Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • parandroid

  nagyúr

  Bátorkodom én is megjelenni a topikban, a héten megvolt a premier-futásom, első alkalommal merészkedtem ki az edzőterem meghitt biztonságából. Korábban csak szalagon futottam, szóval ez egy teljesen új műfaj volt. Viszont eleve akkora mókának ígérkezett, hogy nem tudtam kihagyni. Igaz, hogy a tavalyi 76k körüli résztvevő helyett idén csak valamivel 68k fölött álltak rajthoz (egész nap szar idő volt, esett, fújt, de estére kisütött a nap, mire elindult a program), de így is annyian voltak, hogy gyakorlatilag akadályfutásnak is lehetne minősíteni. A cél előtti utolsó száz-százötven méteren pl. annyira feltorlódott a tömeg a célkamera és a szelfizgetések miatt, hogy már csak sétálni lehetett, szóval az időeredményen lehetne még javítani egy szellősebb mezőnnyel is akár. Elfáradni csak amúgy kellemesen sikerült, köszönhetően annak, hogy az utóbbi időben ennél jóval nagyobb távokat futottam hasonló tempóban edzés gyanánt.

  Pillanatnyilag hetente kétszer futok szalagon, általában olyan 13-16 km-t 70-90 perc alatt, attól függően, hogy mennyi időm van, vagy hogy hogyan bírom. Emellett heti további két napon van súlyzós/gépes erőedzés, amihez általában 15 perc elliptikussal szoktam bemelegíteni, és lehetőség szerint 2-3 alkalommal jógázom is.

  Hogy hogyan tovább, azt egyelőre nem tudom még, az biztos, hogy leállni nem fogok. A legjobb egy egészséges, 1:50 körüli félmaraton lenne, de hogy idén be merjem-e vállalni, vagy próbáljak csak javulni még (ami ehhez is mindenképpen kelleni fog), azt nem tudom. Azt mindenképpen látom, hogy az erőedzés marad (már csak a hát-, has-, és core-erősítés miatt is), de a futás kap priót, egyszerűen jobban élvezem. A kérdés az, hogy hogyan tudok még gyorsulni, meg hogy hogyan lenne célszerű edzeni. Eddig nem variáltam túl, a régi beidegződések szerint stabil, de hónapról hónapra gyorsuló tempóban futok egyenletesen egy órát (most 11,5-11,7 km körül tudok egyenletes tempóban egy óra alatt), majd csinálok egy kis pihenőt, amikor tudok inni, meg hagyom leesni kicsit a pulzusom (az is stabil 175 körül szokott végig lenni, 180 fölé még szerencsére sosem mentem), aztán visszagyorsítok fokozatosan 11 kmph körülre, és úgy elfutok 1,5 óráig. Kicsivel 16 km fölött szoktam egy ilyen komplett körrel zárni, meg egy legalább két napos regenerációs igénnyel. :U

  Az egészet kb egy éve kezdtem, de eleinte annyira rútul ment, hogy nem erőltettem túl, emlékszem, az első teljes egy órás futópados tartózkodásom, amikor már többet kocogtam, mint sétáltam, az 8,16 km volt, és nagyon örültem magamnak. Valahol ott kezdtem el élvezni a dolgot, amikor már stabilan 10 km fölött tudtam futni az egy órát, ekkoriban 2-3 db 2-3 perces lassú kocogással/gyors sétával még mindig meg kellett szakítanom a futást, aztán a következő lendület akkor jött, amikor rendszeresen egyben le tudtam futni az egy órákat. Azóta szolidan emelgetem a tempót, kb hetente egy-másfél tized km-rel, igyekszem magam nem túlterhelni, lassan 40 leszek, szóval azért vigyázni kell magamra, nem regenerálódok úgy, mint egy húszéves.

  Igazából csak annyi, hogy a passzív olvasgatás után egyrészt beköszönnék, másrészt szívesen veszek ötleteket, amiket esetleg sikerülhet beilleszteni az amúgy az utóbbi időben sajnos elég zsúfolt napjaimba - egy kevés extra energiám még van azért munka és suli után (illetve tipikusan a kettő között), de sajnos ezt, és az időt is nagyon be kell osztani... :(

  Az egészet úgy kezdtem, hogy 40 előtt még le kéne futni legalább egy félmaratont, egyelőre ott tartok, hogy 2:00 körüli idővel képesnek is érzem magam rá, ha neki mernék állni, de mivel van még addig másfél évem, lehet, hogy egy teljes maratonnak is bele kellene férnie a megadott időkeretig.

  p

  I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

 • parandroid

  nagyúr

  válasz bandus #19325 üzenetére

  Nem vagyok benne biztos, hogy jól értem a blogbejegyzést. Az egész annyiban nem is feltétlenül releváns, hogy ő betegség/sérülés után kvázi nulláról kezdte, én a nulláról kezdős szakaszon már szerencsére túl vagyok.

  Amit levontam belőle magamnak, hogy inkább az edzéseket veszi lassabbra (alacsonyabban tartott pulzussal), és havonta csinál egy felmérést max pulzusszám közelében.

  Ez alapján:

  Vonjuk ki az életkorunkat 180-ból
  Módosítsuk a kapott értéket az alábbi kategóriák szerint:
  ◦Ha komolyabb betegségünk van, vagy éppen túl vagyunk rajta (szívbetegség, bármilyen operáció, kórházi kezelés), vagy ha rendszeres gyógyszerezés alatt állunk, vonjunk le tízet.
  ◦Ha korábban nem edzettünk, illetve edzettünk, de megsérültünk, romlottak az eredményeink, vagy ha gyakran vannak megfázásos betegségeink, allergiás panaszaink, vonjunk le ötöt.
  ◦Ha legalább két éve edzünk komoly problémák nélkül, nincsenek megfázásos, influenzás panaszaink évi egy-két alkalomnál gyakrabban, ne vonjunk le semmit.
  ◦Ha több, mint két éve edzünk problémamentesen, versenyeredményeink javulnak, sérülés nem fenyeget, adjunk hozzá ötöt.

  nekem 180-39+5, azaz 145 körül kéne tartanom a pulzusomat edzéseknél, és így futni 5 km-eket? Egyrészt kevesellem az 5 km-t, másrészt kicsit alacsonynak tartom a 145-ös pulzust, ez még nagyon komfortzónának tűnik. De holnap úgyis futónap, lehet, hogy kipróbálom, hogy milyen tartós sebesség jön ki 145 körüli pulzussal...

