- Texasban készül az első 3D-nyomtatott hotel
- Jelszókezelők
- VLC Media Player
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- Facebook és Messenger
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Netflix
-
IT café
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz balazs1956 #10128 üzenetére
Hát majdnem mint egy "igazi" húsleves
Én ha húslevest főzők mindig gondolok az alaplére és teszek el a fagyóba (picit hosszabbra főzőm a levest)Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
Zöldbab kérdésem lenne
A zöldbab miért sárga nálunk? És miért hívják vajbabnak (is)?
És az "igazi" zöldbab (nem a sárga vajbab) azt, h hívják?Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
Na akkor csak igazam volt (mert ez egy vita kérdése volt tegnap), h a zöldbab az az "éretlen" sárgabab
KösziMindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
Az hogy van, h az Írországban készült vaj olcsóbb a spárban mint a magyar vaj? 1100 vs 1500 ft (nem is kicsi a különbség)
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
Hát nem tudom, érdekes teóriák. Elmegyek ma egy másik (magán) boltba és meglesem mennyi a magyar vaj.
A tejre reflektálva. Én csak 2,8-as tejet veszek (zömében a spárba ) és az S betűset (spár saját budget márkája). Ugyanúgy magyar mint a mellette lévő csak 2/3 áron. Aszem a mizo-n esett le múltkor majdnem az álam (vagy a vérnyomásom...) 700 akármennyi ft 1 liter... Vettem inkább tejport a kv-baMindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
válasz prozodus #10264 üzenetére
Mi a nemesacél?
A „nemesacél“ egy 160 különféle acélfajtát — az úgynevezett ötvözött acélokat — összefoglaló gyűjtőfogalom. Ezek az eltérő összetételű acélok különféle felhasználási célokra alkalmazhatók.
A nemesacél nem feltétlenül rozsdamentes.
Csak a krómot tartalmazó ötvözetek felületén képződik egy, a milliméter ezredrésze vastagságú védő és tömör passzív réteg.
Ez a réteg ugyan nagyon vékony, de mechanikus sérülés esetén képes újraképződni, így ezeken az acélokon rozsdásodás normál esetben nem lép föl.
Ennek az az előfeltétele, hogy a védőréteg ne sérüljön tartósan (pl. idegen rozsda vagy bizonyos vegyi anyagok által, mint amilyen a sósav). Ezek a sérülések különösen olyan területeken léphetnek fel, amelyek ki vannak téve vegyi jellegű terhelésnek, mint pl. a tengerpart közelében kültérben, vagy nagy ipari légterhelés esetén, az élelmiszeripari
üzemekben és az uszodákban.Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
-
Ha nagy okosan le fagyasztottam egyben egy jó nagy adag húst (~5 kg marha) abból, h kellene kivenni? Vagyis elosztanám normális adagokra ha van rá mód.
Körfűrész, orrfűrész, dekopír - ilyenek vannak otthon de ha lehet akkor kevésbé koszos dologgal csinálnámMindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
válasz krizmo_ #10315 üzenetére
Oké, h a jövőbe úgy csináljam. De most mit csináljak azzal a nagy halom hússal?
Nem szabad visszafagyasztani a húst, miután kiolvadt
Ez az állítás részben hamis. Az ausztrál Nemzetközösségi Tudományos és Ipari Kutatási Szervezet állásfoglalása szerint ugyanis mindaddig tökéletesen biztonságos újra lefagyasztani a húst vagy bármilyen ételt, amíg 5 fokon vagy az alatti hőmérsékleten üzemelő hűtőben engedett fel . Az egyetlen dolog, amely problémát okozhat, az étel íze, mivel a kiolvasztott hús állaga enyhén vizesebbé válhat. Arra viszont mindig érdemes figyelni, hogy ha a felengedett húst megfőzzük, majd még melegében bedobozolva visszatesszük a mélyhűtőbe, akkor kondenzációt idézünk elő, ami remek táptalaja a baktériumoknak. Először mindenképpen várjuk meg tehát ilyenkor, hogy kihűljön az étel.
hmmm...
