Új hozzászólás Aktív témák

  • inf3rno

    nagyúr

    válasz norby_42 #30421 üzenetére

    Jó a szalonna, de csak akkor ha keményen sportolnak is mellé, mert sok energia van benne. Érdemes megismertetni őket az olajos dolgokkal is (nem olajban sütés értelemben), pl magok, olajbogyó, tengeri halak (akár konzerv hal is), lenolaj, tökmagolaj, olivaolaj, stb. Az olaszok pl olivaolajat tunkolnak a kenyérrel, nem zsírt kennek rá. Én csináltam már kencét is belőle, egy kis adag olvasztott kókuszzsírral elkeverve a hűtőben egész jól kenhetőre szilárdul. Szüksége van a telítetlen zsírra is a szervezetnek. Ezeknél arra érdemes odafigyelni, hogy a hőkezelés nem tesz jót nekik, sőt pl a lenolajat, tökmagolajat jobb hűtőben tárolni, mert annyira érzékenyek. Főzni lehet olajjal, komolyabb sütéshez jobb a zsír vagy a vaj. Kb 180°C 1 óra még elmegy napraforgó olajjal, de akár olivaolajjal is lehetne, csak nem érdemes arra pazarolni.

    Buliban hasznos! =]

Új hozzászólás Aktív témák