  Re borix #19326: Közben olvasom a szerkesztett hozzászólásod, ebben megerősíted, amit fentebb írtam. Akkor gondolom hosszabb távon ahogy egyre jobban bírom a terhelést, úgy lesz egyre nagyobb az alacsonyabb pulzussal elérhető sebesség is, illetve havonta lehet egy nagyobbat (mondjuk egy órát) rohanni tesztként magasabb pulzusszámmal?

  A kort illetően csak annyi, hogy a hétköznapokban bizony észreveszem, hogy hamarabb fáradok, mint boldog fiatalkoromban, hiába vagyok most fittebb fizikailag, mint valaha, illetve több, és rendszeresebb alvásra is szükségem van - utóbbiban a jelenlegi munkám és beosztásom sajna nem segít az állandó koránkelésekkel, meg a hosszú napokkal. Ezen az állandó fáradtságon kívül alapvetően egészségesnek és fittnek érzem magam, beteg sem voltam már évek óta, szóval komoly para nincs.

  p

  I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

 • parandroid

  nagyúr

  válasz tomcica #19333 üzenetére

  Basszus, késő is van, hosszú is volt a nap, de ennek kb a felét értem így sokadik átolvasásra is. :B

  Holnap megnézem, mit tudok futni 145-ös pulzus környékén, de mindenképpen 150 alatt, utána kicsit pihentebb aggyal megint nekiesek a hozzászólásodnak.

  Az mindenesetre biztos így az eddigi reakcióitok alapján, hogy lassítanom kell egy kicsit, úgyhogy inkább maradok annál a felállásnál, hogy hétfő-szerda-péntek futás a fentiek szerint, kedd-csütörtök erőedzés, hétvégén meg egyik nap vagy egy hosszabb, de könnyed kocogás, vagy elmegyek egyet bicajozni.

  p

  I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

 • parandroid

  nagyúr

  válasz inf3rno #19339 üzenetére

  Hát, megvolt a próba, a 6:30-aknak már eléggé örültem volna. 5 perc fokozatos felvezetés után feltettem a tempót 9,5 kmph-ra, de kb 10 percet bírtam pulzussal, utána folyamatosan kellett lefelé vennem a tempót, ahogy kúszott felfelé az a rohadék. A terv az volt, hogy 145 körül maradok, végül nagylelkűen megengedtem magamnak egy 150-es limitet, az idő 90+ %-ában sikerült is ez alatt maradni. A végén még csináltam egy szintén 5 perces fokozatos lassítást, bár nemigen volt már honnét lassulni, 90 percnél 12,3-at mutatott a távolságmérő.

  Akkor most az jön, hogy továbbra is pulzuslimitesen reménykedek benne, hogy előbb-utóbb, úgy néhány hónapon belül, szép lassan javulni fog a megtett táv, azaz gyorsulok kicsit? Elég keserves időszak lesz, de igyekszem kihúzni. Azt nem mondom, hogy nem fáradtam el kellemesen, de az eddigi futásokhoz képest ez nagyon kocogás volt, volt bennem még bőven tartalék, de a pulzus erősen limitált. :(

  p

  I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

 • parandroid

  nagyúr

  válasz tomcica #19349 üzenetére

  "Apropo,ha a jovoben nem km/h sebessegben irnad,hanem perc/km akkor nagyon megkoszonnem,piszkosul nehez atalakitgatni folyton."

  A gép így írja ki, én futás közben szoktam magam szórakoztatni azzal, hogy fejben ide-oda számolgatok, meg konvertálom az értékeket, addig se megy össze az agyam mint az ultramaratonistáknak. :DDD

  "Azert van mini alapozas felirva,hogy igy csinald 2-3 honapig (igazabol tovabb kellene,de minimum eddig)..."

  Semmi gond, nem azért futok, mert sietek valahova, ha meg már csinálom, akkor igazán csinálhatom rendesen is.

  Köszönöm a segítséget neked, és a többieknek is, a mai nap után mindenképpen tartom magam ehhez a verzióhoz, ha lesz valami fejlemény, akkor majd jövök beszámolni.

  p

  I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

 • parandroid

  nagyúr

  A csuklón pulzusmérős órák megbízhatóságával kapcsolatban vannak általános kétségek a pulzusmérő szíjakhoz képest? Jelenleg egy vivosmart hr-em van, de én is szemezek a forerunnerekkel. A futógép rámarkolós pulzusmérőjével szoktam néha ellenőrizni, utóbbi általában egy olyan 5-össel magasabb értéket mutat a garminnál. Viszont edzés után visszanézve a grafikont, nagyjából reálisnak tűnik az is, de időnként becsúszik a 145-ös értékek közé egy 165-ös kitüremkedés, vagy egy 120-as lyuk.

  p

  I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

 • parandroid

  nagyúr

  válasz Alg #19441 üzenetére

  Ahogy nézegetem az árakat, a Polarokat nagyon lenyomták az új Garminok. M400 a német amazonon H7-es szenzorral, feketében 148 EUR. A kicsit modernebb, de kevésbé profi A360-as, szintén H7-tel, ugyanennyiért megy. Ehhez képest a Garminokból egy egyszerűbb példány is simán 200 EUR körül, vagy fölötte indul, forerunnerből pl. a legjobb ajánlat a 235-ösre valami 250 EUR amazon warehouse dealben, és 280 körül újan.

  Egyértelmű, hogy tudásra, illetve kényelemre jobb ötletnek tűnik a forerunner, viszont megfontolandó, hogy duplaannyit érdemes-e érte kiadni...

  p

  I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

 • parandroid

  nagyúr

  válasz inf3rno #19446 üzenetére

  Én a Vivosmart HR-rel tökéletesen elégedett vagyok amúgy. Hétköznapi célokra tökéletesen megfelel, futáshoz nem ideális, bár a futó módjával még csak most ismerkedek. A HR-szenzorja pedig ugyanaz, mint a nagy testvéreinek (Vivoactive HR és Forerunnerek). Előtte sima Vivosmartom volt, az karkötő-jellegűbb volt, és hordani kényelmesebb volt, a HR kivételével mindent tudott, amit a Vivosmart HR. Nagyon szerettem, de miután másfél éven belül kettőt visszavittem, mert a kijelző soronként tűnt el, inkább másik típust választottam helyette.

  Ami nekem viszonylag fontos volt, hogy egész nap hordható legyen, és minden értesítést azonnal mutasson a telefonról, és erről a funkcióról nem is szeretnék lemondani.

  A Suuntos tippet köszi, elkezdem bújni a teszteket, őszre van csak meg a beszerzési jóváhagyásom, addig figyelek, hogyan változik a piac, meg mik vannak még - remélem Polar is lassan jön valami új garnitúrával.

  p

  I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

 • parandroid

  nagyúr

  válasz inf3rno #19451 üzenetére

  Napközben a pulzusmérés nem annyira fontos, a mobilos értesítések fontosabbak, ezzel együtt praktikusabbnak tartanám, ha nem kell külön eszköz ehhez a funkcióhoz is.

  Az a vicces, hogy eredetileg a vivosmartot is úgy vettem, hogy jé, egy karkötő, ami mutatja az időt, meg, ha valami üzenet/email érkezik, vagy ha hívnak, aztán beszippantott a lépésszámlálás, utána meg elkezdtem edzeni, meg kicsit futni is, mostanra meg eljutottam oda, hogy utána kéne nézni, hogy mit is csinálok - mint kiderült, nem ártott volna korábban -, és lassan lehet, hogy jól jönne egy olyan eszköz, aminek kicsit több a futó funkciója, külön kettőt viszont nem szeretnék, bár lehet, hogy az lenne praktikusabb.

  p

  I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

 • parandroid

  nagyúr

  válasz inf3rno #19453 üzenetére

  Az FR235 tudja mindezt, de persze drága. Kicsit olcsóbban a Vivoactive HR van, szintén mindent tud, de futó funciókban kicsit kevesebb. Tomtomok is egész okosak már, de ott nem tudom, van-e saját hr szenzor, fitbitnél a charge hr szintén tud már mindent, és a Polar A360-a is, de ezek sem igazán komoly futóórák. Most nagyon megindult ez a szegmens, lehet, hogy érdemes is egy kicsit kivárni.

  p

  I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

 • parandroid

  nagyúr

  Német Amazonon Connected Health kupon hetek (is) vannak július 10-ig, eleve 350 helyett 280 EUR-ra volt levéve a Forerunner 235, most a kuponnal további 50 EUR-t lehet vele spórolni, szóval én be is rendeltem egyet, ennyiért már nem vacilálok tovább. Ezen kívül is van egy csomó akciós cucc a témában, hátha valaki még érintett (azaz tud németektől rendelni), és/vagy éppen ilyesmiket tervez venni.

  p

  I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

 • parandroid

  nagyúr

  válasz ígyvanferi #19514 üzenetére

  Az egy kezdőnek még célnak is sok lesz, meg ne próbálja, és főleg ne vedd el a kedvét. Inkább próbálja ki, mit tud, és magához képest javuljon, nem.

  slym: Ha tanulni akarsz a (rossz) példámból, kérj egy edzéstervet, ne csak ész nélkül, minél gyorsabban akarj futni, mint én...

  p

  I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

 • parandroid

  nagyúr

  válasz SLYM #19540 üzenetére

  A séta önmagában nem rossz dolog, én is úgy kezdtem az életmódváltást, hogy megfogadtam, hogy a napi 3 kutyasétából legalább egy 1-1,5 óra legyen, ilyenkor mentünk is mindig 4-6 km-t. Utána kezdtem el aktívabban mozogni.

  Az oldalad pedig azért szúr, nagyon leegyszerűsítve, mert a keringési rendszered nem képes elegendő oxigénnel ellátni a belső szerveidet. Gyakorlatilag túlhajtod magad. És nem a regenerálás hiányzik, hanem egyszerűen a szervezeted (még) nem bírja a terhelést. Az, hogy izmokkal, ízületekkel hogy bírod, az egy másik kérdés, most valószínűleg nem ez lesz a szűk keresztmetszet. Erre írtam korábban, hogy kicsit vissza kéne venni a tempóból. A futás (de általában a sport, legyen az gyúrás, erőemelés, gimnasztika, kerékpár, vagy akár jóga) nem olyan, hogy ha megölöd vele magad, akkor fejlődsz a legtöbbet, hallgass azokra, akik tényleg tudják, miről beszélnek (én csak a visszhang vagyok itt).

  p

  I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

 • parandroid

  nagyúr

  válasz Polacheck #19569 üzenetére

  Mióta csinálod, és milyen tempóról indultál? Csak úgy motivációképpen...

  p

  I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

 • parandroid

  nagyúr

  válasz SLYM #19573 üzenetére

  Köszi, fiúk, rendesek vagytok, csak ezzel az információval pont nem tudok mit kezdeni. :DDD

  Az egyikőtök iron manre készül, ami már nem is az első lesz neki, a másik pedig egyrészt most kezdett el szaladgálni, másrészt pedig nem alapoz, csak tolja, ahogy bírja. Ezen én már túl vagyok (már nem az iron manen, hanem a mindent-bele rohanáson), és mivel csak két hét ment le eddig az alapozásból, sok mindent még nem látok eredményként (párszáz métert javultam azért), és nyilván egyértelműen nem kéne, hogy türelmetlen legyek, azért jó lenne látni, hogy milyen időtávlatban várhatóak az első látványosabb eredmények, ha az ember nem nulláról kezd ugyan, de az amatőr szintet azért még csak alulról (is alig) súrolja.

  Az elmúlt két hét szórása egyébként olyan 12,6-12,9 km között volt 90 perces futásokkal futópadon (ez olyan 7 perc körüli pace), és 145-150 közötti átlagpulzussal, de most kicsit vagy lassulni, vagy stagnálni fogok, mert megpróbálom a pulzust kicsit még lejjebb szorítani, az meg tutira csak alacsonyabb tempón fog menni egyelőre.

  Bírni viszont szerencsére jól bírom, semmi panasz, legalábbis semmi olyan, amit egy nyújtás ne oldana meg. Sőt, izzadni is egyre kevésbé izzadok, meg arra próbálok figyelni, hogy egyenletesen lélegezzek, az, ahogy észrevettem erősen közrejátszik a pulzus alacsonyan tartásában. Azt nem mondom, hogy nem fáradok el egészségesen, de kimerültnek egyáltalán nem érzem magam futás után.

  p

  I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

 • parandroid

  nagyúr

  válasz concret_hp #19575 üzenetére

  Mert kint fúj a szél, süt a nap, esik az eső, szar a talaj, és belémrepülnek a bogarak, és ez néha mind egyszerre. És még az embereket is kerülgetni kell, azokat meg külön utálom. Ráadásul a törölközőmnek, az italtartómnak, és a telefonnak/tárcának is könnyebb így helyet találni, és az egyenletes tempót is könnyebb tartani. Futás után meg van rendes öltöző és zuhanyzó, és mivel munka és suli között van kb 3 óra bruttó szabadidőm (ebből lejön, hogy kajálni is kéne valamit, plusz az utazási idő, ami olyan 40 perc), ez így valahogy beállt már napi rutinra. Amikor meg nem futok, akkor ugyanott edzek kicsit. Suliból meg csak 6 körül esek haza, melót reggel 6 előtt kezdem már, szóval este meg a fenének sem lenne már kedve szaladgálni.

  p

  I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

 • parandroid

  nagyúr

  válasz margithid #19757 üzenetére

  Én be is rendeltem belőle egy neonzöldet, kint egy régi Asicsban szoktam futni, de szegény már elég tropa, úgyhogy úgyis kellett valami. Ennyiért meg akkor sem nagy gáz, ha valamiért esetleg nem jön be, kutyasétáltatásra még akkor is jó lesz. Elképesztő árai vannak egyébként a sportsdirectnek, egy-két apróságot még rendeltem is a cipő mellé, már csak azért is, mert sajnos a szállítási költség viszont elkerülhetetlen.

