Új hozzászólás Aktív témák

  • parandroid

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz bandus #19325 üzenetére

    Nem vagyok benne biztos, hogy jól értem a blogbejegyzést. Az egész annyiban nem is feltétlenül releváns, hogy ő betegség/sérülés után kvázi nulláról kezdte, én a nulláról kezdős szakaszon már szerencsére túl vagyok.

    Amit levontam belőle magamnak, hogy inkább az edzéseket veszi lassabbra (alacsonyabban tartott pulzussal), és havonta csinál egy felmérést max pulzusszám közelében.

    Ez alapján:

    Vonjuk ki az életkorunkat 180-ból
    Módosítsuk a kapott értéket az alábbi kategóriák szerint:
    ◦Ha komolyabb betegségünk van, vagy éppen túl vagyunk rajta (szívbetegség, bármilyen operáció, kórházi kezelés), vagy ha rendszeres gyógyszerezés alatt állunk, vonjunk le tízet.
    ◦Ha korábban nem edzettünk, illetve edzettünk, de megsérültünk, romlottak az eredményeink, vagy ha gyakran vannak megfázásos betegségeink, allergiás panaszaink, vonjunk le ötöt.
    ◦Ha legalább két éve edzünk komoly problémák nélkül, nincsenek megfázásos, influenzás panaszaink évi egy-két alkalomnál gyakrabban, ne vonjunk le semmit.
    ◦Ha több, mint két éve edzünk problémamentesen, versenyeredményeink javulnak, sérülés nem fenyeget, adjunk hozzá ötöt.

    nekem 180-39+5, azaz 145 körül kéne tartanom a pulzusomat edzéseknél, és így futni 5 km-eket? Egyrészt kevesellem az 5 km-t, másrészt kicsit alacsonynak tartom a 145-ös pulzust, ez még nagyon komfortzónának tűnik. De holnap úgyis futónap, lehet, hogy kipróbálom, hogy milyen tartós sebesség jön ki 145 körüli pulzussal...

    Re borix #19326: Közben olvasom a szerkesztett hozzászólásod, ebben megerősíted, amit fentebb írtam. Akkor gondolom hosszabb távon ahogy egyre jobban bírom a terhelést, úgy lesz egyre nagyobb az alacsonyabb pulzussal elérhető sebesség is, illetve havonta lehet egy nagyobbat (mondjuk egy órát) rohanni tesztként magasabb pulzusszámmal?

    A kort illetően csak annyi, hogy a hétköznapokban bizony észreveszem, hogy hamarabb fáradok, mint boldog fiatalkoromban, hiába vagyok most fittebb fizikailag, mint valaha, illetve több, és rendszeresebb alvásra is szükségem van - utóbbiban a jelenlegi munkám és beosztásom sajna nem segít az állandó koránkelésekkel, meg a hosszú napokkal. Ezen az állandó fáradtságon kívül alapvetően egészségesnek és fittnek érzem magam, beteg sem voltam már évek óta, szóval komoly para nincs.

    p

    I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

Új hozzászólás Aktív témák