Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Rudiaszarvas

  tag

  Sziasztok!

  Ezt a topicot azért nyitom mert nemrég vettünk egy "komolyabb" futópadot és szeretnénk minél tovább megelégedéssel használni és nemnagyon találtam sehol egy topicot ahol ebben a témában beszélgetnek az emberek.
  Remélem, a topicban hozzászólók segítségével minden olvasó hasznos információkhoz juthat otthoni gépének karbantartásához és megfelelő üzemeltetéséhez.
  Mivel az otthoni fittnessgépek közül a futópad az az eszköz ami a legtöbb "törődést" igényli.

  Topic témák:

  - Futópad vásárlás előtt állok, melyik való nekem
  - Milyen és mennyire rendszeres gondozást igényel a futópadom
  -Tényleg hangos egy futópad?
  -Futópad helyes beállítása

  Ezek és ebbe a témába vágó kérdéseknek a kibeszélésére nyitottam a Topicot!
  Remélem hamarosan sok sok új információval, ötlettel, tapasztalattal segíthetünk egymásnak.

  Szép napot mindenkinek! :R

 • Rudiaszarvas

  tag

  Első hozzászólás jogával élnék is... :)

  Szóval, vásároltunk egy Reebok Jet300 futópadot amit azóta is nagyon szeretünk és mondhatni napi szinten használunk. Nekem a futópad beállításával lennének "gondjaim"...
  Elvileg ugye annyira lazának kell lennie a szallagnak rajta hogy még éppen ne csússzon meg miközben használod. Ez meg is van de ennek ellenére hallani "hangokat" amiknek szerintem nem kellene lenniük. Futás közben vagyis minden lépésnél (amikor terhelődik a pad), ciccenést hallani, néha nyekkenést (90kg vagyok) is..... lehet hogy a lépárnás izületkímélők adják ezt a fura hangot?
  Komoly hozzáértő segítségét kérném aki segítene beállítani a gépet és el tudna látni hasznos tanácsokkal mivel ez az első futópadunk.

 • Spec

  tag

  Szia!
  Én is használok futópadot egy ideje, és az hogy menet közben hangokat hallasz nem jelent feltétlenül semmi rosszat. Mechanikus, mozgó alkatrészek vannak. A futópadok általában susognak, kopognak, nyekegnek, főleg intenzív használat közben. Ebből én még nem vonnék le messzemenő következtetéseket.
  A gyártó által javasolt beállításokat, és karbantartásokat el kell végezni rajta, és nagy baj nem lehet. A terhelésre kell odafigyelni, de ahogy nézem ez a típus 140 kg-ig terhelhető. Ennek bírnia a kell a 90 kg-ot.
  Nagyjából 15-20%-ot érdemes rászámolni a valós testsúlyra, mert futás közben az odaütődő láb miatt akár nagyobb dinamikus terhelést is kaphat a pad futófelülete, mint a statikus tömegből fakadóan várná az ember. A 140kg-os teherbírású padot én pl. max. 115-120kg súlyú embernek engedném csak használni.


  "The weak will perish."

Hozzászólok Aktív témák