Új hozzászólás Aktív témák

  • Peterhappy

    őstag

    És hogy végképp teljesen szétszpemeljem a fórumot... megint én.
    Szeretném kikérni a véleményeteket. Tanácstalan vagyok.

    UB18. Kolléganőm említette kedden, hogy a cégtől összeálltak kilencen és beneveztek. Noha eszem ágában sem volt indulni (maximum veletek :) ), de azért húztam kicsit az agyát és poénból játszottam a nagy sértődöttet, hogy nem gondoltak rám.

    A produkció olyan jól sikerült, hogy ma felkértek, hogy ugorjak be az egyik srác helyett, aki mégsem indul. :Y
    20 kilométert kellene futni, de ebben benne van az, hogy mindenki többet vállalna. A srác aki helyett indulnék, 40-t vállalt volna.
    Nem tudom eldönteni, merjem-e elvállalni a felkérést, azt viszont tudom, hogy ha igent mondok, kizárólag úgy vállalom, ha maratoni távot futok. Máshogy nem látnám értelmét.

    Viszont nem tudom, van-e annak realitása, hogy maratont fussak szűk hét hónap múlva (főleg valami vállalhatóbb idővel) úgy, hogy a mai napig alapozó futásokat csinálok átlag 9-11 km-t (70-80 perc). Hetente két-három alkalommal, ahogy épp sikerül és időm engedi. Ritka, hogy 7(!) perc alá be tudom szorítani a tempómat, igaz igyekszem 142 fölé nem nagyon engedni a pulzusom, szóval tartalék biztosan van még benne, de fogalmam sincs, mennyi.
    Nyáron többször futottam 1:50-1:55 órákat, 16,5 km a legtöbb, amit egy huzamban futottam (6:57-es átlaggal).
    6:43-as átlag a legjobbam (1:16 alatt 11,3 km).
    Mióta nyáron elkezdtem futni és megvettem a cpőm (Asics Gel Phoenix 8) alig kb. 300 km-et raktam bele.

    Most még bírom a hideget, van aláöltözetem, pár fokkal hűvösebbet még biztosan el tudok azokban viselni, de ha beüt a hűvösebb, biztos hogy nem merészkednék ki, sajnos elég sok balesetem/törésem volt, nagyon sérülékeny vagyok, viszont van elliptikus itthon (keresztedzésként azt használom), azon tudok totyogni, ha nem tudok elmenni futni.
    Az elmúlt bő egy hónapban ledobtam négy kilót (most kb. 82,5 vagyok), úgy 77-78-ig szeretnék lemenni úgy bő három hónapon belül.

    Nagy álmom a maraton és még nagyobb az iron man (amihez még mindig nem tudok tíz méternél nagyobb távot egyhuzamban leúszni :) ), az biztos, hogy a motivációmmal nem lenne gond. Viszont épp azért, mert nem hajt a tatár, nem vagyok benne biztos, hogy fel kellene mindazt rúgnom, amit az elmúlt hónapokban apránként felépítettem és túlságosan ráfeszülnöm valamire, ami az eredeti elképzeléseim szerint egy szépen, fokozatosa(bba)n felépített út vége lenne csupán.

    A nagy kérdés tehát. Merjek igent mondani? Van értelme, van realitása? Vagy 42,2 km, vagy semmi.
    Ha igen, hogyan tovább? Apránként emeljem a pulzusom, vagy folytassam még egy darabig 142 mellett, esetleg kicsit emelt érték mellett (pl. 146?). Kigyorsításokat, váltott futásokat stb. soha nem csináltam, sajnos a környéken igazán ideális hely erre nincs is, a Bókay-kertben inkább terep futópálya van, a SZAC-pályát pedig épp most újítják fel (az meg salak volt).

    Mit mondjak még? 32 éves múltam (pulzus miatt lehet érdekes).

    Nagyon hirtelen ennyi. Előre is köszönöm az okosságokat és a véleményeket! Legyen szép estétek,
    Péter

    szerk: ha esetleg indulok is, videó nem lesz :D

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák