Új hozzászólás Aktív témák
-
Én tudok vigyázni a telefonomra, de lökték meg a könyökömet mikor tapicskoltam. A húgom többször leejtette a Mi 11 LIte-ot nem tört el, miután elhencegett vele, leejtette megint és eltört egy fehér csik van hosszában a kijelzőn. Most az én levedlett mi 11 Lite-omat hordja csak kevés neki a 4 éves akku ereje.
Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi smart band 9 Pro Black [GPS Signal in 2-3 sec.], Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/102 kg.-- ∞ ]
-
Velocity
aktív tag
Azért mert most nem 500ezer egy ilyen telefon, ne úgy kezeld mintha egy alap 80ezres kínai készülékre írtam volna a fentieket... Kb minden telefonomat nem sokkal azután vettem, hogy kijöttek, mindet újonnan. A Note 5, a Note 8 és a Note 10 Plus is abszolút csúcsmodell volt a maga idejében, mégsem kapott egyik se tokot vagy fóliát (Note 10 Plus 12GB/256GB anno közel 400ezer Ft volt és 196g a tömege) Az, hogy most nem a legújabb 500+ ezres telóm van, annak egyetlen oka van: tök feleslegesnek érzem lecserélni a mostanit, mert arra amire használom bőven elegendő a tudása. Pedig minden alkalommal elcsábultam, amikor kijöttek az újabb Samsung flagshipek, S22U, S23U és S24U esetén is úgy volt, hogy na most majd lecserélem, aztán bementem megnyomkodni és konstatáltam hogy 90%-ban ugyanazt az élményt adja csak sokkal drágábban.
Korábban érezhető volt, hogy lassulnak a telefonok idővel, Note 8-nak csúnyán beégett a kijelzője 2 év alatt (azt pl. garanciában fel is újitotta a Samsung), vagy csak egyszerűen bejöttek olyan új funkciók, amik miatt érezhető volt az előrelépes (kijelző alatti ujjlenyomat olvasó, vezeték nélküli töltés, jelentősen több tárhely és ram, stb). A Note 10+ után nem éreztem semmi ilyesmit, kamerában lettek jobbak a telók meg processzorteljesítményben, de én egyrészt nem játszok és nem fotózok telefonnal, másrészt sok esetben visszalépés volt RAM és tárhely esetében, vagy pl kikerült a microSD bővíthetőség, stb. Cserébe most kapunk fancy AI funkciót amire semmi szükségem. Kijelző méret és minőség sem változott számottevően. Egyetlen ami hiányzik az a nagyobb akksi... Én leginkább telefonálásra, facebook, messenger, tiktok, waze és bluetooth zenehallgatásra (Sony fülesen LDAC-kal és kocsiban) használom a telefont, meg olyan általános dolgokra mint mobilfizetés, mobilparkolás, netbank, meg egyéb hétköznapi vásárlásos appok mint pl. a Mol Move, Rwpont, Spar vagy Lidl Plus. Az első évet leszamítva még a DEX-et vagy az S-pent sem használom...
Csak amiatt jött szóba a csere, mert bennem is van egyfajta nyitottság az újdonságok felé, másrészt mert látszottak a többéves használat nyomai, de mivel fel lett újitva így már egyáltalán nem hiányzik hogy lecseréljem. Az viszont biztos, hogyha egyszer mégis váltok, akkor valószínűleg a legújabb legcombosabb verzió lesz és megint évekig fogom használni. Igen, tok és fólia nélkül...
Jadro: korlátlan előfizetésem van, ami tartalmaz egy alap készülékbiztosítást, nem kell érte külön fizetnem.
[ Szerkesztve ]
...mert a kamion a miénk és el akarunk menni vele!
-
Lajmund
őstag
Alapból én sem vagyok szerencsétlen de lehetnek szerencsétlen esetek és voltak is. Sose tört telom nekem sem. Életemben ez a két eset volt amit leirtam meg előtte még egy xiaomival pofára esés 4 éve de akkor a védő üveg tört rajta de a telo meguszta. Én is vigyázok mindenemre pedig mégis előfordul.
Lapierre Pulsium SAT 5 /Asus tuf rtx 3080/ lg 65" c2/ Samsung Z fold 5 / galaxy watch c6 47mm/ Adam audio 8"/ Fyne audio F3 12"/smsl do 100/ seeaudio bravery/ fio lc bt2/
-
GEIL
addikt
Igaz, de ugye nem mindenki jár 4-500 ezres telóval.
Nálam az átlátszó szilikon hátlap és egy kijelzővédő üvegfólia működik aztán ámen.....immáron az 7. telómat használom így, de még egyik sem esett le soha sehol, nincs zsebből kirántás, sem kezemből kilőkés....egyetlen egyszer huppant le otthon a a mostani telóm a hosszúszőrű puha szőnyegre a kb 50 cm-es dohányzóasztalról, amikor asszonyom véletlenül a terítőt igazitotta, de értelem szerűen az kb a "semmi kategóriás esés" volt.[ Szerkesztve ]
------------------------- i7 13700K - 64Gb DDR5 - RTX4070 ---------- i5 9600k - 32Gb DDR4 - RTX3060 ------------------------- ------------------------- PS5 --------------- ------------- Samsung A53 5G ------------ ------------ Xbox Series X ----------------------------
-
Lajmund
őstag
Tok üveg témára annyit hogy ha majd lesz egy 200+grammos telod ami fél millát ér lehet majd meggondolod hogy raksz rá valamit. Nekem a 23 ultra esett betonra igaz csak szék magasságbol strand nadrág zsebböl. A karbon tok kecses nem nagy megvédte és védő üveg is mert pofára esett a végén. Na ha nincs rajta semmi akkor kb boritékolható a kijelző csere ami akkor 120 volt mert a sarkára esett az üveg felől. Rendesen lett nyoma a tokon kb mintha spirgli papirral csiszoltad volna le. Fold 5 szintén esett le egyszer betonra kb 140 centirök a tokon jól is látszik a nyoma. Pedig nem vagyok ügyetlen de egy szaladgáló gyerek meglökött és elejtettem azt is. Na ezeket szervizeld le jó szájézzel plusz várd ki meg intézd el. Mindkettő kb 250 g nagyot puffan a földön és elég rizikos ha sarkára esik. Én 2 évente eladom a telokat mert úgyis annyit bukok meg fizetek az újra hogy nincs értelme évekig tartogatni ugyanott vagyok akkor meg inkább legyen újabb és eladásnál számit mennyire van odaverve karcolva meg ugye sok pénzt sporolhat egy üveg vagy tok meg ami talán fontosabb sok szarakodástol kimél meg. Nekem is van s10 haverom aki hasonlót fúj. Megnézném egy 25 ultrával mennyire laza csupaszon. Meg van olyan cimborám is aki szintén hasonlóan gondolkodott aztán amikor valamelyik pro max szifonja bepokhálosodott utána elkezdett üveget meg tokot használni. Szóval vegyetek egy 500 k telot aztán majd rájöttök miért kell ezekre tok vagy ha nem az első repedés utána fogtok.
[ Szerkesztve ]
Lapierre Pulsium SAT 5 /Asus tuf rtx 3080/ lg 65" c2/ Samsung Z fold 5 / galaxy watch c6 47mm/ Adam audio 8"/ Fyne audio F3 12"/smsl do 100/ seeaudio bravery/ fio lc bt2/
-
GEIL
addikt
-
GEIL
addikt
Huawei Mate10 Pro-t a mai napig visszasírom....fiókban, dobozában pihen, de még ma sem vallana szégyent semmilyen téren. A legújabb középkategóriás telók mellé is oda lehetne még tenni. A dual sim hiánya miatt többet használom a "céges Samsung A53"-at, de vegyes érzésekkel.....a legtöbb dologban elmarad a másik telómtól. Ahhoz hogy előrelépésnek érezzem a váltást, inkább minimum egy s22/23 ultra környékén kéne nézelődni.
[ Szerkesztve ]
------------------------- i7 13700K - 64Gb DDR5 - RTX4070 ---------- i5 9600k - 32Gb DDR4 - RTX3060 ------------------------- ------------------------- PS5 --------------- ------------- Samsung A53 5G ------------ ------------ Xbox Series X ----------------------------
-
Velocity
aktív tag
szerk: közben látom nem csak az első hsz-ben volt ez a téma, hanem kb végig
egy kis szösszenetnyi megjegyzés: én pont emiatt soha nem használtam se tokot, se fóliát egyik telefonomon sem az elmúlt 13 évben (S3 volt az első okostelefonom és már akkor röhögtem rajta hogy az iphone-osok szidták a műanyag hátlapot, bezzeg nekik fém és üveg volt... kivétel nélkül szilikon tokban
).
Szóval azóta is mindig valamilyen Samsung felsőpolcos készülékem volt (volt többek közt Galaxy Alpha, Note 5, Note 8 és immár hatodik éve Note 10 Plus, amit többek közt pont a kecsessége miatt imádok amellett, hogy mindenre is elég a tudása), mindegyik több évig szolgált és ezidő alatt nem egyszer estek le. Két esetben történt sérülés: Note 5 hátlapján az üveg keresztberepedt egy nagyobb esést követően, azt később úgy is adtam el, illetve tavaly a Note 10 Plus kijelző előtti üveg repedt be (addigra közel 5 év használat után már egyébként is viharvert volt kissé a telefon (lejárt a hátlapi üveg, beszart az s-pen, buzizott a töltőcsatlakozó stb), azt végül készülékbiztosítás keretén belül 20.000 Ft önrész leszurkolása után újították fel pár nap alatt hivatalos márkaszervizben: új kijelző, új keret, új hátlap, új S-pen, új töltőcsatlakozó, stb, és most is olyan mintha tegnap vettem volna, pedig hónapok óta használom a felújítás óta.
Tehát 2012 óta ez a 20.000 Ft volt az össz kiadásom amiatt, hogy nem használok védelmet, gyanítom tokokra, üvegfóliákra, stb ennek a többszörösét el lehetett volna költeni ennyi idő alatt. Szóval amellett, hogy anyagilag is jobban megérte, mindig élvezhettem a telefont abban a formában, ahogy legyártották
De persze nem vagyunk egyformák, mindenki úgy használja ahogy szeretné. Nővérem telefonja mindig tokban van, mégis úgy néz ki fél év után mint amin átment egy vonat...
[ Szerkesztve ]
...mert a kamion a miénk és el akarunk menni vele!
-
válasz
LosBlancosRM #7 üzenetére
Hallottam véletlenről... nem gondoltam soha, hogy valaki nem véletlenül töri, karcolja a telefonját.
15 éve vannak okostelefonjaim. Még egyik sem tört, nem repedt. Érdekes módon a feleségemnél ugyanez a helyzet. De ez nemcsak a telefonjainkra igaz, hanem mindenünkre. Mi véletlenül ilyenek vagyunk.
Nem magas ló ez, hanem magas léc, amit láthatóan elég sokan képtelenek megugrani. -
Dehogy kötelező a tok és a fólia. Nem a vagányság kerül sokba, hanem a figyelmetlenség, a nemtörődömség... Nekem évek óta nincs se tok, se kijelzővédő a telefonon. A P30-on 4 évig egy Dbrand 3D hátlapi fólia volt, mert csúszós volt a gyári hátlap. Most az S23-on szintén csak a hátlapon van egy Dbrand valódi bőr lap már másfél éve. Egyik telefonomon sem volt se horpadás, se karc. Számomra természetes, ha kemény pénzekért veszek egy kényes eszközt, akkor arra odafigyelek.
-
Az sem mindegy, h egy 9.5 mm telefon van tokban, vagy egy 6.4. Van extra vékony átlátszó tok is 0.5-0.6 mm. Tok és fólia kötelező vagy sokba fog kerülni a vagányság.
Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi smart band 9 Pro Black [GPS Signal in 2-3 sec.], Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/102 kg.-- ∞ ]
-
sBc
aktív tag
Tök jó ez slim vonal, de 10 éve még ilyen vékonyak voltak a telefonok. Ünnepek alatt találtam meg a régi S8 at és így utólag milyen kecses a mai telefonokhoz képest.
Én is támogatnám a tok nélküliséget akár műanyag hátlappal. -
m00lash
csendes tag
Kicsit néha tele a tököm ezekkel a leak-ekkel. Nem tök mindegy? 1 hét és kiderül.
Régen még volt miért izgulni az ilyen bejelentések előtt, manapság már csak fikázás megy, hogy úgyis tudtuk már. -
Lajmund
őstag
Legyen engem nem zavar. De az emberek 90%-nak tokban van a telefonja még a csajoknak is. Tök jó lenne tok nélkül használni minden telefont nekem is tetszene de nem sok ilyet látok. Karbon tokoknál még élvezhető ez a slim vonal de minden másnál amit az emberek vesznek elvész a kecsesség.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
ma Az extra légies Samsung nem a jövő héten mutatkozik be, de vendégszereplőként még felbukkanhat.
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest