Új hozzászólás Aktív témák
-
Chili7
őstag
Hali!
3D-s alkatrészrajzból csinált műhelyrajzon, (amit .dft-ként ment el az SE) már nem lehet változtatni?
Csak az ún. mesterrajzon? Ami .asm vagy .par kiterjesztésű.
thx -
buci
tag
Hi Imics13,
Apróság, de a datum planen lévő csúnya kúp alapú nyilakat nem tudom kissebre venni NX-ben. Bújom a CAST-ot, de egyelőre nem találom a megoldást.
Hát a juzerinterfész beállítások nem semmik.
És őszintén szólva át akartam lapozni az alap ficsöröket is. Ehhez képest 2 napja a hole-t
cseszegetem. -
dokesz007
aktív tag
Ez tetszik
mondjuk télleg jópofa volt az inventor mint középkategória, de semmire nem cserélném el a catiat már...nagyon a szivemhez nőtt....(ahogy te sem a pro/e-t...
bevallom, szerintem még lehetne gép2 1 házit is inkább kézzel kéne csináltatni, jó, hogy ma a számtech világát éljük, de annyi analfabéta cad-es van, főleg mikor terv projekt van, és basszus nem tudják megítélni, h sacc mekkora csavarhossz lenne ideális, aztán majd kiadódika valós de előre egy picit sem tudnak saccolni...
de a legborzasztóbb, h ugye acad-ben olyan hosszú vonalat húzol amilyet akarsz tudsz me-t váltani és mindjárt olyan hülyeségeket lehet összehozni, h félelmetes, ez nem degradálás, sajnos tapasztalat....
míg ugye kézzel érzed h mekkor 10 mm mekkora 300mm acad-ban, ill jobbanmondva gépen nem nagyon...
hű megint sok értelmes dolgot írtam.... -
Imics13
tag
válasz
sycorax182 #1090 üzenetére
Hi,
Parson tanácsát meg kell fogadnod, jól látja a dolgokat (fokozatosság elve).
Egyébként én nap mint nap használom a SE-t és elégedett vagyok. Ha jó vagy SE-ben
jöhet az NX, de türelem.
Ha van kérdésed az SE-val kapcsolatban szívesen segítek!!!
Üdv, -
Parson
addikt
válasz
sycorax182 #1090 üzenetére
teljesen mind1... a lényeg hogy használj egy évig egy középkategóriásat (azt amelyiket gondolod), és ha utána is tetszik a dolog, akkor válts át felsőkategóriás rendszerekre. én váltig álitom, hogy a fokozatos előrehaladásnak meg van a maga értelme: ábrázoló geometria -> gépszerkesztés alapjai -> autoCAD -> középkategóriás 3D-s tervezőrendszerek -> csúcskategóriás 3D-s tervezőrendszerek ( mielőtt egy mondatot el akarsz olvasni, meg kell tanulnod a betűket is értelmezni. )
-
sycorax182
tag
sziasztok!
még csak 2éves gépész tanonc vagyok. a solid edge-röl mi a véleményetek?
van belöle magyar?
eddig csak az inventorral ismerkedtem meg az tetszett nekem, kényelmes volt a használata, bár a tanárok mindig azt mondták, h az egy buta jószág. erről mi a véleményetek? -
Imics13
tag
Hi,
Erre találták ki ámerikában a Product Manufacturing Information.
Egyszer majd lehet, hogy nálunk is bevezetésre kerül....és használni fogják a kisebb cégeknél is
Azt tudom, hogy vannak olyan helyek (nem is kevés), ahol még most is ''szalonnáspapírról'' gyártanak... sajnos.
Üdv, -
-
Chili7
őstag
válasz
Imics13 #1079 üzenetére
Tehát: van egy alkatrész 3D ben szemléltetve. Forgatható, árnyalható, méretei változtathatóak, stb.
De nekem egy olyan nyomtatható ''műhelyrajz'' kell, amit az általad linkelt videoban láttam.