  És ha már futós cuccoknál tartunk: pólóból létezik valami best buy, amit mindenki használ? Én elég sokfélét próbáltam az utóbbi időben, kint alapvetően mindegy is, teremben viszont, futópadon, ahol nincs légmozgás, és pláne, ha nincs különösebben meleg, és nem megy a klíma, akkor a legjobbnak eddig egy filléres, Decathlonos Kalenji futópóló bizonyult, az összes többi csatakosra ázik rajtam, és utálom, ahogy tapad hozzám az izzadságtól. :( Ami még úgy-ahogy elfogadható, az a német Karstadt Sport 'Alex' nevű saját márkás cucca, azt kinti futáshoz, és erőedzéshez is kimondottam szeretem, sokkal könnyebb anyag, mint a nagy nevek, és töredékébe is kerül (20 EUR alapból, 16 törzsvásárlói kártyával).

  p

  I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

 • parandroid

  nagyúr

  válasz #19844 üzenetére

  Garmin Vivosmart HR (vagy HR+, de az szerintem már fölösleges), vagy Fitbit Charge (esetleg HR), ha lánynak lesz, kicsi a keze, és fontos, hogy szép legyen, akkor Fitbit Alta. Kicsit drágábbak, mint a megadott ár, de én ez alá nem mennék minőség és megbízhatóság szempontjából. Ráadásul akciósan időnként némelyik becsúszik a kívánt keretbe, de annak helyileg kell utánanézni, esetleg kivárni.

  p

  I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

 • parandroid

  nagyúr

  válasz szabop27 #20008 üzenetére

  Nyújtasz eleget? Nekem az eddig mindig helyrerakta... A jóga is egy fantasztikus dolog, vannak kimondottan futós gyakorlatsorok.

  p

  I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

 • parandroid

  nagyúr

  válasz Mercutio_ #20014 üzenetére

  "Milyen konkrét jóga gyakorlatsor javasolt futáshoz?"

  Igazából nem tudom, mert sosem csináltam még végig direkt futós gyakorlatsort. Eleve Yin, vagy Hatha jógát szoktam csinálni, mindkettő elég statikus, és lassú, ráadásul a csoport sem túl durva, szóval kicsi a sérülésveszély. Különben is inkább a hátam miatt kezdtem, a futás csak utána jött, de lábat is szépen nyújt már a kutya is. Ilyenek, hogy hattyú, meg galamb, azok meg főleg (az egzotikus neveket meg ne kérdezd, mert azokat sose bírom megjegyezni, ráadásul mindig félrehallom, és magamban átnevezem). De legjobb talán a klasszikus hanyatt fekszem, vállak a földön, és átvetem az egyik lábamat a másikon, akár oldalra kinyújtva, akár mindkettőt behajlítva, karok oldalra nyújtva, fej a lábbal ellentétes irányba fordít. Ebből pár perc váltott oldalakkal bármikor kinyújt, akár a combom, akár a térdem, akár a hátsóm húzódik.

  Amúgy nekem inkább a hátamat szokta megviselni, azóta a gyertya közbeni oldalirányú bohóckodásokkal én is óvatosabb vagyok.

  p

  I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

 • parandroid

  nagyúr

  válasz FIREBLADE78 #20079 üzenetére

  Runtasticból és Endomondóból is teljesen jól használható az ingyenes verzió ios-en is.

  p

  I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

 • parandroid

  nagyúr

  válasz inf3rno #20302 üzenetére

  "Mennyibe fáj a téliesítés, miket érdemes venni? (ruha, bringa kellék)"

  Szerintem egy szobai görgő lesz a válasz a kérdésedre.

  Mint ahogy számomra a téli futásra is a futópad tűnik jobb alternatívának, mint a téli öltözék. Persze értem azt is, ha valaki nem szeret padon futni, nem vagyunk egyformák.

  p

  I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

 • parandroid

  nagyúr

  válasz margithid #20355 üzenetére

  Én ma reggel megpróbálkoztam egy nagyobbacska távval, ha már úgyis a nyári szünet utolsó napja van, kölykök már suliban, nekem meg még jutott egy szabad délelőtt. Nem ennyit terveztem, de viszonylag jól ment, még ha a pulzus nem is volt ideális, úgyhogy 13 km után, amikor már majdnem otthon voltam, elindultam még egy vargabetűre, de az okos buksimmal azt nem gondoltam végig, hogy a talaj is szarabb lesz, mint addig, meg arra sok a szintkülönbség, meg is haltam az első emelkedőn, meg az addigi 7:15-ös pace beszakadt valahova 8-9 perc közé, 18 km-nél már mocskosmód örültem, hogy hazaértem. Ha ügyesebben választok útvonalat, akkor meglett volna a 21 km 7:30 körüli (talán kicsivel felette) átlagtempóval, így egyelőre ez a 18 km az eddigi leghosszabb futás. Ja, 2h19 lett, de a végén már az életemért küzdöttem emelkedőn is, lejtőn is, viszont egyszer sem álltam meg (úton átkelésnél néha muszáj volt sajna, de csak másodpercekre)...

  Szóval az eszetlenkedés után vissza az alapozáshoz, mert a pulzusom viszont csúnya volt (160 lett az átlag, de az utolsó 5 km azért felnyomta a dombokkal).

  Amúgy ha minden a normális kerékvágásban van, akkor én H-Sz-P futok (most éppen 90 perceket, jó kis kocogós, 7:15-7:30 közötti átlagtempóban), K-Cs egy kis erőedzés, szombatonként meg párommal szoktunk elmenni futni egyet kint, de ilyenkor kevesebbet is, és lassabban is megyünk, rá tekintettel (kb 8-9 km között, 1h10-1h20 közötti időkkel). Esténként, ha nem vagyok, hulla az edzés, a meló, meg a suli mellett, akkor hetente 2-3x elmegyek párommal a jógaórájára - jó nem vagyok benne, kábé annyira vagyok hajlékony, mint egy talicska tégla, ugye az erőedzés, meg pláne a futás is ez ellen dolgozik, de így is olyan jól esik, ahogy kinyújt...

  Csak azok a fránya napok lennének hosszabbak, mint 24 óra, mert alig férek bele...

  p

  I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

 • parandroid

  nagyúr

  válasz FIREBLADE78 #20371 üzenetére

  Egyrészt hogy mennyire fölösleges neked, azt te tudod, én már nem is viszem a telefont a futáshoz, max csak ha zenét akarok hallgatni, de azt is egyre ritkábban, másrészt 100k-t sem feltétlenül kell elköltenéd, azért vannak akciók, és olcsóbb megoldások is, érdemes körbenézni.

  A pontosság szerintem amúgy nem vészes, mondjuk annyiban ellentmondanék pilóta kollégának, hogy ha visszanézem a statisztikákat, bizony vannak kiugró tüskék, meg beeső árkok is a pulzusmérésben is (aztán lehet, hogy csak az én kezemen nem fekszik fel olyan jól a Garmin), illetve a percenkénti sebességdiagramon is, de az átlagos, és trendszerű eredmények jónak tűnnek. Persze nem orvosi, vagy katonai pontosságú műszerek ezek, de nekem pl az i5s-en használt Runtastic-kal összehasonlítva minimális eltéréseket dob.

  Amúgy nagyon hasonló okból váltottunk ios-re, ahogy nézem. :DDD

  Re: (#20360) inf3rno: Tény, hogy mindig megfogadom, hogy többet fogok nyújtani, de a lábujjaimat azért én is elérem. Ezzel együtt merev azért a lábam is, bár a nagyobb gondot inkább a hátam okozza, 15-20 év ülő munka, és utána hobbiból a nap hátralévő részében is a gép előtt tespedés azért elmeszesíti úgy a gerincet, hogy azt nem tudja az ember 1-2 év alatt kidolgozni. Pedig mostanra lassan meglesz a 10. leadott kiló, meg a púpom is már sokkal kisebb, mint volt, de lesz még vele meló bőven, és sose lesz már a hátam és a tartásom olyan, mint amilyen lehetett volna, ha időben észbe kapok, illetve el sem kezdem, vagy normális mederben tartom a monitor előtt gubbasztást. Hogy a pocak-eltüntetési projektről ne is beszéljünk...

  p

  I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

 • parandroid

  nagyúr

  válasz inf3rno #20490 üzenetére

  Annyi, hogy ha a frissítéseket nem méri bele, viszont olyankor megáll, iszik, kicsit esetleg bele is sétál, akkor az azért nagy segítség. De gondolom az olyan max 20-30 perc körül lehet, az meg még mindig teljesen korrekt.

  Nekem a mai adag 15 km volt 1:46 alatt. Kihasználom a jó időt, meg tényleg egész jó futóutak vannak a környéken.

  Tényleg, akartam kérdezni, egyelőre még valami alapozás-szerűt próbálok csinálni, de sehogy nem bírom ennél a nagyon kocogós tempónál 150-es átlag alá vinni a pulzusomat (a mai átlag 152 volt). Jó ez így, vagy még tovább kéne lassítani, hogy lejjebb menjen? Most kicsivel 7 perces kilóméterek fölött vagyok átlagban ennél a pulzusnál, de ezzel a tempóval és pulzussal szerintem egy félmaraton meglenne.

  p

  I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

 • parandroid

  nagyúr

  válasz concret_hp #20492 üzenetére

  Azaz kicsit még lassítsak?

  p

  I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

 • parandroid

  nagyúr

  válasz concret_hp #20494 üzenetére

  Jövőre ilyentájt le szeretnék futni egy hivatalos félmaratont, vagy netalántán maratont, ráadásul valami casual futókhoz mérhetően emberi, olyan 6 percenkénti km-es idővel. Erre van heti 3 fix edzésalkalmam, valamint szombatonként egy laza órácska kocogás asszonykával, mert neki nincs kedve egyedül kimozdulni, meg heti két alkalom súlyzós edzés, amit nem szívesen hagynék abba (a futás már így is ennek "rovására" megy).

  Szerk.: Tudom, messze vagyok még, de egy éve ilyenkor még az is gondot okozott, hogy egy órát fussak egyhuzamban (igaz, akkoriban eszetlenül nagyobb tempón, és főleg max pulzus körül szerencsétlenkedtem).

  p

  [ Szerkesztve ]

  I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

 • parandroid

  nagyúr

  válasz kk831228 #20497 üzenetére

  Az jó, amikor célozgattok, ha értenék hozzá, nem kérdeznék.

  Az utolsó épkézláb tanács, amit kaptam, az volt, hogy hagyjam abba a rohangálást, és kezdjek el pár hónapig alacsony pulzuson alapozni. Na, ez most már megy vagy 2 hónapja, a kérdés az lenne, hogy próbáljak pulzussal még lejjebb menni, vagy lassan el kell kezdeni valami mással próbálkozni?

  Értem én, hogy menő dolog képben lenni, csak attól én nem leszek előrébb, hogy tudom, hogy te tudsz valamit, az meg, hogy én nem tudom, az enélkül is tiszta.

  p

  I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

 • parandroid

  nagyúr

  válasz parandroid #20498 üzenetére

  Ehh, mire mobilról megtalálok valamit, lejár a szerkesztés... Mivel magam sem voltam már biztos benne, mikortól megy az óra, kikerestem tomcica összefoglalóját ([link]), ami alapján most haladgatok, eszerint a minimum meglenne, de érdemes még időt szánni az alapozásra, a többit meg nem biztos ugyan, hogy értem, de majd visszajövök később kérdezni.

  p

  I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

 • parandroid

  nagyúr

  válasz spanyoll #20536 üzenetére

  A decathlonos öv (Kalenji) nem rossz, én rendszeresen szoktam használni. Karra tépőzárazható tokokat is néztem, de engem zavar, hogy akkora, amekkora, nagynak találom. No meg biztonsági szempontból egy hitelkártyát, egy igazolványt, illetve bónsznak a kocsi-, vagy lakáskulcsot eleve magamnál szoktam tartani, ezeknek meg az öv pont jó. Ha rámjön a zenét hallgathatnék, ahhoz meg vettem egy jbl bt fülest, 2-3 alkalmat kibír egy tötltéssel, és így nem gond a kábelezés.

  p

  I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

 • parandroid

  nagyúr

  válasz spanyoll #20547 üzenetére

  [link]

  Ilyen, csak az enyémen még a cipzár is fekete. Kulcsnak van külön kis zseb, a két kártya meg kényelmesen elvan a telefonnal. Nekem kényelmes, párszáz méter után észre sem veszem, hogy ott van.

  Fülhallgatóból én fülbedugóst használok, eleinte az iphone gyári fülesét használtam, ami jól is szólt, meg kényelmes is volt, viszont utáltam a vezetéket. Először kipróbáltam egy mpow nevű 20 eur-s vackot, de elég gáz volt, hogy futás után két nappal még csöpögött belőle az izzadtság, úgyhogy visszaküldtem az amazonnak, utána vettem egy jbl fülest a német mm-ben 50 eur-ért, ezzel meg vagyok elégedve. Megvannak a korlátai, de ennyiért jó kompromisszum, futás, meg bicajozás közben meg úgysem audiofilkedni akar az ember.

  p

  I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

 • parandroid

  nagyúr

  válasz Polacheck #20551 üzenetére

  Kint én is inkább bicajon használom, de a futópad monotonitásának elviselésében sokat segít. Meg a matek. Átlagszámolás pace átváltása sebességre, és viszont, hány m egy perc, hány másodperc 100m, ha ez ennyi, akkor mekkora a sebesség, ha 10 percenként egy tizedet leveszek a sebességből, mennyi lesz az átlag, meg a távolság - ilyenekkel szoktam szórakoztatni magam, mert a hülye tévében is minden nap ugyanazt a napi 4 hírt ismétlik, kb 10 reklámmal keverve, amiket halálosan unok. Minap valaki átkapcsolta egy természetcsatornára, másfél órán át néztem, hogy úsznak a teknősök, kész felüdülés volt...

  p

  I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

 • parandroid

  nagyúr

  válasz concret_hp #20553 üzenetére

  "bringázni még pluszba balesetveszélyes is fülessel"

  Viszont jólesik. Mondjuk bent Frankfurtban az egyetlen életbiztosítás, ha mindenki helyett te figyelsz. Elképesztően jól kiépített a kerékpár- és gyalogúthálózat, az utóbbi időben rákaptam, hogy bicajjal tekerek be suliba, 25-30 perc alatt megvan a 10 km, de csak azért ennyi, mert van pár nagyobb út, amin át kell kelni, és minden pirosat azért nem hagyhat figyelmen kívül az ember, másrészt meg pár helyen felújítások vannak, és ott kb egy méter széles rész marad a kerékpárosoknak, és a gyalogosoknak közösen. Egyébként le a kalappal az emberek előzékenysége előtt, autósok automatikusan állnak meg, és engednek el szinte mindenhol, gyalogosok nagy része is figyel, és a kerékpárosok is udvariasak egymással. A gond mindig inkább a mazsolákkal van, akik pánikba esnek, hogy jön valaki szemben, mindkét lábát letéve megállítja a biciklit, hogy közben majdnem elesik, aztán ott áll halálra rémülten a kerékpárút kellős közepén, mint szarvas a kamion reflektorfényében.

  "vótmá', de miért nem futsz kint?"

  Eleinte borzalmasan szarul ment, ráadásul eleve úgy indult csak a futás, hogy egy kis kiegészítő kardio az edzéshez, mostanra már fordult, és inkább egy kis kiegészítő erősítést csinálok a futáshoz. Éves szerződésem van a teremmel, mert így olcsóbb volt, még tart 6 hónapot, aztán majd meglátom, hogyan tovább, valószínűleg csinálom tovább azért ezt is, de váltok termet, mert nem vagyok 100%-osan elégedett az odafigyeléssel, és a segítségnyújtással. Amúgy azért szeretem a padot, mert nem süt a nap, nem fúj a szél, ott van előttem a vizespalack, mellettem a törölköző, és ha feladom, akkor csak leszállok, és már állok is be a zuhany alá. Az utóbbi 1-1,5 hónapban kezdtem el többet futni kint, az elmúlt 2-3 hétben talán kétszer futottam teremben, jövő héten mind a három edzésalkalmat kintre tervezem, kezdem felfedezni, meg bejárni a környéket futóutak szempontjából is. Vannak azért jó körök, ez a pénteki, remélem megy a link, elvileg beállítottam a megosztást. Akármennyire jól kiépített egyébként, mindig van egy-két szakasz, ami nem tetszik a lábamnak, vagy ahol kénytelen vagy megvárni a zöldet, és ez megtöri az edzést. De egyébként most, hogy túl meleg sincs, meg az alapozás miatt eleve viszonylag kisebb megterheléssel futok, így nem para kint sem. Nem mondom, hogy nem fáradok el, vagy izzadok ki, de ez így még teljesen jól kezelhető. És tényleg több az inger, kevesebbet kell matekoznom. :DDD

  p

  I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

 • parandroid

  nagyúr

  válasz spanyoll #20599 üzenetére

  Ha most kezdtél futni, és 140-150-es pulzussal ötpercenként letolsz egy kilométert, akkor ne tanácsot kérj, hanem te taníts minket.

  Komolyra fordítva pulzusméréshez egy óra kell, meg egy pulzus, tessék szépen számolni, ha nincs más. Valószínű egyébként, hogy inkább 170-180 között voltál, a 140-150 az még az a tartomány, ahol nem kapkodod a levegőt, és összefüggően tudsz beszélni. Ez a tempó ezzel a pulzussal nem hihetetlen, vannak itt olyanok, akik tudják, de ők finoman fogalmazva nem most kezdték. Velünk ellentétben...

  p

  [ Szerkesztve ]

  I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

 • parandroid

  nagyúr

  válasz spanyoll #20615 üzenetére

  Az órát első körben úgy értettem, hogy nézed a másodpercmutatót, és amíg körbeér, addig számolod a pulzusod (vagy amíg egy fél kört megy, addig, és utána megszorzod kettővel). Nem mondom, hogy futás közben egyszerű, bár ha ilyen tempót mész, akkor gyakorlatilag mindened a pulzus ütemére lüktet már, szóval rá sem kell fogni a csuklódra. ;] Ha mutatós órád sincs, akkor a telefonon is van stopper.

  Rövid távon egyébként megy ez a tempó, persze, aztán jön majd az, hogy kicsit többet is kéne futni (időben és km-ben is), és akkor egyszercsak majd kezdődik az ittfáj-ottfáj. Tudom, mert én is átestem ezen. Először csak kellemetlen, aztán rájössz hogyan tudod lenyújtani a problémák egy részét, de egy idő után a nyújtás sem segít, annyira túlterhelsz mindent, és szépen kimaradnak komplett hetek egy csonthártyagyulladás miatt. Aztán kezdhetsz mindent elölről...

  Így utólag én is sokkal 'okosabb' vagyok, és jobban látom már, hogy mit csináltam rosszul, meg hogyan kellett volna kezdeni, de amikor jönnek az első sikerélmének, az ember csak arra figyel, hogy nahát, megint többet, meg gyorsabban tudtam menni, csak ez így már középtávon sem fenntartható.

  Tudom, hogy hülyén hangzik, de odáig mostanra már eljutottam, hogy felismerjem, miszerint a futás nem a türelmetlenek sportja... :DDD

  Pulzusmérő ügyben meg figyelni kell nagyon az akciókat (lehetőleg a külföldieket is), egy rendes óra bőven 100 EUR fölött kezdődik ugyan (ami emellett gps-t is tud, az már inkább 200 EUR fölött), de időszakos akciókban nagyon jó vételt lehet csinálni, és ha komolyan gondolod a futást, akkor azért elég sokat tud hozzátenni.

  p

  I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

 • parandroid

  nagyúr

  válasz spanyoll #20622 üzenetére

  M400 durván kifutóban van, egymást érik az akciók, viszont ha jól tudom, külön kell hozzá még öv is (vagy azzal ennyi most?). FR235 pl most német MM (vagy Saturn, mittomén, hol láttam) 240 Eur, az már majdnem annyi, amennyiért nekem sikerült rá lecsapni anno, és gyakorlatilag egy árban van a gyártó olcsóbb óráival (vivosmart hr+, vivoactive), szóval egészen jó vétel most. Bár karácsony előtt gondolom megint jön úgyis a fekete pénteki őrület.

  p

  I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

 • parandroid

  nagyúr

  válasz spanyoll #20737 üzenetére

  Runtasticot miért kerüli mindenki látványosan? Én elég sokat használtam túrázáshoz, meg biciklizéshez is az ingyenes verziót, illetve futásnál néha cross-checkelni szoktam vele a Garmin appot, de soha nem volt még vele gondom. Persze nyomatja folyamatosan a saját reklámjait, hogy vegyem meg, de nem zavaróbb, mint a többi hasonló app esetében. Én ios-en használom, de amennyire tudom, tök ugyanez droidon is.

  p

  I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

 • parandroid

  nagyúr

  válasz margithid #20801 üzenetére

  Belépőszintű lépésszámláló, minden egyéb hasznos funkció nélkül. Jellemző módon egyébként éppen 59 EUR-s akcióban a német amazonon, de láttam már 50 EUR alatt is hirdetni. Léteznek belőle újabb verziók is amúgy.

  p

  I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

 • parandroid

  nagyúr

  válasz borix #20805 üzenetére

  Anno, amikor még újak voltak ezek a ketyerék, akkoriban gondolkoztam ezen is, aztán inkább lett egy első szériás Vivosmart, mert az ezzel szemben tudott mindenféle értesítéseket is megjeleníteni (ébresztés, riasztás, app-értesítések, email, hívás, szöveges üzenet). Ráadásul akkoriban még alig volt köztük különbség árban (ez valami 120 EUR volt, a Vivosmart meg 150, 2014 év végéről beszélünk). Mostanra ez már durván elavult cucc, az említett mi band kb ugyanennyiért jóval okosabb, meg ahogy mondták, ennek is már megjelent azóta két újabb generációja (vivofit, vivofit2, vivofit3). De ebben a kategóriában inkább egy Mi Band, vagy ha minőségi cucc kell, akkor valamelyik Fitbit. 20k HUF-ot mindenesetre semmiképpen nem szabad adni érte.

  Másrészt ahogy írod, csak a lépésszámlálás önmagában - különösen manapság - már igen kevés, ezt már minden kínai kacat tudja, ezt a szintet már jócskán túlhaladta a hordható technológia.

  p

  I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

 • parandroid

  nagyúr

  válasz margithid #20815 üzenetére

  Nem akarok belepofázni, mert nem értek hozzá, de nem lehet, hogy azzal erőltetted meg, hogy túl gyorsan futsz? Ahogy rémlik, elég sok kihagyás után kezdtél el hirtelen elég komoly időket hajszolni, nem vagyok benne biztos, hogy ez a jó módszer... Ha valamit félreértettem, akkor bocsi.

  Nem a berlini maraton kapcsán ugyan, de szombaton olyan jól haladtam a tötyögős, lassúcska edzésemmel, hogy a végére félmaraton lett belőle, eleinte (olyan 17 km-ig) olyan jólesett, hogy nem volt szívem megállni, utána meg már csakazértsem. 2:33 lett a 21km (tudom, Bekele 2:03:03-at ment Berlinben), cserébe 143-as az átlagpulzus, mondjuk a végére azért elindult felfelé, pedig a tempó végig nagyjából állandó volt. Szóval valamennyi tartalék még van a javításra, de tény, hogy arra azért még nem érzem késznek magam. Ellenben egészen tünetmentesen sikerült megúsznom, persze azért a combizmaim mosolya nem volt teljesen őszinte nyújtásnál...

  p

  I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

 • parandroid

  nagyúr

  válasz margithid #20831 üzenetére

  Futás közben "megnő" valamennyire a lábad, szóval a passzentos cipő szerintem nem pálya.

  Zokni témában: szerintem a zokni anyaga is számít, tippre a (magasabb) pamut(tartalmú) jobban védi a lábat, mint a vékony, full-műszál.

  p

  I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

 • parandroid

  nagyúr

  válasz margithid #20843 üzenetére

  Én már beletettem az új cipőmbe vagy 400 km-t, mióta te próbálod eldönteni, hogy milyen legyen... :DDD Mire dűlőre jutsz, addigra nekem is kell majd egy új szerintem. ;]

  p

  I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

 • parandroid

  nagyúr

  válasz margithid #20846 üzenetére

  Azaz...

  Bandus: A nyaramról még semmit nem tudok, pedig benne lennék ilyesmiben, csak ne lenne olyan messze, és ne lennénk olyan keveset az országban...

  p

  I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

 • parandroid

  nagyúr

  Őszi futásokra ki mennyire szokott felöltözni?

  Most próbálgatom, hogy mit és hogyan érdemes, de egyelőre vagy fázok, vagy ömlik rólam a víz már alacsony pulzusnál is, egyszerűen nem tudom eltalálni, hogy mit és hogyan kéne. Hosszúujjas felsőt vettem kettőt, az egyik vékonykának bizonyult, a másik meg egyelőre túl melegnek, de ha szél van, mind a kettőben konkrétan fáztam. Kell aláöltözettel is foglalkozni? Mire érdemes figyelni? Pamut, poli?

  Nacim megintcsak nincs, egy pamut melegítőalsóban futottam, de azt is sürgősen cserélni kell, mert annyira bő a szára, hogy idegesít, hogy a másik lábammal folyton rugdosom. Ráadásul az is túl meleg volt (kb 17 fokban próbáltam, de becsapós, mert hol kisütött a nap, hol eltűnt, illetve elég erős szél fújt.

  p

  I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

 • parandroid

  nagyúr

  válasz #20947 üzenetére

  Ilyesmi lesz a kulcs. Eddig azt rontottam el, hogy túlöltöztem. Ma rövidnaci + betűrt műszálas edzőpóló, azon hosszúujjas futópóló (*) volt az outfit, volt vagy 10 fok, sütött ugyan a nap, de hűvös szél fújt. Kb 2-3 km-nél volt az, hogy semmi gondom nem volt, utána jött egy hosszabb napos szakasz, ott aztán végképp jól éreztem magam, viszont visszafelé a szél már zavart, és a térdem kimondottan fázott, illetve merevedett el, szóval valami hosszú futónadrágot mindenképpen kell néznem. Ma szabadnapos vagyok, szóval zuhany helyett volt időm egy forró fürdőre, az mindent szépen helyretett, de a szokásos gyors zuhany valószínűleg kevés lett volna a felmelegedéshez.

  16 km lett egyébként, kipróbáltam egy új kerülőt a szokásos útvonalhoz, számomra tisztes 6:29-es pace-szel (1:45 h @ 16,18 km), és egy kicsit elszaladó, 156-os átlagpulzussal. Viszont jólesett. Ha nem olyan merevek a végére a térdeim, azt a félmaratonhoz hiányzó 5 km-t még simán hozzáfutom ugyanezzel a tempóval (kevéssel 2:20 alatt lett volna a vége).

  * Ebbe a Nike Miler-be konkrétan lassan szerelmes vagyok, egy leárazáson sikerült helyben kifogni valami 25 EUR-ért (mínusz pár % törzsvásárlói kedvezmény még), de nemcsak borzasztóan jó minőségű és tapintású anyaga van, de a legkényelmesebb is, amit eddig hordtam, pedig mostanra azért végigpróbálgattam már sokfélét. Kicsit vékony ugyan, de aláöltözettel még ma is jó volt. Ahogy nézem, hasonló áron akciózzák a rövidujjas tesóját is, most kicsit besokalltam a futásra költéssel, de lehet megkérem a húsvéti nyuszit majd, hogy a következő szezonra tojjon nekem egy (vagy inkább kettő) ilyet.

  p

  [ Szerkesztve ]

  I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

 • parandroid

  nagyúr

  válasz Newboy911 #20972 üzenetére

  "Garmint nézegettem az oldalon. Szerinted oda van most kupon ?
  Jó lenne egy 20-30% -os. Akkor tuti rendelnék."

  Ha tudsz német amazonról is rendelni, warehouse dealben most rendeltem páromnak 238 EUR-ért FR235-öt (türkizt, de van mindenféle színben). Használtnak írja ezeket a cuccokat, de szinte mindig olyan cuccok, amiket vagy nem tudtak kézbesíteni, vagy a vevő visszaküldte, mert nem tetszett neki. Ennyiért szerintem best buy. Mondjuk gari, meg ilyesmik miatt tényleg csak akkor éri meg, ha gyakran jársz németeknél, ha valami gond lenne esetleg, ahogy olvasom, Mo-n nem egyszerű a külföldön vásárolt Garmint gariztatni.

  p

  I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

 • parandroid

  nagyúr

  válasz Oryctolagus #20977 üzenetére

  Decathlont én azért szeretem, mert költséghatékonyan lehet újdonságokat kipróbálni, amiről később majd eldöntöd, hogy kell-e, vagy hogy kell-e belőle esetleg minőségibb változat. Én is bevásároltam most őszre hosszú futónacit, csősálat, ujjatlan edzőpólót aláöltözni, meg egy nagyon vékony széldzsekit. Egyelőre mind olyan dolognak tűnik, amik tutira kellenek hosszú távon, az ár a márkás cuccokhoz képest aprópénz, minőségre így elsőre nincs panasz, mire meg esetleg kezd széthullani, addigra majd kialakul, hogy mi az, ami tényleg kell, tényleg hasznos, és abból majd veszek jobbat/drágábbat.

  p

  I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

 • parandroid

  nagyúr

  válasz bandus #20992 üzenetére

  Na jó, nyilván általánosságban írtam inkább.

  Amúgy meg csak nadrágból volt vagy 6-8 különböző stílus, anyag, vastagság, ott azért elég hamar lejött, hogy én például a nagyon harisnya-szerűeket nem fogom szeretni, ezzel együtt azért azok közül is bepróbáltam egyet, és végső soron használat közben nem is tűnik rossznak (közszemérmi okokból ráhúzok még egy rövidnacit futás közben), de vettem egy olyat is, aminek a teteje lazább (cserébe melegebb), és csak az alsó lábszárnál szűk (ezt hidegebb napokra tartogatom egyelőre).

  Dzseki is újdonság nekem futásnál, őszintén szólva meglepett, milyen meleget tud csinálni maga alá, most még mindig az optimális öltözékkombinációt próbálgatom, de egyre közelebb vagyok a megfelelőhöz. Nyilván mire az meglesz, és hosszabb távon beválik, akkor lehet majd drágább, márkásabb (általánosságban véve jobb minőségű, és hosszabb távra ezzel együtt mégis gazdaságosabb) cuccokat beszerezni.

  p

  I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

 • parandroid

  nagyúr

  válasz margithid #21058 üzenetére

  Jaja, sima hasmenéses/hányingeres rosszullét miatt kellett nyáron egy hetet nekem is kihagynom, alig bírtam mozdulni is. Jó volt, rögtön szabi után, szerencsére melóba még nem kellett azonnal visszamenni, de az augusztusi megtett km-eimet az a két hét szépen lefelezte. Az első egy-két futás nehéz csak ilyen rövid kihagyás után, hamar visszarázódtam én is.

  Bár továbbra is tartom, hogy szerintem te (kvázi kezdőként) túl gyors vagy, nem ártana némi fokozatosság. 5 km-t aránylag jól meg lehet húzni ezen a tempón, nem arról van szó, a kérdés, hogy a hosszútávú edzésmunkának mennyire teszel be az alapozás és a fokozatosság hiányával. Őszintén szólva én nem értek hozzá, szóval inkább azok felé a kérdés, akik igen.

  p

  I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

 • parandroid

  nagyúr

  válasz joysefke #21065 üzenetére

  Még a gps nélküli vivosmarton volt olyan funkció, hogy gombnyomásra új kör indult.

  Most nézem az fr235-öt, az a vissza gombra indít új kört manuálisan.

  p

  I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés