Új hozzászólás Aktív témák

  • inf3rno

    nagyúr

    válasz Zozo0525 #53025 üzenetére

    Ja, ahogy nézem sokat fejlődött a technológia. A Mio Link még 10-15 másodpercet késett, mert az adatok gyűjtése, feldolgozása, pontosítása ennyi ideig tartott. Ahogy nézem a Polar esetében van még 3 másodperc késés ugyanez miatt. A Wahoo-nál inkább azt választották, hogy legyen pontatlanabb, de ne késsen. A MioPOD valószínűleg hozza ugyanezt kevesebb megvilágítással és kisebb szenzorral. Nem véletlenül ők találták fel az egész technológiát. Szóval ezek az új optikai szenzorok már alkalmasak pulzus kontrollos résztávra is. (Itt azért halkan jegyzem meg, hogy az órákba épített optikai szenzorok ezeknél sokszor jóval butábbak.) [link]

    A Wahoo-nál 30 óra üzemidő van, a MioPod-nál 24 óra, a Polar-nál 12 óra, viszont ez a súlyukon is meglátszik: 20g, 30g, 5g. Ennek nagy jelentősége azért nincsen, olyan 200g a határ, amitől már érezhető, hogy van ott valami.

    A Wahoo-nak nincs memóriája, nem tudja letárolni a mért értékeket, ami nekem hátrány, mert arra gondoltam, hogy veszek egy mellkaspántot is, és összehasonlítom végre a kettőt, az órám viszont egyszerre csak egy értéket tud tárolni. A MioPOD-nak és a Polar-nak van memóriája. Mondjuk igazából annyira nem fontos az összehasonlítás már, csak a Mio Link-et akartam megnézni, az újabbakról már sokkal több mérés van, és nagyjából hozzák a mellkaspánt értékeit.

    A Wahoo csak 1 méterig vízálló, a MioPOD 50 méterig, a Polar 30 méterig. Ez nem akkora probléma, mert nem szoktam úszni bennük, de úgy általában azért törekedni szoktam rá, hogy legalább 10 méter meglegyen, ha veszek bármilyen kütyüt.

    Igazából én MioPOD-ot szeretnék, ha meg tudom oldani normális áron, egyszerűen azért, mert ők találták ki az egészet, és valószínűleg náluk a legjobb. Az a benyomásom, hogy nem adtak át mindent, amikor más cégek, mint a Garmin vagy Polar megvették tőlük a szabadalmat. Régebben még voltak valamelyik itthoni boltban is Mio termékek, sajna valamiért most csak az USA-ra koncentrálnak és még amazonról sem lehet megvenni. Most találtam egy ilyet, ami az EU-n belüli: [link], itt 89+9 EUR szállítással, ami elmegy.

    [ Szerkesztve ]

    Buliban hasznos! =]

Új hozzászólás Aktív témák