-
IT café
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alg
veterán
Ha valaki Polar M400-at akar venni, most tegye:
"I love not man the less, but Nature more"
-
tomcica
Topikgazda
pentektol esot mondanak felenk,korkerdes: ki milyen szerkoban szokott huvos esos idoben futni?
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
bandus
addikt
válasz
tomcica #10707 üzenetére
nekem van egy marha jó nike vapor kabátom, az egészen bírja az esőt. az alja nem számít, cipőm meg úgyis csak könnyű van egyelőre, ami pár pillanat alatt átázik
mai edzés 6,6 km lett, volt benne 6, kb 150-200 m-es kör, amiben volt egy emelkedő, kb 50 m, az full sprint, többi kocogás. illetve az emelkedős rész után padra szökdelés, 3*10 db. szóval ma sem kell majd altatni
meg endomondo szerint volt egy pb, 3 km, 17:08
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
imyourfriend
őstag
[link] Ugye hogy le lehet futni a félmaratont spontán indulatból.
-
Newboy911
tag
válasz
imyourfriend #10709 üzenetére
Az elején nagyon bekezdtél, nem tán valami nő után futottál ?
Vasárnap a családot viszem PlayIT-re, lesz egy fél napom Budapesten.
A hegyekben nem tervez valaki valamit ? Futásra gondoltam természetesen. -
tomcica
Topikgazda
válasz
imyourfriend #10709 üzenetére
ezt milyen cellal futottad? mi a tobbi edzesed a heten?
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Kephamos
addikt
Üdv!
Futógépekkel kapcsolatban tud valaki némi felvilágosítást nyújtani? Családba kellene egy, főleg gyaloglásra, fogyáshoz protézisműtét előtt, jelentős testsúlyhoz (130-140 kg, erősen fogyóban), tehát valami minőségibb darab jöhetne szóba.
Három kiszemelt használt darab van jelenleg:
[link]
[link]
[link]
Ezek közül melyik volna jó és melyik éri meg? Vagy van valami tuti vétel újonnan? Érdemes várni most a nagy akciókat?[ Szerkesztve ]
-
bandus
addikt
válasz
Kephamos #10714 üzenetére
el kell keserítselek, de ezek elég messze vannak a minőségi futópadoktól. azok valahol itt kezdődnek: [link], nincs a közvetlen közelben konditerem? szerintem azzal sokkal jobban járnál/járna a használója és gazdaságosabb is.
-
Kephamos
addikt
válasz
bandus #10715 üzenetére
Ettől a választól féltem.
Konditerem nem volna túl kedvező megoldás, ezért is kellene otthonra.
Mit takar az, hogy a felsoroltak nem minőségi darabok? Nem elég strapabíróak? Nem profi edzésre kellenének, napi 20-30-40 perces használatnak lennének kitéve.
Illetve miről lehet felismerni, hogy minőségi-e a termék vagy sem?[ Szerkesztve ]
-
bandus
addikt
válasz
Kephamos #10716 üzenetére
leginkább az áráról
néhány évig részt vettem konditerem üzemeltetésében, bár ezek alapján jóval kisebb terhelésnek lenne kitéve, de ott azért hullottak rendesen azok a gépek is amik 6-800-kba kerültek. szóval ha csak egy ember használná és a leírása szerint elbírja a terhelést, akkor végül is bármelyik beválhat. nekünk anno az említett lifefitness márka volt ami a legmegbízhatóbbnak bizonyult, esetleg nézz körül hátha van olcsóbban ebből.
de szerintem ha a szabadban nem akar(sz) sétálni, a konditerem még mindig jobb/gazdaságosabb és szerintem plusz motivációt is adhat, új embereket ismerhetsz meg.
-
Alg
veterán
válasz
Newboy911 #10721 üzenetére
TT nem tudom hogy nekem belefér-e, ha ráérek, és nagy eső sem lesz, lehet elmegyek, már a csomagmegőrzés miatt is. (Egyébként nem sok jó tapasztalatom van az EMACS túrákkal kapcsolatban, szóval azért nézd meg előre az útvonalat, mert az itiner néha egyenesen félrevezető)
Egy kabát nekem is jó lenne, a mostani Merrell Norgate nem tudom mennyire jó futáshoz... a Multinavos szédszedhető Ronhill jó lenne, de most 15k-m nincs rá perpill így karácsony előtt... (nadrágból van egy TNF resolve, de az a kisebb gond, a tapinadrág ha bemelegedett felőlem ázhat nyugodtan)
-
bandus
addikt
valami jó téli cicanacit tudtok ajánlani? márka mindegy, legyen jó ár/érték aránya. kezd kevés lenni az átmeneti nadrág
-
Alg
veterán
válasz
bandus #10724 üzenetére
Én a Zajo-tól rendeltem ha jól emlékszem az Alpine pants-et (Polartec power stretch) 10k környékén, a felső részét sokat használom túrákra, és nagyon bejött (fun fact: ha kimosom, és kiterítem száradni, már akkor a belső bolyhos része szinte csontszáraz, a külsejéből meg csöpög
) - még nem próbáltam, mert elég durván meleg, majd talán -5 alatt lesz jó.
Mostanában még egy Tchibo-s thermo nadrágban futok, ez így 1-2 fokban még éppen pont jó.
Vettem egy Norman pants-et is (két pizza áráért
), az valahol a kettő között lehet, de mivel nem fekete hanem ilyen szürkés-kékes, így azt inkább aláöltözőként tervezem használni.
-
tomcica
Topikgazda
válasz
bandus #10724 üzenetére
hervisben vettem Asics-ot 8K-ert,de nyaron off-szezonban...ha jol remlik 12K a teljes ara,de mostanaban nem voltam,az igazsag az hogy nem telen kellene venni ezeket,hanem tavasszal amikor meg van meret kinalat de mar hugye-xare aruljak,mert tavaszra-nyarra a fenenek se kell
[ Szerkesztve ]
-
imyourfriend
őstag
válasz
Newboy911 #10710 üzenetére
Az eleje mindig olyan, ugye elindulok futni aztán nézem hogy mennyire bírom közben meg kiderül hogy mennyit futok illetve merrefelé, bár ez az útvonal bevált már.
Múlt vasárnap óta benne hagytam a 10km-be 3 percet most, sikerült is megfutni 3km-el többet.
Kevés futót látni itt Győrben, vagy rossz felé futok nem tudom de nőket egyáltalán nem látok.
(#10712) tomcica: Nem volt komolyabb célom, csak hogy spontán lefussam. Múlt vasárnap futottam utoljára akkor 18,5-öt aztán miért ne lehetne lefutni a félmaratont. De nem úgy kezdtem el hogy annyi lesz, hanem amennyi jólesik.
-
ígyvanferi
addikt
válasz
imyourfriend #10728 üzenetére
Belvárosban nem is, Püspökerdőben azért akadnak/akadunk.
[ Szerkesztve ]
-
imyourfriend
őstag
válasz
ígyvanferi #10729 üzenetére
Legközelebb akkor a püspökerdőben kellene hogy körözzek vagy 4 kört meg egy picit.
-
ígyvanferi
addikt
válasz
imyourfriend #10730 üzenetére
4 egész kör meg a töltésen oda-vissza az nagyjából 21,5-21,8 km.
-
kolosanyi
veterán
Első edzés a Track Runerrel megvolt. Az app remekül működik, egyetlen egy hátránya van csak, a megosztás körülményes, csak screenshottal lehetséges. Kéne ennek is egy webes felület, ahol szépen nyomon lehetne követni mindent, de gondolom akkor már nem lenne ingyenes az app. Az edzéseről annyit, hogy kb lehetetlen tartani számomra a 180-as lépésfrekvanciát, sík úton 160 körül a normális. Ha elkezdem pörgetni, a pulzusom az egekbe szökik és egyhelyben totyorgok csak, inkább felfelé haladnék, nem előre. Tényleg kellene egy jó kis technikai edzés nekem. Ja, majd elfelejtettem, a kép:
-
tomcica
Topikgazda
a mai edzese a tanitvanynak a kajakos ifju titanokkal lett osszevonva,hiszen nagyon hasonlot mentek ok is: bemelegites,gyorsitok es 5x1200m (R 3perc allo) - nekunk meg 6x1000m(R500 kocogas) volt a terv ami egy az egyben ekvivalens,be is dobtam a melyvizbe (nem szeret palyan futni
) persze en is mentem mellette,hogy ne lassuljon az iram,meg ugye az eleje ne legyen elfutva aranytalanul gyorsra (amit 3 kajakos legeny el is vetett
) a resztavok 5.15..5.17..5.17..5.13..5.05 kozepmezony,ahhoz kepest h az anyukajuk lehetne egesz jol teljesitett
utana mi meg mentunk konnyu atmozgato 4km-t es 10x 50m valtogatot
a tanitvany eszrevetele: a 3perc allo piheno alatt sokkal jobban kipihente magat,mint ahogy az 500m kocogas alatt szokta,valamint h nagy onbizalmat ad,amikor egy lihego 17eves titant ersz epp utol,mert elkeszult a negyedik ismetlesre
-
kolosanyi
veterán
Egyébként kéne még egy réteg kinti futáshoz, 0 fok környékén már hideg a jelenlegi cucc. Most vettem fölé valami széldzsekit, de az edzés végére csöpögött a dzseki ujjából a víz, meg eláztatta a kesztyűm, meg mindenem. Orkános szutyok, nemhogy nem vezeti el az izzadtságot megfelelően, olyan, mintha celofánnal tekertem volna körbe magam. Mit célszerű venni ilyen esetre külső rétegnek?
Szerk.: Most ez van: link
[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
válasz
kolosanyi #10734 üzenetére
hallod en meg ilyen homersekletben rovidujju + 1 retegben vagyok (az az egy reteg jelenleg Kalenji felso - nem alaoltozet,hanem rendes bluz 2/3 zippes,alul behuzhato,a mellkasanal szelallo a tobbi sima anyag) ha jobban hul es kezdek fazni,akkor jon a Kipshta alaoltozet (tehat rovidujju,hosszuujju alaoltozet + kalenji felso) ez nekem -8ig funkcional,ha jobban hul akkor leveszem a Kalenjit es megy helyette kulso retegnek egy Saucony teli softshell (vizallo,szelallo,thermo) dzseki (ez felem extrem esetben szokott kelleni -10kornyeke,ritkan,tavaly egyszer sem kellett,tavalyelott parszor)
ket kulonbozo kesztyum van: egy sima benger vekonyka,az majd lassan kelleni fog es egy Nike Elite Storm
ja most latom amit linkeltel felsot,na ilyen a kalenjim nagyjabol (egy hajszallal vastagabb az anyaga,de csak mellkasnal es a vallaknal,az ujja es alul ilyen pont)
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
válasz
kolosanyi #10734 üzenetére
Ma reggel (2 fok) én is póló+ (nagyon) vékony polárban toltam, az első kb. 10 perc amíg bemelegszem kicsit fázós volt, de utána teljesen komfortos. Igazából a póló sem kellett volna, csak amiatt hogy legyen valami amit be lehet tűrni a nadrágba és nem közvetlenül szellőzik a derekam.
Kesztyű határeset, de még nem húztam.
-
kolosanyi
veterán
válasz
tomcica #10735 üzenetére
+(#10736) Alg
Akkor én vagyok fázós, vagy nem tudom. Mindenesetre én olyan 40-45 perc után kifejezetten fázom a póló + 1 rétegben. Ahogy izzadok, áthűl az egész és nagyon nem lesz kellemes úgy futnom. Mellé sapka + kesztyű + sál, száj és orr elé felhúzva, hogy ne egyből a hideg levegőt szívjam be.
Mondjuk azt hozzá kell tenni, hogy nagyon izzadékony vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
válasz
kolosanyi #10739 üzenetére
na akkor ez a kulcs,h izzadsz,en ilyen idoben szinte semmit..akkor el kell vezetned az izzadsagot minel hatekonyabban
@bandus: AZAAAZ,kivallo kesztyu,eddig nem faztam benne (extrem idoben meg nem probaltam)
-
kolosanyi
veterán
válasz
tomcica #10741 üzenetére
Na jó, de hiába a speckó szövés meg az izzadság elvezető technológiák, egy bizonyos mennyiség után azok se tudnak mit kezdeni a helyzettel. Én meg amióta az eszemet tudom, mindig sokkal izzadékonyabb voltam az átlagnál. Ezzel sajnos nem tudok mit kezdeni.
Szerk.: Illetve de. Be kell hoznom a tervezett félmaratont 1 és negyed óra alá, annyi idő alatt még nem izzadok ki nagyon és akkor nincs is probléma...
Amúgy komolyan nem tudom, mit tehetnék.
[ Szerkesztve ]
-
kolosanyi
veterán
válasz
tomcica #10745 üzenetére
Én 110 kg fölött annak is örülni fogok, ha egyáltalán sikerül lefutnom a szintidőn belül. Olyan 2:20-2:15 közé számítom a jelenlegi tempómmal. De hát a februári lesz az első ilyen próbálkozásom, majd gondolom, ha rendszeresen csinálom, begyorsulok valamennyire, de azért csodát nem várok.
-
kolosanyi
veterán
válasz
imyourfriend #10747 üzenetére
Rajta vagyok az ügyön, februárban megyek is. Addig még készülök, azért a jelenlegi formám még messze van egy félmaratontól.
-
imyourfriend
őstag
válasz
kolosanyi #10748 üzenetére
Elhatározás meg van, most már csak végre kell hajtani. Hajrá
Személy szerint én le szeretném vinni 1:30 környékére, bár első körben azt kellene elérni hogy ne fájjon a bal térdem környékén mert eléggé kellemetlen volt. A pega tompított azért, de nem futottam még ennyit aztán megéreztem.. viszont csak 80kg vagyok, 110kg-osan nem tudom milyen érzés lehet ezt teljesíteni illetve mennyire elérhető cél. A profik majd adnak választ erre.
-
kolosanyi
veterán
válasz
imyourfriend #10749 üzenetére
Nyilván nem mindegy, hogy dagadtan 110 kiló az ember vagy izmos. Én inkább az utóbbi kategóriába tartozom, de ez nyilván relatív. A ~15 év versenysport, ami mögöttem van azért adott alapot arra, hogy ne csak egy erős, de lomha, ügyetlen pacák legyek, hanem - a testalkatomhoz képest - tudjak normálisan mozogni is. Szerintem nem lesz gondom vele.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nothing Phone (1)
- Anime filmek és sorozatok
- eMAG/edigital vélemények, tapasztalatok
- Jövedelem
- [Re:] Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake" (LGA1700)
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Hobby elektronika
- További aktív témák...
- Keresek Hibás RTX /3060/3070/3080/3080ti/3090/3090ti/ etc.. kártyákat!
- HP 15s-fq2038nt - ÚJ - 15,6" FullHD IPS notebook - Core i3, 8GB, 256SSD, Win10
- HP 15s-fq2071nt - ÚJ - 15,6" FullHD notebook - 4 magos Core i3, 8GB, 256SSD, Win10
- HP 14s-dq2000nj - ÚJ - 14" FullHD IPS notebook - Core i3, 8GB, 256SSD, Win10
- AKCIÓ! - HP 15s-eq1002nt - ÚJ - 15,6" FullHD notebook - AMD, 8GB, 256SSD, Win10
Állásajánlatok
Cég: Időkép Üzleti Szolgáltatások Kft.
Város: Budapest
Cég: Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség
Város: Budapest