Új hozzászólás Aktív témák

  • szaki58

    aktív tag

    válasz osonte #99850 üzenetére

    Mint mondtam, a DX3 Pro+-t nem hallottam, így nincs igazán véleményem róla. Amit tudok, hogy ESS DAC személy szerint nekem nem kellene, a korábbi is AK volt. Ettől még biztosan jó, ez csak személyes preferencia. Nekem Neo Stream DAC van, ami, mint a tesztelések is mondják, jóval egyenesebb, átlátszóbb DAC, mint a kisebb iFi-k. Az AV-Online-on van egy teszt róla, ha jól emlékszem. Viszont még mindig a meleg felé hajlik, ha kicsit is. Azt tudnod kell, hogy ez nekem bejön. A hideg, lélektelen, fárasztó hangot nem preferálom.

    Az én meglátásom az, hogy az első megoldás lenne jó, illetve én azt választanám! Hogy miért? Fentebb leírtam, hogy a Topping A70 Pro nem a régi hang, hanem egy teljesen új, nagyon dinamikus, szép tónusú hang. Mint írtam, ez valszeg a teljesítményének köszönhető. Na most, a planárok kérik a teljesítményt, még az olyan kis ohmos fejes is, mint a Deva Pro. Ég és föld a Loxjie és a Topping hangja. Mondták a fórumtársak, hogy ez így van, mostmár hallom is, és nagyon nagy a különbség.

    Tehát (a költségvetés függvénye) az alap a Topping A70 Pro. Ebben biztosan nem csalódsz, és mivel van DAC-od, azonnal használhatod is. Így van lehetőséged későbbi DAC cserére. A Toppingnak kijött a D70 Pro DAC-ja SABRE néven, ami többek szerint arra utal, hogy lesz belőle AK csipes is! Na én azt venném meg később, és akkor van egy jó rendszered. Az sem olcsó, de így van idő kigazdálkodni az árát.

    A harmadik megoldás is jó, szívesen hallgattam, de poros nyomában sincs az elsőnek, és ez a teljesítmény hiánya. Azzal kell kezdeni, mint én is tettem, hogy Kínából rendeltem egy tisztességes (nem olcsó) analóg tápot. Azzal igen, azzal már jól szól. Ezt a plusz költséget be kell kalkulálni, mert sajnos az eredeti csak fél megoldás. A hármas előnye nekem a melegebb (színezetteb?) hang. Ha nem jön be , akkor felejtős, és ráadásul kis DAC, kis erősítő (planárhoz!).

    A kettes megoldást nem tartom jónak, mert akkor már használhatnád a Topping erősítőjét is. Túl sokat nem nyernél az iFi-vel, viszont az is száz felett van. Egy idő után el kezdene a bogár mozogni, és a nyakadon van az iFi. El kellene adni valahogy...Nem lenne könnyű a mai helyzetben.

    Bocsánat a hosszú hozzászólásért!

Új hozzászólás Aktív témák