Új hozzászólás Aktív témák

  • Xabi78

    aktív tag

    válasz Polacheck #10692 üzenetére

    Nem hülyeség ám foglalkozni a lépésszámmal. Ha nagyobb a lépésfrekvencia, akkor kisebbeket lépsz, emiatt jellemzően nem lépsz akkorát előre, tehát a lábad nem előtted, hanem alattad ér földet. Mivel a futásnál minden, ami előtted történik, lassít, és mindaz, ami mögötted, gyorsít, így mivel a mozgási fázisból kevesebb zajlik előtted, így kisebb energiabefektetéssel tudsz futni, vagyis hatékonybban fogsz futni. plusz kevsébé fogsz a sarkadra érkezni, vagyis az ízületi túlterhelés is csökken.

    Nem kell számolgatni. Dúdold magadban pl a November Raint (vagy Kállay Saunders - Running, tavasszal a csapból is ez folyt, én az ütem megfelelő volt ellenőrzésre), és igazítsd ehhez a lépteidet, egy idő után automatikussá válik ez a frekvencia. van, aki 180as ütemű mp3akkal fut - én mondjuk ezt nem szeretem, mert nem tudok figyelni a környezetre. Alternatíva, hogyha a telefonodra letöltesz egy metronóm appot, és beállítod.

    Szerintem érdemes pár futás alkalmával kipróbálni, nekem segített.

    Jahh, és szerintem könnyebb az elején megszokni valamit jól, mint ha rögzül egy hibás (vagy nem tökéletes) mozdulatsor, és azt kell korrigálni.

    [ Szerkesztve ]

    Cave canem!

Új hozzászólás Aktív témák