Új hozzászólás Aktív témák

  • deicide

    veterán

    válasz Agony #11514 üzenetére

    Tavaly óta versenyzek, de nem vagyok futóalkat, a teljes sztori ennél bonyolultabb.

    2012-ben kezdtem mozogni, akkor 135kg voltam, gyaloglás, bringa és amikor már fogytam, elkezdtem futni is. A pulzusom akkor még az egekben volt, 185-ös max környéke és 50-52 körüli nyugalmi.

    Aztán felépült egy aerob állóképesség köszönhetően a 60-70km-es gyalogtúráknak, 200+ km-es bringázásoknak (2013-ban)és lefogytam 90kg-ra, amennyi most is vagyok. A nagy súly miatt a szívemnek extra munkát kellett végeznie, így a kardiovaszkuláris rendszer extrém hatékony lett emiatt. Jelenleg 32 (!) az abszolút nyugalmi pulzus és nagyon kemény tempóval is 175-ig tudom felvinni.

    Ezért hív tomcica aerob szörnynek, mert ilyen tempóval tudok akár 50km-t is futni és a pulzusom meg sem mozdul, ami amúgy a legtöbb embernél azért a táv közepe/vége felé elkezd jócskán elmászni. És nem kell hozzá más, csak extrém sok szabadidő és eltökéltség, mert valljuk meg, még hétvégén sincs mindenkinek ideje, kedve 10 órákat gyalogolni, bringázni. Viszont 2 év alatt sikerült kimaxolni az aerob állóképességet, most már csak fenntartani kell, ami jóval kevesebb munkát igényel, mint felépíteni.

    Ja, a mai 30km-t ráadásul mindössze 2dl löttyel abszolváltam, evés és megállás nélkül, ehhez kell a 90 kilós súly, mert van némi tartalék, amihez nyúlni tud a rendszer, ha én nem etetem. :)

    szerk: a leírtak alapján neked is alapot kell építened, ha szükséges, akár kocogással, de aerob zónában tartva a pulzust (szigorúan 130-150 között). Esetleg a gyors gyaloglást javaslom, nekem az vált be, mert a pulzus alacsonyabb és ha erőből mész, a lábad is jobban erősödik.

    [ Szerkesztve ]

    Live fast - On high - Repentless - Let it ride

Új hozzászólás Aktív témák