A 2D-s rajzolással, méretezéssel nem lesz gond, mert az AutoCAD-ot ismerem.
Amit nem tudok megoldani, az az, hogy a 3D-s forgatható szarból olyan 2D-s műhelyrajzot tudjak konvertálni (gondolom, hogy egy gombnyomás) - ami az általad linkelt video nagy részében látható.
Köszi -
dokesz007
aktív tag
az tuttkó, hogy hasznos lesz, neked is kell a jegyzet mi
csak az a para, h a forgalmazó tartja a gyakot, és ugye ezt én már megcsináltam anno, így csak beülök, de hogy csináljam is ahoz kő a noti, amin ugye khmmm...(csak vegytiszta cucc van)...
ezért van bennem némi para
Ilyet itt nem lehet...Még gondolni sem szabad rá.
Atlantis -
Chili7
őstag
Segítsetek please!
Kolegámtól megörökölt 3D solid-os alkatrész terveket szeretnék különböző metszetében kinyomtatni, ill megjeleníteni. Méretezve, ha lehet! Hogyan tudom Solid edge 18-al ezt megtenni?
Köszi! -
dokesz007
aktív tag
Jövő hétfőtől menek NX-t tanulni, tartanak gyaxit cad technológiák 1 ből, valami külsős faszi fogja állítólag tartani....
annyit hallottam róla, h mostmár engem is kíváncsivá tettek az emberek....
PARSON::::szomorúan vettem tudomásul, h nem tartasz Pro/e-t
[Szerkesztve] -
Denis1983
csendes tag
Sziasztok!
Lehet, hogy ez a kérdés már lerágott csont, de mégiscsak megkérdezném:
Solid Works 2006-os, vagy bármely verzióhoz nincs véletlenűl valami magyar nyelvű anyagotok? Bármi, általánosan, vagy akármi ami segíthet a szakdolgozatomhoz??? -
ProUser
csendes tag
Buci!
Igen 4 darab levelet küldtem. Most megint elküldtem de megint azt jelzi vissza nekem, hogy nem ment el sikeresen és utána jön egy másik üzenet ugyanarra a levélre, hogy sikeres volt a küldés. Így aztán nem lehet tudni, hogy mi a helyzet.
Én csak esténként vagyok mostanában. Bocsánat, hogy személyes dolgokkal terhelem a fórumot, de másképp nem tudtam kapcsolatot teremteni. -
ProUser
csendes tag
Buci!
Valami gond lehet az e-mail címeddel mert nem nagyon válaszolsz.
Légyszíves nézd már meg.
Üdv. -
dokesz007
aktív tag
villanymocit nekem 3D ben plzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
-
buci
tag
válasz
Imics13 #1059 üzenetére
Ezek szerint benne van az analízs csak nem használod.
A Catia-t kezdte nemrég egy kollegám. Csinált vele egy dwg exportot
és nagyon gáz volt.Minden rajzi elem geometria lett és a nyilakat nem
lehetett kitöltötté tenni,Ez mondjuk engem spec nagyon zavar vagy
inkább zavara. Annnyira, hogy emiatt bele sem kezdenék. A proe-nek
jó a dwg-je, ez mindenképpen mellette szól.
Persze most kicsit elfogult vagyok. -
Imics13
tag
Hi buci,
Jelenleg is fejlesztik az I-deas-t (12-es verzió) és továbbra is van supportja. 2001-ben az akkor még EDS ''bekebelezte'' a SDRC-t mint az I-deas fejlesztőjét. Azt viszont nem tehette meg, hogy elvág minden szoftverfejlesztést és supportot, mert jelentős felhasználói bázis volt az ipar különböző szegmenseiben (lsd. www.i-deas.hu). Viszont kitalálták ''furfangosan'' hogy átveszik ezeket a felhasználókat is és erre volt, van az NX Gateway... Ahogy most látszik a NX (korábbi Unigraphics) teret kap, míg folyamatosan szorul ki az I-deas...
