Új hozzászólás Aktív témák

  • -Skylake-

    addikt

    válasz Tulku #83489 üzenetére

    "Félre ne értsetek, nem akarok mindenkit az ősöreg dolgokról győzködni (4 lasert rendeltem hozzá, hátha kibírja velük még 20 évig) de néha szánalmas a tech tudomány vívmányainak tüzetesebb górcső alá vétele (értsd: összehallgatása)...tkp a technológia elveszik a hang útvesztőjében..."

    Teljesen egyetértek ezzel a gondolattal , de akkor fogadjuk el az ellenkezőjét is. Ha szánalmas az, hogy valaki a technológiai fejlődésre hagyatkozik egy olyan terméknél, aminek minden négyzetnanométere tisztán elektronikai termék , akkor legyen az is szánalmas mikor valaki mindezt teljesen tagadja és azt mondja , hogy "mer én hallom, hogy jobb".
    .
    Itt ütköznek mindig ezek a vélemények, hogy mindenki csak a "másik" oldalt tartja szánalmasnak , a sajátját sosem. Pedig pontosan , de pontosan ugyan akkora racionalitása van bármilyen audio cuccot technikai tulajdonságok alapján összehasonlítani mint hallásra.
    .
    Azt végképp ne felejtsük el, hogy a hallás az nagyrészt ízlés, én hallhatok valamit számomra jobbnak mint Te , miközben simán lehet (sőt...), hogy egyébként én egy kevésbé jó hangminőségű termékre mondom, hogy jobb , mint amire Te. Ha nekem egy füles tetszik , másik 99 ténylegesen hozzáértő ember meg azt mondja, hogy nagyon nem olyan mint kéne, akkor több mint valószínű, hogy én tévedek. Ezért nagyon nagyon jók a számok, mert egzaktok. Nekem a 113,4 ugyan annyi mint neked a 113,4. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy pusztán mondjuk THD alapján egy füles mindenképp jobb , ha a szám alacsonyabb, csak azt , hogy ugyan úgy kell a képletbe mint az "én hallom".
    .
    Felesleges nosztalgiából eltagadni az új termékek előnyeit , erre a legjobb példa a kínai hifi cuccok világa, itt is számtalanszor előjön, hogy de hát tuti nem lehet jó , mert egy másik random gyártó terméke az 20x annyiba kerül. De miért ne lehetne legalább olyan jó ? Vagy miért ne lehetne csak egy hajszállal gyengébb (miközben amúgy 1/20 annyiba kerül ?) Miért elképzelhetetlen az, hogy ahogy egyre komolyabb a gyártástechnológia , egyre inkább eltolódnak a termékek és ami 10 éve volt a high-end az most 30k aliexpressen ? Persze közben a high-end is nyilván eltolódik és "még sokkal jobb lehet" adott esetben, de akkor ha 10 éve jó volt az akkori high-end akkor most miért lett "kevés"? Mert abszolút ezt éreztetik itt sokan, hogy "de hát az nem lehet olyan". Engem csak az érdekelne, hogy miért ne lehetne...
    .
    Mindig csak azt nem bírom felfogni, hogy bármit nézel ami árammal megy, számítógép, processzor , videó kártya , digitális fényképező, mobiltelefon, játékkonzol , lézeres távolságmérő , LED lámpa , bármi , mindenben abszolút érezhető a gyártás fejlődése. 10-15 év alatt

    - Phenom 555-ből és Core 2 Duoból Ryzen 9 5950 lett és i9-10900K lett , - Samsung Wave-ből és iPhone 2-ből Note 20 Ultra és 12 Pro Max lett ,
    - GeForce 8800-ból RTX 3090 lett
    - Playstation 3 ból meg Playstation 5.
    .
    Ezek között a termékek között olyan világi különbségek vannak, hogy kvázi nem is említhetőek egy lapon , nagyságrendi különbségek vannak köztük minden mérhető és érzékelhető tulajdonságukban. Érdekesnek találom azt, hogy a világ fejlődése csak akkor áll meg, ha egy termék hangot ad ki. Ha nem dolgozni, játszani , videózni , kommunkálni , akármit tudsz rajta hanem zenét hallgatni , akkor megállt a világ, mindenhol fejlődés van csak ott nem ahol van hang. Ezt a hozzáállást nagyon nehéz komolyan venni.

    [ Szerkesztve ]

    "Homie, I get up I run my shit, Really, I don't give a fuck "

Új hozzászólás Aktív témák