t.
Pl. a DIMPLE nagyon tetszik benne. Ilyet az Inventorral nem csinálsz.
Az Invinek a présszerszám része nem nyerő, de ettől függetlenül sztem jó a
lemez része.
Ez eddig szép és jó csak ugye ott van a Proe.....
Ami nem szép, meg nem könnyen tanulható, stb, de vhogy nálam mégis nyer.
Sehol nem láttam még olyan szerteágazó, minden részletre kiterjedő lemezalakítást mint a Proe-ben. -
Ptomi
csendes tag
Azt szeretném megkérdezni, hogy SE-en szoktatok par-ból dft rajzokat készíteni?
Egy pár dolgot nem értek:
1. Miért nem írja ki a részösszeállítások tömegét összeállítási rajnál a stücklistába?
2. Miért csillagozza meg összáll. rajnál némelyik tételeket, és el lehet-e tüntetni ezeket a csillagokat?
3. Nem lehet valahol beállítani, hogy alkatrészrajznál kiírja autom. az anagmin., méretarányt és tömeget?
Több kérdést egyenlőre nem teszek fel, majd csak legközelebb.
Örülök, hogy rátaláltam erre a topikra.Tomi
-
-
Atlantis
veterán
A ProE kis trükközés után egy gombnyomásra ''vegytiszta'' DXF-et tud csinálni. Én is használom, nálunk is van lézervágó.
-
Ja no
aktív tag
A többi progit sajna nem ismerem, de az SE lemez része szvsz elég jó. Van benne egy csomó fícsör ami kényelmessé teszi a használatát, és egy csomó idegesítő dolgot is beleépítettek. A hibaüzenetei kb a win98-nál megszokott szinvonalúak, csak itt a ''súlyos kivétel történt a...'' helyére mást íratnak ki. Ha lézerre akarsz terítéket belőle, akkor kelleni fog hozzá egy valamilyen autocad is, mert nem tud vegytiszta dxf-et csinálni. (nekem nem sikerült eddig)
-
Atlantis
veterán
Túl drága???
Amikor mi vettük a ProE-t, nem volt lényeges különbség a SE és a ProE ára között. Legalábbis egy cégnek az nem különbség(pár 10 ezer HUF)
Egyébként az Inventor lemezkezelő részét nem nehéz überelni.>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford
-
Grunya
aktív tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy a Solid Edge lemezkezelő része már fejlettebb valamivel mint az Inventoré? Én csak ez utóbbit ismerem és hát vannak hiányosságai... (Gondolom igazán profi a ProE, de az már túl drága lenne a cégnek) -
buci
tag
válasz
Atlantis #141 üzenetére
Itt egy másik, ha vki még nem ismerné:
Egy ingyenes regisztráció után le lehet tölteni egy csomó
testmodellt. Kötőelemeket is!!! -
buci
tag
Ha valaki Proe-ben egér tervezésre adná a fejét:
Bővebben: link -
buci
tag
Hát nem találom a Koxxét, csak a kivágottat.
De felmentem 40-es peremig:
Itt már nem csinálja a kivágással, mer (gondolom) nincs neki elég rádiusz
a sarkokban.
Mindegy, nekem tetszik ez a sajátosság.
[OFFNa joccakát mindenkinek![/OFF] -
Ja no
aktív tag
nemegészen. Ha megpróbálod olyan módon/irányban ahogy Koxx is csinálta, akkor a hozzáadást csak egy bizonyos mértékig engedi. ( a logikájára nem jöttem rá, mert egyformán zsibbad le egy adott értékhatár felett, függetlenül pl az eredeti kivágás paramétereitől. Először szögletes volt a kivágás, azt gondoltam ez a baja. Aztán adtam neki egy huszas rádiusz, de ugyanott vérzett el)
-
buci
tag
Szerintem lehet vele hozzárakni.
Vagy nem így gondoltad?
buci
tag
Hi SE mesterek!
Szép kis labdátok van.
Mi lenne ez? -
artesz
tag
Sziasztok!
Azoknak akik még csak most ismerkednek a Solid Edge-el, itt egy kis kedvcsináló:
üdv artesz
ps.: Helikopter hajtőmű akar lenni, 3 féléves házi volt a tervezése, ill a számolása.
[Szerkesztve]Kérlek privit írj, e-mailt ritkán nézem....
-
Ja no
aktív tag
KÖszi, így megy nekem is mostmár.
Mégegyet szeretnék kérdezni: A modellemnél, a round 3 ill. 4-es lekerekítésnél betesz egy kis szürke nyilat a hisztoriba. Ez a kissebbik baj, de viszont innéttől kezdve nem tudom tovább kerekíteni, szemben a jól elvégzett műveletekkel. Te mit szoktál ilyenkor csinálni? (egyenként kell kijelölni az éleket, mindegyiket külön lekerekíteni?) -
Igen 16-os, sorry azt hittem neked is az van
Kivontam a lipnél
akkor 2 kép
Bővebben: linkEladó Razer DeathAdder V3 Pro - Fortnite Edition
-
- nekem nem volt gond a Lip-nél
- Bővebben: link egyelőre ennyire jutottamEladó Razer DeathAdder V3 Pro - Fortnite Edition
-
Ja no
aktív tag
Koxx, Kicsit továbbfejlesztettem a labdámat. most a Lip funkcióval vagyok elakadva, mert egy bizonyos méretnél nem hajlandó nagyobbat odabiggyeszteni. (9x4mm a határ. A 9x5 ill a 10x4 már nem megy.) Ez mitől van? Vagy el kell fogadni és kész?
http://www.tar.hu/nehogyma/front_lip.par
Meg ha mondjuk szeretnék a modell tetejére csinálni egy mondjuk 30x50-es alapterületű csonkot, ami kb 5mm-t áll ki a felületből, de követi az alapfelület görbületét azt hogyan lehet eccerüen megoldani? (eddig létrehoztam egy síkot, ami beleesett a falvastagságba, onnét extrudáltam egy akármekkora magasságú kinövést, majd a revolved cutouttal méretre nyestem, hogy a kivánt görbületet kapjam annak is. Ebben az esetben viszont a kinövés alapterületét meghatározza a falvastagság, hacsak nem akarok a másik oldalon is vagdosni utólag. Meg nálam soxor ilyenkor sír a program, hogy zero thickness etc.)
[Szerkesztve] -
buci
tag
Nem tudom. A SE ismereteim még a 0 környékén mozognak.
De megnézem majd
Az tuti, hogy az Invi itt már megfekszik, vagy csak körülményes spline-okkal
készíthető el ez a bura.
Egyébként ehhez a modellhez a gyúrma rész 7 ikonjából csak 2-t használtam.
Csak ez az egy ficsör iszonyat dolgokat tud. -
buci
tag
Na nézzük!
kepfeltoltes.hu-n ha felraktad a képet alul kiirja a lehetőségeket ott kiválasztod : direkt link a képhez
[L] http://kepfeltoltes.hu/050724/labda.jpg [/L] ugyanigy csak [L] [/L]-nél nincs szóköz
Ja no: próbáld meg úgy hogy beirod a 4mm-t és nem választod ki a modellt csak nyomsz egy preview-t
[Szerkesztve]Eladó Razer DeathAdder V3 Pro - Fortnite Edition
-
Ja no
aktív tag
teljesen, de nekem 4mm-el sem hajlandó. Valszeg generálisan bénázom el. A Thin Wall ikon aktiválása után beírom az akárhány mm-t a common thick ablakba, kiválasztom a modellt, aztán kapom a hibaüzenetet: open and unique face selection results in no common thickness. Grrrrrr. Help plíz
-
buci
tag
Mi a baj? -
buci
tag
Talán így?
[/url][/IMG]
-
buci
tag
Na itt a képfeltöltés.hu-n se regisztráció se semmi!!!
Ez a királyság!!
Fel is dobok egy modellt, amit a gyúrmázás részével(Wrap) csináltam a Proe-nek: -
Ilyenre gondoltál? Bővebben: link lehet az a gond hogy falvastagságnak túl kicsit adsz meg, én most 4mm-esre csináltam, de amit először adtam meg 1mm-t úgy nekem se csinálta meg
Eladó Razer DeathAdder V3 Pro - Fortnite Edition
-
Inspect/Physical properties
[Szerkesztve]Eladó Razer DeathAdder V3 Pro - Fortnite Edition
-
Ja no
aktív tag
SE-hez értők: meg tudná valaki mondani, hogy egy modell térfogatát hogyan tudom kiszámoltatni a progival? Egy lapított, rugby labda szerű, tömör (*.par) formáról van szó, amit nem könnyű képletre váltani.
-
buci
tag
Térjünk vissza a Proe-re.
Mostanában a lemez részét csesztetem és van egy pár bajom:
Ha testmodellből (pléglatest) csinálok lemezalkatrészt a sarokkialakításokkal semmi gond. Viszont ha lemezalkatrészből indulok, akkor egy téglalap alakú lemez éleit felhajtva(Flat wall) nem tudok a sorokkkialakításon változtatani.
Az Corner Relief-nél nincs Add, ill. a sarkok illeszkedését sem tudom állítani(Edge Rip).
Persze maradhatnék a testmodellnél és akkor a semmi gond, de Inventorban ezt
simán lemezből indulva megcsináltam. Íme:
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest