Új hozzászólás Aktív témák

  • Alg

    veterán

    válasz spanyoll #20513 üzenetére

    Én sem vagyok nagy tudós, de szerintem PeterkeT által linkelt jó lehet neked is:[link]

    Nem tudom milyen sportmúltad van, de ha ennyire kevés időt adsz magadnak maratonra, mindenképpen állóképességre helyezném a hangsúlyt, azaz hosszú, viszonylag alacsony pulzusos futások (nem kell hozzá mérő, ha megállás után nem tudsz azonnal összefüggően beszélni akkor már túl gyors volt).

    Rászánnék 1-2 hónapot hogy a heti távot szép lassan felvigyem 40-50km-re mondjuk heti 3-4 futással (pl. minden másnap), amiből mondjuk legkésőbb januártól már az egyik 20km környéke kellene hogy legyen.

    Pl. ITT van egy 20hetes (5 hónapos) terv ami heti kb 32km-ről indul, heti 5 edzéssel

    De ha most kezded, fél év után maraton az nem lesz egyszerű, mert a maratonhoz állóképesség kell, állóképesség építéséhez sok km, a sok km-hez meg sok idő.

    Illetve még valami, amit szerintem sok topiclakó oszt velem: Ne úgy állj hozzá hogy neked most le kell futni a maratont és ennyi, mert magadat szivatod, fél év alatt szétcsapod a lábad és utána futásra gondolni sem tudsz majd. Próbáld meg élvezni is, hogy kedved legyen majd a 2., 3., sokadikhoz is ;) Semmi gond nincs vele ha csak a 2017-es SPAR-on futod le, addig van több mint egy év.

    Hajrá!

    [ Szerkesztve ]

    "I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO

Új hozzászólás Aktív témák