-
IT café
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
inf3rno
nagyúr
válasz Peterhappy #60307 üzenetére
Mittudomén, 2019-ben hosszabb kihagyás után aug 3 kezdtem el újra futni. Itt egy laza aug 5 6:30 - 155 [link], itt van egy felmérő aug 22 4:50 - 180. [link], itt egy laza aug 25 6:30 - 135 [link].
Olyan 170-175 körül van az aerob felső határa nálam. Mostanában alig karcoltam bele az anaerobba, általában 5:15-6:00 - 155-175 közöttiket futok pihenőnapokon tempótól domborzattól függően. Kivéve a múltkori 23, ahogy nézem ott a végére 6:00 - 175 lett, de emelkedőkön elszállt a pulzus rendesen 185-190-re is ugyanilyen csiga tempón. Érthető, mert elkészültem rendesen a végére. A lazáknál gyakorlatilag végig aerobban vagyok, és teljesen alapozósra nem szeretek visszaállni, mert unalmas, sok és csak megfájdul a lábam a szüttyögéstől. Nincs beedzve egyáltalán az a tempó, és nem vagyok hatékony rajta. Az első 1-2km-en szoktam csak ilyen 6:30-7:30 között menni, ha romon vagyok és idő kell amíg bejáratódik a gépezet.
Mára is nagyjából ugyanaz a terv, mint tegnapra, olyan 5-7km 5:30-6:00 között, esetleg az 5:15-öt érintve, ha nagyon megy.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz Peterhappy #60313 üzenetére
Ja nekem van sokféle olajam. Most a zsálya és a kakukkfű között vacilláltam. Bakteriális gyulladásnak tűnik, hamar eltiprom.
Buliban hasznos! =]
-
Zozo0525
őstag
válasz Peterhappy #60312 üzenetére
gratula a PB miatt. nekem is ez a cél, 2 óra alá a félmaratont :-)
-
HKorn
veterán
Gps először új helyen kicsit lassabb, de utána már oké. Viszont a pulzusmérésnek nem szabadna ilyen kilengéseket produkálnia. Vivoactive 4 nálam ilyet nem csinál, igaz mostanában már pánttal futok én is, mert azért volt egy-két necces elmérés nálam is.
Run&Ride
-
Agony
aktív tag
Grat a félmaratoni PB-hez és külön a részletes óra teszthez. Jó ilyen tapasztalatokat olvasni, főleg a VENU vonalról, mert amúgy futók körében inkább a Forerunner és a Fenix széria az elterjedt.
Start with a whisper, end with a scream!
-
tomcica
Topikgazda
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
inf3rno
nagyúr
-
Chuck Norris
senior tag
Ha legközelebb meghívhatlak egy sörre miközben elmeséled, valamint a grafikonokkal illusztrálod nem sértődök meg
-
Never79
tag
Köszi a leírást, és gratu a pbhez.
tibcsiworld: alapvetően 3 tényező befolyásolja az állóképességi sportban a fejlődést. Az edzés (értelemszerű), az étkezés, és a pihenés.Sokan a pihenést felejtik el, hogy mennyire fontos. Nem attól fejlődsz, hogy keményen nyomatod, hanem attól, hogy pihenés során a szervezet kompenzál, felkészül a következő terhelésre, mert rájön mit csinálsz vele 😃. Persze idővel egyre több ingert kell adni neki, de egyelőre pihenni is kell neki. Gondolom megízlelted most, hogy milyen jó érzés (endorfin szabadult fel) futni, nyomatnád neki. Vigyázni kell azzal is, hogy az izomzat gyorsabban fejlődik, mint az izületek.
Azt meg hogy “te csak ennyit futsz” engem nem érdekel. Elkezdted, csinálod, ez a lényeg. Tomcica, Agony, Chuck Norrishoz képest én csak keveset futok 🙂
[ Szerkesztve ]
-
Zozo0525
őstag
válasz Peterhappy #60367 üzenetére
Most irta ki zerge a Facebookra problémás a frissítés..... Azert ez gáz igy kerdes mi lesz ebből? Garmin.hu face oldala meg lapít
-
tomcica
Topikgazda
"3:20 alatt elhagyod a valosaaaagot"
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Zozo0525
őstag
olvastad???? ideiglenes megoldás az órára?
https://www.facebook.com/groups/garmin.magyar.support/permalink/1925689100965373 -
Hi!King
őstag
Én ma 200/400-akat futottam, azért másolom ide ezt a képet, hogy mutassam, hogy ez a Decathlonos karra tehető, külső optikai pulzusmérő egészen jól mér, sokkal jobban, mint a csuklós szenzorok (nálad ha csak a pulzus ábrádat nézem, ki nem találnám, hogy intervalt futottál):
Jó, persze látszik, hogy azért van benne bőven késleltetés, egy mellkaspántos szenzorral rövidebb lenne az, hosszabb résztávaknál viszont már abszolút nem problémás.Szerk.:
Egyébként az én órámra (Kiprun 500 - Coros) észre se vettem, melyik frissítéssel érkezett meg a Galileo, nemrég tűnt fel, hogy már nem csak GPS + Glonass (+QZSS) módban nyomja, hanem GPS + Glonass + Galileo + QZSS, de ennél amúgy csak 3 mód van, GPS only, illetve a Glonass és a Beidou között lehet választani, a többi ezen esetben adott.[ Szerkesztve ]
-
Zozo0525
őstag
válasz Peterhappy #60373 üzenetére
parancsolj:
"UPDATE - IDEIGLENES MEGOLDÁS!Ha az órád a háromszögnél megállt a frissítés után, a következő a teendő:1. Kapcsold ki a jobb felső gomb hosszó (20-30sec) nyomásával!2. Itt jön egy gyári visszaállítás: indítsd el az órát, de ne engedd el a bekapcsoló (jobb felső) gombot!3. Rögtön a jobb felső megnyomása után nyomd le és tartsd lenyomva a jobb alsót is! (Itt ugye mindkét gombot folyamatosan nyomod.)4. Az első rezgésre engedd el a felső gombot!5. A második rezgésre engedd el az alsó gombot!6. Az óra gyári állapotra állt, mintha most vetted volna ki a dobozból. Jöhet a nyelvválasztás, ahol válaszd az ANGOL nyelvet!A hibát nagy valószínűséggel az új szoftver és a magyar nyelvi file akadása okozza, ezért a javításig angolon kell használnod a Venu2/2S órádat.A fent leírt gyári visszaállítás minden adatot és beállítást töröl az óráról, de a Connectre korábban felkerült adatok (edzések, egészségügyi adatok, stb.) nem sérülnek!" -
Hi!King
őstag
válasz Peterhappy #60376 üzenetére
Ok, de ha nem megy vissza a pulzus igazán, akkor is látni kellene a pulzus diagramon valami ciklikusságot, ha mást nem, lépcsőzetes emelkedést, valami ilyesmi kiolvasható, de azért zavaros.
Egyébként jóféle edzést csináltál, nekem is minél több ilyet kellene csinálnom, hogy gyorsuljak. Ezen a hét mondjuk pont szélsőséges volt, azért múlt, mert valószínűleg a következő 3 napon nem lesz alkalmam futni, 4-szer futottam, abból 3 valami intenzív, egyszer 1000/500 interval, egyszer dombozás, ma meg ez a 200/400. Utóbbi egyébként hasonló érzés lehet a te fél perces gyorsaidhoz, nekem az ilyesmi a legfájdalmasabb, na jó, a 400-asok még durvábbak lennének.
-
EmberXY
veterán
válasz Peterhappy #60378 üzenetére
"Óóóóóó micsoda avatar!"
Köszönöm, a tiéd is nagyon rendben van!
36 éves vagyok, magasságom 176 cm, súlyom 110 kg körül van, pontosan nem mértem mostanában, de azt tudom, hogy ruhatárat már kétszer cseréltem az utóbbi 1 évben, 20 kg körül dobhattam le, ez javarészt annak köszönhető, hogy a diéta miatt a bevitt rengeteg kalória a töredékére csökkent, és persze a mozgás, nameg a gyógyszer is besegít, amit a cukorra kell szedni.
Jelenleg csak a futás az, amit csinálok, külön bringázni nem szoktam, de persze mindenhová bringával megyek, ez napi pár km max, edzésnek nem nevezhető.
Az úszás hetente 2-szer volt, általában 1 óra úszás és egy szauna volt. De mivel nem vagyok egy olimpiai úszó, egy idő után ez sem volt hatékony, ezért is tértem rá a futásra.
A sétát is próbáltam régebben, sőt, amikor nem volt bringám, évekig gyalog jártam mindenhova, de semmit nem ért, mert kényelmes volt, nem fáradtam el.
A futás az kidögleszt, nekem erre van szükségem (egy fix, lassú tempóban való folyamatos kocogásról van szó, aminek a végére az említett 3 km körül már kellőképpen el vagyok fáradva, ez kb 6-6,5 kör a futópályán (hagyományos, focipálya körül lévő salak 400 m-es körpálya), amit minden másnap szoktam csinálni), ettől érzem, hogy javul a közérzetem is.Up the Irons!
-
Agony
aktív tag
válasz Peterhappy #60397 üzenetére
Ott mellette azért nézd a "Marathon Shape" mutatót is.
Nekem is 2:43-as maratont ajánl, csak a "Marathon Shape" a béka segge alatt van, mert a leghosszabb amit futok 25K.Ha bemész a marathon shapebe ott írja is:
"Your current effective VO2max is 60,11 which equals a marathon in 2:43:05. To realistically achieve this time, Runalyze expects you to complete an average weekly mileage of 105 km and a weekly long run of 33 km."
Tehát elvileg 2:43-as marathont futhatnék, ha heti 105 km-t edzenék legalább átlagban és lenne heti egy 33 km-es hosszú futásom.
"In total you achieve your required weekly mileage by 54% and the required long runs by 27%. This results in a marathon shape of 45% which equals a marathon in 3:21:00."
Aztán folytatja, hogy a jelenlegi edzésemmel 3:21-es maraton a realitás és gyanítom így is lenne. 30K@4:00 biztos lemenne, de utána úgy elolvadnék mint a fagyi.
[ Szerkesztve ]
Start with a whisper, end with a scream!
-
LanyUs
senior tag
válasz Peterhappy #60434 üzenetére
Péter drukkolok Neked is, mint Mindenkinek! Sőt! Próbálok kevesebbet írni, hogy végre ne csak duma legyen, hanem bemutassak már valami eredményt is De soha ne fuss aerob felett testsúlyos vagy kondi után. Az egész tested le van ürülve. Nagyon lazán, de inkább semmi. Nem vagyunk még annyira profik, hogy ilyen hirtelen pótoljuk a raktárakat. Sok izom is lemegy így.
Láttam a fűrészt és láttam, hogy gyorsulsz Nekem is meg kell találni az utat, mert 1-2g szénhidrát / testsúly kg az kevés. Érzem, ahogy ürül a test és egyre gyengébb. Meg kell találni a közép utat.
Viszont a sok reggeli edzés segített abban, hogy 15 km közepes közben már nem leszek éhes éhgyomorra sem. Valami elindult, de ez még az első pár km a 10.000-ből...[ Szerkesztve ]
-
LanyUs
senior tag
válasz Peterhappy #60437 üzenetére
Csak azért írtam, mert fanatikus kondis koromban többször elmentem kocogni utána ( de minek ... ). Gyakorlati haszna nem volt már leürülve lihegni, hulla fáradtan.
Megnyugtatlak! Közös pontunk továbbá, hogy én is csak éhgyomorra futok és én is csak cseppeket iszom előtte, mert állandóan pippantani kell Verseny előtt is az utolsó pillanatokban el kell mennem, hogy kibírjak egy fm-et Nem számít ha nem iszol közben, legalább nem lötyög a gyomorban. Fm és alatta elvagyunk mi így is
A szénhidrát csökkentéstől elég feszült vagyok néha. Rohadtul bezabálnék már valami édességet, de ilyenkor vagy eszem egy fehérje szeletet ( vigyázni kell azzal is, mert 180kcal, cserébe 18g fehérje pl. ez [link] ) vagy tejsavót iszom fele víz-fele tej kombó. Ez alább nem tudok menni. A Bondi 7 pár km után igazodott a talpamhoz. A glutamin segít a regenerációban és megvédi a maradék nyeszlet izomzatom, aztán majd csak lesz valami... De figyelj Te is! Ha egy picit is fáj inkább hagyd, mert a sérülés az mindig hosszabb idő.[ Szerkesztve ]
-
LanyUs
senior tag
válasz Peterhappy #60439 üzenetére
A jobb fenekizom a gyenge pont mostanában az intervall edzés miatt. Jobb láb feltesz valahová, a boka befelé dönt majd rafeszites közben a fenekbol végigfutó nyújtás egészen a talpig. E nyújtás hiánya okozta a Kayano mellett a külső talpel fájdalmat is. A lábszár nálam túlterhelés, a combot lenyujtod rendesen az rendbe kell jöjjön.
Talán most tartok ott, ahol október elején. Aztán jött a covid pajtás meg az ünnepek... Ezért verseny max. a 6 órás 3:20-on egyedül tomcica, Agony, Béci hármas ellen ( kolléga kölcsönadta a segway-t ) . Viccet félretéve, Bodri trail még nem állok készen, de májusban a szekszárdi borvidéki félmaratonra elmegyek dombozni 21k 700 szintre. Cél még a 45 körüli 10k is. Mindezek mellett a 100 kg elérése is siker lenne már 108-rol lassan haladva most tartok olyan 104 körül.
-
xy.zsolt
őstag
válasz Peterhappy #60449 üzenetére
Addig eljutottam, hogy sima felületű henger kell, de az átmérő és a hossz kérdése még homály 33, 45, 60cm hossz a jobb és átmérőben a 10 vagy 12.5cm vagy nagyobb
Ezt pl próbálta már itt valaki[ Szerkesztve ]
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
bajnokpityu
félisten
válasz Peterhappy #60464 üzenetére
Egyébként létezik h a hengerezes gyorsit is a futason? Nyilván nem sokat, de létezik? Mostanság nem használtam, persze alapoztam is, de tok gyorsnak tűnt az a tempó ma, ami fel éve sima km gyujtogetes volt...
eladó topping dac
-
ígyvanferi
addikt
válasz Peterhappy #60515 üzenetére
Pár hasonló hsz.-t már lementettem magamnak korábban, bár azok főleg konkrét kérdésemre, céljaim elérésére jöttek válaszul, de azért könnyen másnak is személyre szabhatóak az abban leírtak. Ezeket előkeresem, ha szükséges, és megnézitek/megnézzük, menjen-e az elsőbe.
-
Zozo0525
őstag
válasz Peterhappy #60515 üzenetére
ez benne van az összefoglalóban, nem? vagy csak én olvastam el?
-
Zozo0525
őstag
válasz Peterhappy #60518 üzenetére
sohasem késő elkezdeni.
én 54 múltam, 3-4 éve kezdtem el futni bringázni. Futni "komolyabban" tavaly év elején.
Nem nyerek versenyt (mivel nem is indulok) de nem is ez a cél, érezzem jól magam próbáljak fejlődni kicsit, erre is jó ez a fórum -
HKorn
veterán
válasz Peterhappy #60518 üzenetére
Elolvastam Deicide sztoriját és hát amellett, hogy le a kalappal előtte, hogy ezt megcsinálta, azt kell, hogy mondjam, hogy benne azért van egy nagy adag sporthoz kellő X faktor, ami kevés emberben van így meg szerintem.
2012-ben még 135 kilósan, utána főleg csak bringázva, 2014-ben meg már 1:36-os FM meg 3:30-as maraton és még csak akkor kezdett el tudatosan dolgozni a sebességen, plusz 12 órás bringázások, meg 4 órás futóversenyek. Azért ez nem a szokványos fejlődési ütem egy sportot elkezdő életmódváltónak szerintem, sőt idáig rengetegen nem is jutnak el, sokkal több sporttal töltött év alatt sem.
[ Szerkesztve ]
Run&Ride
-
inf3rno
nagyúr
válasz Peterhappy #60527 üzenetére
Igazad van, azt kihagytam a listáról. Öreganyám is megmondta, hogy manapság mindennel az orvoshoz járnak az emberek, még azzal is, ha beszorul a valagukba a fing.
Buliban hasznos! =]
-
tomcica
Topikgazda
válasz Peterhappy #61049 üzenetére
Jol van,majd a fel szemem rajta tartom.
Nalam ma 40 x 100m emelkedo ment (felfele megkuldve becsuletesen,lefele kocogas) + az aproThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tibcsiworld
aktív tag
válasz Peterhappy #61049 üzenetére
Köszi. Gondoltam, hogy lassul a fejlődés. Az elején 60% séta volt, most már csak 25%. Ha elérem a nullát, ez a fejlődésfaktor kilőve.
A tervem, hogy folytatom a couch to 10k-val. Még nem töltöttem le, de 1 hét és akár kezdhetem is. Jövő hét szabadság, és belenézek.
Köszi ez úton is minden segítséget. Nélküled sehol sem lennék! Vagy sérüléssel feküdék!
Nagyon jó vagy Te is! 331km az nem kevés. Nekem van vagy 115km. Én is örülök ennek is! Decemberi covid után örülök, hogy a tüdőmnek semmi baja.
Az miért van, hogy meló után este 20 perc után ment csak fel a pulzusom 125 fölé, aztán ment az 176-ig is, míg szabadnapon gyakorlatilag pihenésből futva azonnal felment 140-150-re, 168 maxal?
[ Szerkesztve ]
-
norby_42
aktív tag
válasz Peterhappy #61077 üzenetére
Ahogy mondod, egy idő után jönnek maguktól, ha ebben nőttek fel. Most értünk vissza, a fiam bicajon kísért terepen. A lányom lenyúlta az előző órámat futáshoz, meg a bakancsomat túrázni
Eat pasta, run fasta
-
tibcsiworld
aktív tag
válasz Peterhappy #61083 üzenetére
Letöltöttem az 5k to 10k-t. A "steady" szót nem értem. A gugli állandót ír. Nem értem. Viszont a második futásban tempóztat a kocogással. Minden hét második futása tempó/kocogás váltás. Az nem baj? Ez 9 hét alatt visz el 10k-ig. Mintha lett volna olyan, ami 14 hetes. Ebben most tanácstalan vagyok, melyik app lenne a jó erre tovább? (a jó hír nekem, hogy van 10k to halfmaraton couch. )
Tudom, hogy ez csak hozzávetőleges mérés. A tracker a telefon gps-ével viszont elég pontosnak tűnik. Most az a lényeg egyelőre.
Viszont a grafikonokban ekkora eltérés azért nem lehet a pontatlan mérés miatt. Főleg, hogy érzésre is más volt a futás. Mindenesetre holnap megint meló utáni futás lesz este. Meglátjuk.
-
tibcsiworld
aktív tag
válasz Peterhappy #61397 üzenetére
Köszi. Itthon, ami van (nem sok), az jbl, de ez vagy 40-ezres kategória. Most inkább cipőt kezdek nézegetni.
De a xiaomi is minőség lett. Az lesz. Köszi a tippet.
-
LanyUs
senior tag
válasz Peterhappy #61592 üzenetére
Nem tudom eldönteni, hogy melyik a fárasztóbb. 2 gyerek egész héten napi 12 órában vagy az idegrendszert széttépő gyors futás hetek vagy esetleg anyósom random napi ötletei. De ezek így együtt kicsit áttolnak a fáradt tartományba
Komolyra fordítva többször átolvasva kapott egy 5-7 km erősebb napot és a egy intervall napot 1 hétre. Többi lazább edzés. Jelenleg én is -e szerint edzek, csak a tempó más:
Vertigo ajánlás 6-8x400m (4:00-3:50 koruli) - tehát 95-96s - Én is törekszem erre, de még nem az igazi ( 102 -105 a kifutható egyenletesen )
Vertigo ajánlás 5-7K tempo 4:30-4:10 kozott - Nálam: 04:50-04:30 között
Vertigo ajánlás 5x1000m (4:15-4:00 kozott) piheno 2perc kocogas lassan - Ez nálam 1k 04:45 és 1k pihenő tartomány 05:30
Ez az utolsó 1k 4:00 tempó és 2 perc pihenő durva terhelés azért.
Tehát Vertigo hajrá! Ja és természetesen Mindenki, aki így edz!
-
tomcica
Topikgazda
válasz Peterhappy #61605 üzenetére
Valami olyan cimmel,hogy "Lelkes telefosott buvarruha" topic...vagy "Oregasszony liga 2.0" ?! Milyen jol hangzik...ja NEEEEM
-
Zozo0525
őstag
válasz Peterhappy #61604 üzenetére
Tom nem olyan fajta.....
-
tomcica
Topikgazda
válasz Peterhappy #61604 üzenetére
-
LanyUs
senior tag
válasz Peterhappy #61605 üzenetére
Ne foglalkozz a gyorsabbakkal Változatos topik kell! Engem pl. Mindenki eredménye érdekel, mert úgy látszik a fejlődése itt. Nem számít ha épp a hsz-em felett 35 perces 10k van, én meg linkelek egy 49-est. Neki az a forma, nekem meg az. Tehát jöhet az eredmény
Akik tegnap lent voltak a pályán futották a saját edzésüket konstans 03:45-ön. Kemény volt Velük a 400 résztáv, de mégis gyorsan elment. Szokni kell! Viszont a domb más jellegű terhelés, mondták, ha nem gyakorolják, akkor hiába a tempó és gyors izom, nem megy úgy felfelé, ahogyan szeretnék. És ekkor csillan a reménytelen szemNa most ilyenkor jövünk mi lassabbak a képbe ha specifikusan edzünk erre. Lassabbak vagyunk, de nem veszítünk annyi tempót dombon. Borvidékin minden évben egy halom futót megelőztem felfelé. Lefelé kb. egyformán küldhető, de egyenesben otthagytak, majd felfelé megint el stb. Megy a csiki-csuki. Eddig nem volt hozzá rendes HR, idén lesz Ehhez képest kívánok még enyhe eső utáni dög meleget száradó 100% párával, mert a szélsőségek is beleférnek és akkor már nevezhető versenynek is a részemről nem csak egy tingli-tanglinak.
-
Studi
veterán
válasz Peterhappy #61617 üzenetére
-
tomcica
Topikgazda
válasz Peterhappy #61628 üzenetére
Nezd,azok akik a sajat testukbol igyekeznek a fenntarthato maximumot kihozni,es azt szinten tartani MINDIG tiszteletet es megbecsulest kapnak tolem A melle parosulo temposebesseg engem nem erdekel,a befektetett munka szamit csak.
-
Hi!King
őstag
Igazából mivel ezernyi, a jelenbeli akaraterődtől, motivációdtól független dologtól is függ a jelenbeli futóteljesítményed, futósebességed, amely különböző embereknél különböző, ezért semmi értelme bárkit is megítélni ez alapján. Gondolok pl. gyerekkori sportoló múltra, adottságokra, jelenbeli szabadidőre, amit sportolásra tudsz szánni, stb., stb. Olyan embert, aki tizenéves korában élvonalbeli atléta volt, és ma is odateszi magát a lehetőségeihez képest, soha nem fogok lehagyni, de ennek nem is kell lennie a célnak. Kell a versenyszellem, de elsősorban magunkat kell túlszárnyalni.
-
Zozo0525
őstag
Nagyon igazad van.
tempó lényegtelen az számít hogy mozogjunk.
Nálam most alakul a mennyiség héten 44 km :-) és még van 3 nap. lehet most megpóbálom a 90-t elérni? tavaly volt 1-2 hét 100 km az már nekem eléggé sok, így a betegség után.(közben) talán elég ennyi is? -
tomcica
Topikgazda
válasz Peterhappy #61802 üzenetére
En az ilyennel meg megbaratkozom. A regi rekordot tarto japan is egy aerob szorny volt 3:3X tempoval kifutott a vilagbol. Cserebe semmi rovidebb tavon nem tudott futni egyetlen km-t sem 3:00 alatt
Viszont akit en valoban UFO-nak tartok az pl Daniel Komen (mondjuk lehet azert is mert egy korosztaly vagyunk,ergo meg az en fiatalsagom hose) 1997-ben kifutott 2merfoldes ideje meg mai napig is vilagrekord,a kozelebe utoljara Haile Gebrselassie volt (2mp-vel lassabb).
Jol emlekszem Komen-nek voltak alkohol problemai,es nem edzett 2000 utan.Meghivtak Kanadaba egy 10K utcai versenyre,ahol ellotte a startpisztollyal a kezdest,beallt es megverte a kanadai bajnokot (29perc aljaval).Ekkor mar volt egy kis pocakja is,mindenre hasonlitott csak atleta/futora nem[ Szerkesztve ]
-
Zozo0525
őstag
válasz Peterhappy #61934 üzenetére
de te gyors vagy én meg a lajhár :-)
LanyUs de szerintem nincs bajom, egyszeri eset lehetett kb azóta se érzek semmit szerencsére
-
LanyUs
senior tag
válasz Peterhappy #61942 üzenetére
Gratulálok! 188-as pulzusnál mennyire voltál happy? Tempó miatt eleinte az ágyék rész fájt és a fenekem is húzódott. Idővel elkopott a fájdalom, viszont a jobb fenék részt extrán külön nyújtanom kell. Amíg 05:30 körül volt a tempó nem éreztem hasonlót.
-
norby_42
aktív tag
válasz Peterhappy #61942 üzenetére
Ez rendes! (Akkor most Péter happy )
Menyit javítottál egyébként? Én is pont ezen a környéken bóklászok
Eat pasta, run fasta
-
norby_42
aktív tag
válasz Peterhappy #61947 üzenetére
Javulás ez.
Vicces, megnéztem a Garminban a PB-imet.
2017 szeptemberében (egy futáson!) 24:48@5K, 50:37@10K, 1:51:01@21K
Végül is az is eredmény, hogy tartom a lépést az 5 évvel fiatalabb magammal...Eat pasta, run fasta
-
inf3rno
nagyúr
válasz Peterhappy #61948 üzenetére
A futás ópiátokat termel, azért nem érzed annyira. Én van, hogy teljesen betépek a végére.
Buliban hasznos! =]
-
LanyUs
senior tag
válasz Peterhappy #61947 üzenetére
Az excel táblázatod nagyon frappáns Az örömfutással jó az irányod. Az a baj, hogy én a résztávozásra nem tudok örömfutásként tekinteni. Még egy megpörgetett 10k városban is látványosabb, mint a pályán letett 10 kör. Az erdő a legjobb! Nálam csak szántó melletti földút van, de megvagyunk egymással
A térd bemelegítése szoba bringával a leghatékonyabb, a comb felső része/ágyék érdekesebb melegítés szempontból. Óvatosan terhelném tempóval, hogy teljesen elmúljon. -
tomcica
Topikgazda
válasz Peterhappy #61960 üzenetére
Jol ertem,azt mondja 27eves korod utan lassulsz vissza a 19eves formadra Lehet valami ultra tavon igen,de rovidebb tavokon ez igy nem igaz
-
LanyUs
senior tag
válasz Peterhappy #61960 üzenetére
Annyira írtátok itt a 10k-t, hogy kedvet kaptam, de már túl közel a jövő szombat, hogy szétzúzzam magam egy max. HR-es felmérővel. Május közepén csinálok egy új tesztet az elbukott szilveszteri után. Szerintem nem kérek fel nyulat, mert az eddigieket is egyedül futottam.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- DJI FPV Racer FMC drón - Fly More Combo + Motion controller
- DJI Air 2s FMC (Fly More Combo) drón - 5,4k video, 1" SONY CMOS - 3 akku (2S2)
- DJI Mavic 3 Classic FMC drón táska, koffer (Skyreat)
- DJI FPV Racer drón - Fly More Combo FMC szettben +koffer +MC +extrák
- DJI Mini 2 Fly More Combo drón (újszerű)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest