Új hozzászólás Aktív témák

  • MC Pite

    veterán

    Nem tudom ide- tartozik-e, majd elirányítanak ha nem.
    Van egy (cseresznye) 5005ös szettem, meg egy sztereó 1250X-em is (szintén cseresznye).

    Mindkettőt szeretem, inkább zenére, mint film/játékra használom őket. De hát erre a sztereó jobb, de igazán alja nincs, a 6csatornás rendszernek pedig alapvető hiányosságai vannak: A frontok alkalmatlanok normális zenehallgatásra. 150-180Hz alatt elfogynak; viszont a mélynyomót ha eddig felengedjük, szerencsétlennek nem igen van ínyére odafent szorgoskodni.

    Egy adag audiókábel, vatta és tojástartós szivacs, bontós 6,3as jack aljzat, 6,3as jack és rca dugasz, fúrógép, kis páka, és hajrá.
    Cél: Frontnak beállítani az 1250eseket,passzív ládaként, mert a hangkártya front kimenetéről nem az igazi, gyári fontokat hátra. De úgy, hogy szükség esetén aktív hangfalként is használhassam a sztereó párt (ezért vettem, hordozhatóság végett) és passzívként is a rendszerben; csak a cstlakozó ki/be dugásával váltva. A gyári frontokat hátra rakva (így a 6 csatornás zenék már nem szólnak annyira rosszul, a gyári hátsók embertelen gyengén muzsikálnak ilyen műfajban :( ).

    A cérnák másfeles kábelre cseréje magában is jót tett, a 2 utas ládái kaptak zajcsillapítást, bekötés elkészült,(egy kis marás után, mert a jack aljzat menetes része nem a 12mm MDF laphoz lett kitalálva) halljuk az eredményt:

    Ha összeadom a 25+11ezret, meg az apróságok árát, 40be megállunk. De a hang nem :)

    Végre 75Hz alatt azt teheti a woofer, amihez igazán ért, a mélyközép dolgával nem kell foglalkoznia. Illetve foobarból az 55Hz 3, a 77 és 110Hz 2-2 dB-t kapott pluszba hogy nagyjából egyenletes legyen a frekvencialeadás.

    A mélyközepek nagyságrendekkel frissebben,pattogósan, mégis testesebben szólnak, és végre érdemi közepek is megjelennek, sokkal több térrel, élettel.
    Magasak szintén jobbak, (már a kábelcsere is dobott rajtuk) illetve egyáltalán sokkal élőbb, tisztább, levegősebb, részletesebb a hangzás. Az 1250X is örül neki hogy megszabadult az alsó frekvenciáktól, és 'érdemi' segítséget kap alulról. Sőt, úgy tűnik a nagytesó erősítője is korrektebb a picinél (plusz eléggé szűrt hogy a villanykapcsolók ne reccsentsék meg a hangszórókat végre).

    Vártam egy kis javulást; de az eredménye engem, és ismerőseimet is igen meglepte. És kettős funkcionalitású maradt a sztereó pár, ami nagy piros pont.
    Aki ismeri külön ezeknek a hangját, ne vigyorogjon még; együtt nagyon a helyükre kerülnek, szinte meghazudtolva az alapokat; ezt hallani kell! :C

    <ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

Új hozzászólás Aktív témák