NX analízis részét nem használom nincs rá szükségem egyelőre...
Catia versus NX ennek meg értelme nincs számomra. Mind a kettő nagyon jó, elég csak annyit mondani, hogy az összes fontos ipari szegmensben a többiek csak epizódszereplők... Kinek mi tetszik. Ez olyan kérdés, hogy melyik autó a jobb?
No comment...
Üdv, -
buci
tag
Akkor kezdem én gy NX-3-as tutoriallal:
[link]
Nekem kicsit lassan jött, de megéri kivárni. -
buci
tag
Ha esetleg valaki NX tutoriál linkeket ismer, az kérem ne fogja vissza magát.
-
ballington
addikt
engem a pdw érdekel, ez a munkám.
remélem ha majd NX-ben fogok dolgozni, akkor lesz hozzá eza mdul. -
dokesz007
aktív tag
űrgős segítséget kérnék...
kellene nekem egy 30kw-os villanymotor 3D-ben, nincs kedvem megrajzolni, nem tudjátok, h van olyan oldal ahonnan le tudok tölteni ilyen mocit??? -
buci
tag
válasz
ProUser #1044 üzenetére
Értem. Pedig, bíztam benne, hogy a deformációs területtel lehet mahinálni.
Egyébként egy Suzuki alkatrész, ami Unigraphics-csal készült. Az a
program állítólag simán képzi belőle a terítéket.
Egy kollegám nyüglödik vele, így nem ismerem a részleteket, de holnap
megkérdezem és küldöm a modellt is a kért infókkal.
Azért én egy felső kategóriás szoftvertől simán elvárnék ilyesmit.
Ez most engem annyira érzékenyen érint, mint annak idején a Style-ból
hiányzó tükrözés. Szóval ez most nagy csalódás.
Köszönöm, hogy foglalkozol a témával. -
Imics13
tag
kép még egyszer
[link] -
Imics13
tag
Hi boecce!
Ha V18-as vagy korábbi verziót használsz (gondolom, hogy ilyet) akkor a lemezmodulban az átvezetett kihúzás (lofted flange) paranccsal készítsd el.
Arra figyelj oda, hogy a felhasítás szöge mind a két vázlatnál (pl. itt a körív 355 °-os átfogási szöggel rendelkezik) ugyanakkora legyen és ezek fentről nézve fedjék egymást.
Ha így csinálod meg tutti, hogy ki fogja teríteni...
Üdv, -
ProUser
csendes tag
Buci!
A Pro/E ezt nem tudja megoldani! A FASTFORM nevű programot ajánlanám. Ez egy egylépéses mélyhúzást szimuláló program. Elég megbízható ha csak egylépésben alakítod ki a darabot Ha közbenső lépések vannak akkor már macerás a dolog.
Annyit azért kell tudni, hogy ebben a programban meg kell adni a munkadarab mechanikai anyagjellemzőit. E nélkül ugyanis semmit sem tudsz vele kezdeni. Általában itt elakad a dolog mert elég nehéz ezeket megszerezni.
Csak kíváncsiságból megnézném a darabot. Ha nem gond elküldhetnéd. Eléggé érdekes darabnak tűnik. Ha elküldöd akkor add meg anyag pontos megnevezését is, és azt is, hogy hány lépésben kellene a darabot előállítani.
Üdv -
boecce
tag
Lemezszerkesztéssel kapcsolatos a kérdésem.(SE-ben próbáltam, de a módszer talán mindenhol ugyanaz):
Létre kellene hozni egy egyszerű (csonka)kúppalástot. Ha ezt sweppel teszem, nem teríti ki (két majdnem teljes körív párhuzamos vázlatsíkon mint utvonal, igy adtammeg)
VAn valakinek ötlete??
[Szerkesztve] -
pepino90
csendes tag
Üdv! Lenne egy olyan problemam, hogy nemtudok osszeallitast kesziteni.. Proengineer Wildfire 2.0 M150..ezt irja: Part '....' has no active quilts. Compose creation aborted.
Mar tobbszor elofordult velem, de mar elfelejtettem hogy mi is a baj..1 eve nyultam utoljara Proe-hoz. -
Parson
addikt
BOM ballonokat értelemszerűen BOM (darabjegyzék) alapján teszi fel... amennyiben egy rajzon egyetlen összeállitásról készült nézetek vannak, ugy a ballonokat felrakja az adott összeállitásra (ha van darabjegyzék). Az összeállitáson belül definiált más reprezentációk ezt nem kéne hogy befolyásolják... mert az csak megjelenitésbeli különbséget jelent.
-
dokesz007
aktív tag
Igen azt tudom, h mivel kéne, de valamirét szemétkedik és csak a kényszert osztja ki amocsok....
igen kiosztással szúrtam a furatokat
jah pl csinált olyat is, h összálításnál, már összekényszereztem olyan 300-350db alaktrészt erre behívom a következőt, kényszerek meg minden, de frissiteni nem tudtam(ergó nem húzta be a helyére)...aztán kiléptem újra megnyitottam és minden jó volt, mindent megcsinált....hülye programok
jah pedíg a gépen simán mennie kell, ilyen kevés darabnál..... -
szatyi
csendes tag
Nekem is volna egy kérdésem. Proe összeállítási rajzon van egy darabjegyzékem, egy összeállításom és annak két reprezentációja. A master-rep-re fel tudom tenni a balonokat, a többire viszont nem. Lehet valamit csinálni?
-
buci
tag
A proe lemez részével kapcsoltban kérdeznék:
Itt van az alábbi importált modell, aminek a terítéke kellene.
[link]
Látjátok, hogy tiszta deformáció az egész.
Ki lehet ezt teríteni?
Én úgy emlékészem, hogy a proe a benyomásokat le tudja lapítani, de csak akkor, ha
egy felületen van. De ez itt édes kevés.
Van benne deformációs terület definiálás, de itt szinte az egész alkatrész deformált. -
dokesz007
aktív tag
ez igaz...
épp ezért szoktam úgy alakítani, h minnél többet és könnyen ki tudjak osztani (letörést, lekerekítést,furatokat,meneteket....)
GOND:
épp egy ciklont csinálok és az a trém, h a teteje és alja 36-36 db csavarral van lefogva(alátát+anya is), ezt régen ki tudtam osztani catia-ban h eggyet beraktam összekényszereztem, aztán simám kiosztotam, de most csak a kényszereket hajlandó kiosztani az alkatrészeket nem, TIPP? -
dokesz007
aktív tag
tök mind1 h milyen modellbe épül be, nekem ilyesmi bordázatot kellett csinálnom a múltkor egy emelőnél ahol rengetek sok biszbasz meg minden van és simán ki lehetett keresni minden egyes darabot és még a letöréseket is ki lehet osztani....
2 hét és go school, noti lesz nálam mindíg, ugyhogy ha bent vagy összefuthatunk ilyen esetekben,,,, -
Parson
addikt
hello fan,
igazán nem nagy kunszt, csak logikusan kell haladni a lépésekkel:
1. sketcherben rajzolsz két kört ami nem koncentrikus és nem metszi egymást.
2. egy ujabb featureként, a kihuzás sketcherében a kisebbik kör középpontjából huzol egy tengelyvonalat, ami szöget zár be mondjuk a horizonttal, és ezt a szöget meg is adod.
3. felvázolod a bordákat a tengelyvonalra szimmetrikus elrendezésben. mivel a meglévő nem koncentrikus körök referenciák lesznek, ezért ezekhez minden esetben hozzá akarja kötni a leképezendő elemeket, pontokat, vonalakat, stb...
4. kiosztásnál direction, és a referencia pedig a tengelyvonal szögértéke.
ennyi. lehet hogy müködik szimpla axis opcióval is a pattern, de ezt nem próbáltam... -
dokesz007
aktív tag
hát nem tuti, h jól értem, de csak 1 bordát húzz ki, majd a fában jelöld ki(ha ott jelölöd akkor azt a műveleti elemet fogja csak buherálni, de így pl akár egy letörést vagy kivágást is ki tudsz osztani) a kihúzott elemet (egyértelműen a legnagyobb sugarút kell megrajzolni) és azt oszd ki, az excentricitás miatt ugye túllógnak majd egyes bordák, de azokat +1 sketch és vágással le tudod pusztítani.....
-
Parson
addikt
-
Sziasztok!
Lehet hogy egy kicsit hülyén fog hangzani amit kérnék,de hátha van akinek van annyi ideje, hogy segit nekem.
Arrol lenne szo, hogy egy joystick mechanikáját szeretném kicserélni és ahhoz szeretnék elképzeléseket kérni ami a legegyszerübben elkészithetö.
valamilyen hasonlo kialakitásra gondoltam csak nem tudom hogy a potmétereket hogyan fogassam fel és milyen átételt alkalmazzak, hogy a tengely +-30 fokos elmozdulására a potméter a teljes mozgástartományába kitérjen.
[link]
A fobb kritériumok:méret HxSzxM = 100x100x50 mm
SKF 628/8-2Z csapágyaknak megfelelö méretek a tengelynél és a csapágyháznál.
remélem érthetöen fogalmaztam. -
dokesz007
aktív tag
szosza tesó, küld el mailben, este meglesem, mert így a sok ez metszi azt az negyedeli amazt, nem teljesen tiszta....
emilem tudod?
küldheted arra amit itt megadtam, vagy a tracid@citromail.hu-ra
tartasz pro/e-t cad technológiák 1-ből? szól majd légyszi mikor, mert azt is meg kéne tanulnom rendesen, jah meg asszonyt is nevezném hozzád ha tartasz
-
Parson
addikt
szevasztok,
no ime egy CATIA-s kérdés tőlem is:
kiosztás: adott két, egymással nem koncentrikus, egymást nem metsző kör, melyek között, a kisebbik kör középpontja körül, a kisebbik kör radiális irányával párhuzamos falu bordák vannak kiosztva ugy, hogy a bordák első határolóéle a kisebbik kör, negyedik határolóéle pedig a nagyobbik kör... Pro/E-ban ez pikk pakk megy, de CATIA-ban nem akarja megcsinálni...hiába veszem fel a referenciákat, a teljes, elkészült geometriát osztja ki, nem ugy mint a Pro/E-ban, ahol a referenciák a kiosztott feature-ökben is aktivan vannak jelen. ötlet?
[Szerkesztve] -
Atlantis
veterán
Vonalvastagsággal kapcsolatban igazad lenne, de a táblázatoknak tudtommal nem lehet állítani a vonalvastagságát, a szövegmező, meg ugyebár alapvetően táblázat. Amilyen vastagsággal elkezded, az olyan lesz végig. Én ugyan még 2001-essel csináltam meg a cég sablonait, lehet, azóta fejlődtek e téren is.
Nyomtatással egyetértek, mindenesetre nem lenne nagy fáradtság haladni a korral és belerakni az előnézetet. -
Lala75
csendes tag
Sziasztok!
Most találtam rátok a neten.
Van egy kis gyakorlatom a ProE-s témákban. Dolgozok vele naponta és talán sokmindent meg tudok csinálni, mint felhasználó.
A vonalvastagság probléma szerintem tökéletesen orvosolható a vonal típus beállításával:
rajzban--> Format-->Line Style-->Modify Lines és itt olyan típusúra állítod amilyenre akarod, vagy tudod copyzni is a stílust másik vonalról.
Volt már itt probléma többször a nyomtatási előnézet. Nincs rá szükség, mivel ha egyszer beállítod a saját gépeden a nyomtatást szerintem soha nem kell hozzányúlni. Mindig azt nyomtatja, ami a képernyőn van. Nyomtató függő, az x,y eltolást kell beállítani és a scalet. Minderre egy makrót csinálni és egy gombnyomás az egész!
Van még egy beállítás hibás vonalvastagság nyomtatás esetére a table.pnt megadása a configban és ennek esetleges szerkesztése, ahol megadod, hogy melyik vonal milyen vastagon legyen kinyomtatva...
További kellemes napot!
Lala -
dokesz007
aktív tag
Sziasztok...
CATIA-s kérdés következik, aki tudja választ kérem segítsen...
a helyzet az, h kellene csinálnom egy csőcsatlakozást, aminek az egyik vége téglalap keresztmetszetű beömlőnyílás, míg a másik vége pedíg kör keresztmetszetű kifolyónyílás....de ''söpréssel'' valamiért nem akarja véghezvinni, pedíg mindet megcsináltam amit kell (két km+curve)
régebben már megcsináltam, de most a világért sem sikerül (inventorban sikerült)..... -
Imics13
tag
Hi perfag,
Azt hiszem, hogy annak idején átküldzem neked egy videót erről a témáról...
Egyébként még ne álljanak le a fejlesztéssel, mert lehetne még gyurni egy kicsit rajta.
Valóban sokkal felhasználóbarátabb lett az egész, elég sok inteligenciát ültettek a szoftver ezen részébe. Ha érdekel a SE ezen része, akkor küldhetek át néhány infó az új verzióról.
Nekem a SE fejlesztőivel az a ''bajom'' hogy ők leginkább egy-két modult gyúrnak át jól a többivel nem nagyon foglalkoznak, csak a következő verziókban...
Ez más szoftverfejlesztőkre kevésbbé jellemző, ők mindenhová dobnak be új parancsokat stb...
Üdv, -
perfag
aktív tag
válasz
Imics13 #1000 üzenetére
Hi Imi!
''Láttam már SE-t. Talán tudok segíteni...'' Ha-ha, tetszik. Talán
Kb. 2 hónapja kérdeztelek az SE mozgásszimulációs moduljáról. Most MEGVAN!
A napokban olvastam a Leading Edge júliusi számát, jön a v.19:
''Gear Relationship Added -- Defines how gears, pulleys, and actuators behave in an assembly
Motor Definition and Simulation Capabilities Added -- Defines rotational and linear motors and simulates their motion in assemblies.''
EZ AZ! Én pont ezt keretem. Tőlem ezek után le is állhatnak a fejlesztéssel!
''... a new Explode-Render-Animate application make it easy to simulate motion and create assembly animations in Solid Edge.'' Gyönyörűűűűűűű!
''Ebben a fórumban meg mindenki a saját lovát dícséri. '' -- Nem, nem mindenki. A népek fele nem csak egy progiban muzsikál, ők már mosolyogva továbblapoznak amikor valaki előjön a ''legjobb CAD'' baromsággal.
üdv.
perfag -
boecce
tag
válasz
dokesz007 #1012 üzenetére
Nos.. ízlések és pofonok... Én élek halok az SE- ért ... A ProE nekem büntetés volt. Nem is mentem vele semmire. Kár hogy SE -vel csak hobby szinten tudok foglalkozni, mit nem adnék egy olyan állásért ahol azt kellene használni. Igaz, ma már a ProE is elérhetetlenné vált. Most örülhetek egy CNC gépnek is
-
dokesz007
aktív tag
válasz
Imics13 #1011 üzenetére
okka THX a segítségért, igen én tényleg örök elégedetlen vagyok, de engem ez hajt előre a jobbért a többért a szebbért(fű mekkora répa vok mi?)
Nekem körülményesebb mert ellentétes a logikája szvsz mint amiket eddíg használtam...
Második bekezdésben egyet értünk valahogy én is így gondoltam a megtanulom és lóvét is adnak érte
Tudom használni, de nem esik úgy kézre mint a többi.....
[Szerkesztve] -
Imics13
tag
válasz
dokesz007 #1007 üzenetére
Hi dokesz007,
Sztem te örök elégedetlen lehetsz vagy. Én ismerem a V5R15-öt és nap mint nap használom az AI10-et is meg SE V18-at, de semmivel sem rosszabb, nehezebb használni csak nem vagy hozzászokva sztem ennyi az egész.
Az egész témát felfoghatod úgy, hogy megtanulod használni a SE-t és még fizetnek is érte. Egyvalamit azért ne felejts el, azt hogy te nem tudod használni az még nem jelenti azt, hogy sz*r is.
Tolerancia!!!
Esetleg ha van kérdésed szívesen segítek!!!
Üdv -
dokesz007
aktív tag
Aham 2-3 nap az nem rossz, modellt csinálni nekem is ment de aztért én úgy érzem nekem kellett némi idő amíg úgy igazából ráéreztem és folyékonyan ment minden, meg a sok bekonfigolás ahogy én szeretem
őőő hanyad éves vagy, ill valós nevet mondanál privben,m mert nekem az a gyanúm h ismerjük egymást -
dokesz007
aktív tag
válasz
Imics13 #1000 üzenetére
Tiszteletem...
hű bassza meg. így kezdenék, a tö....m kivan ezzel a SE vel , már bocsi aki ezt használja de CATIA után olyan mint ha a seggem felől akarnám megfogni a tö....et...
jajj de nagy szenvedés ez nekem
Gyak képpen végigcsináltam a tutorialt de annyira ellentétes a CATIA-INVENTOR párosommal h borzalom...
jah egyébként a V18-as SE van meg(magyarított) ezzel is szívok, mert a notim nw8240 full angol az oprendszer is és a klaviatúra is, és a magyar modult az Istennek nem akarja felimerni, ami nem gond de azért cseszi a csőröm....
banyek, jó meló jó lóvé csak ocsmány progi, valamit valamiért....
szoktál lenni MSN-en, mert a drawing rész kicsit hézagos, illetve annak a buktatóira lennék kíváncsi
THX -
3DFan
aktív tag
Üdv Mindnki! Ért valaki a Catia Piping design részéhez? Hogyan tudok egyedi csőtípusokat definiálni?
-
-
boecce
tag
Nem ugyanaz(mármint más a gyártó, de hasonló céllal írták mindkettőt)
A Solid Edge talán könnyebben tanulható.(már amit a másikról hallottam, abból kiindulva) Az hogy mit hagytak rád, Works vagy Edge, az talán annyiból kiderülhet, hogy az Edge modelljét . par; a rajzot meg .dft- kiterjesztéssel menti. A S.Works-öt nem ismerem. A S.E.-nek évekkel ezelőtt volt egy ingyenes modellező modulja, de asszem hogy most is van valami Solid Edge Layout nevű valami ami ingyenes. Nézz körül a terjesztőnél: [link] -
Chili7
őstag
Hátha itt több sikerem lesz és tudja, hogy: a solid edge és a solid works ugyanaz?
Gépész kolega távozott a cégtől és rám hagyta a solidos rajzait. Érdekelne, hogy melyik a legfrissebb verzió és hogy esetleg van-e valami light verzió gyengébbeknek? Melyikkel érdemes próbálkoni CAD-os prg-ben kicsit jártas emberkéknek?
Köszi! -
Imics13
tag
Hi ronaldo!
Ha szivtelen lennék és büntetni akarnálak téged, akkor azt mondom, hogy ProEngineer 2000i-n kezdj tanulni... ehhez képest a szegedi csillag nem is bünti.
Azután rájöttek ők is, hogy változtatni kell, de ezt már kidumcsiztuk előrébb.
Szinte mindegy melyiket kezded a tervezési filozófia és a technológiahelyesség a lényeg.
Én személy szerint ha középkategóriáról beszélünk, akkor SE v. SW. felsőkatban sincs sokkal nagyobb választék. Proe v. Catia v. NX ha igazán komplex, nagy rendszert (pl. amelyekre épül a világ autó- vagy reülőgépipara), akkor az uccsó kettő.
Üdv,