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
Ez a hűtőben félig kiolvasztós módszer lesz.
+ vmi bika kés és kalapács esetleg...Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
Ez a vasfűrész nem rossz ötlet. Veszek egy új lapot - szépen letisztítom - és mehet a darabolás Tegnap este áttettem azért a "normál" hűtőbe. Fogásra olyan volt a hús mint egy darab szikla
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
-
Dejó fűszeres boltok
Köszi
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
válasz Essejó #10365 üzenetére
Hát szerintem nem illik a kombóba a paprika, paradicsom, káposzta, krumpli. Meg a karalábesz se De a lestyán egy plusz pont Én még raktam volna bele vmi fűszert pl. frissen őrölt bors, petrezselyemkó. De ez csak az én meglátásom
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
Úgy néz ki, h veszek egy kenyérsütőmasinát. Tudtok mutatni / írni recepteket? Kis méretű (tömegű) kenyérke lenne a cél, ha lehet minél egészségesebb kivitelben (rozsos, magvas, teljeskiőrlésű, ...) és ha lehet minél egyszerűbben
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
válasz Mr.Csizmás #10455 üzenetére
Jó rég néztem már ott szét, köszi
Mondjuk ezek egyikse gépes recept. Vagy mindegy?
Tök nem vágom ezt a géppel kenyeretcsinálni dolgot[ Szerkesztve ]
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
válasz ernyo15 #10470 üzenetére
Köszi, közben én is találtam pár receptet / leírást
Ide teszem hátha más is keresne:Hagyományos és kovászos kenyér receptek kenyérsütőgéphez
HÁZI KENYEREK - KENYÉRSÜTŐGÉPPEL!
Kenyérsütő géppel miként készítsünk kenyeret -> Ez jó kis alapozó gépekhezEz is érdekes lehet:
Liszt kisokos – melyiket válasszam?Ez meg a legérthetőbb kovászkészítési "recept" - számomra
Élesztőmentes kovász kenyérlisztbőlMindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
válasz krizmo_ #10474 üzenetére
Megnéztem néhányat, és van bennük élesztő, ez nem kovászos recept.
Jah, h amiben van élesztő az már nem is kovászos?Ez bizony így van, ezért is van az, hogy a vadkovászos termékeket kell előnyben részesíteni, mert azokban biztos, hogy nincs élesztő. - Szoktam venni ilyen kenyereket, de nem tudtam eddig mit jelent a vad szó.
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
Én semmilyen "kész" húskészítményt nem szoktam venni boltba. Van a faluba fasza hentes, az nem rak bele csak sót meg fűszereket a kolbászba Meg szoktunk télen kollegával mi is tölteni. Na az tuti, abba tényleg csak a belevaló kerül. Mondjuk ez a többesszám kicsit barokkos túlzás - én a nyárikonyhába a fűtésért felelek legtöbbször - na meg az italokért
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
Szeretnék ötleteket kapni, h mivel lehetne javítani a kenyeremen
Jelenleg (aszem 4. próbálkozásra) ilyen a külleme:
Több tesztalany szerint is finom
Az összeállítása:
3 dl víz
3 evőkanál szója olaj - ezt több dologgal is próbáltam már: vaj, zsír. Most a szójaolaj jött
5 szem kockacukor (nincs otthon "sima" kristálycukor a nádcukrot meg nem akartam beletenni)
lisztek:
120g rétesliszt
70g teljeskiőrlésű búzaliszt
310g bl55
1 teáskanál szódabikarbóna
Rendes kenyérlisztet még nem vettem, ezért így kevertem a dolgot
1/4 élesztő (12,5g) - kovászbarát még nincs, élesztőzők jelenleggép beállítása:
3-as program (rozsos kenyér)
1-es súly (500g)
2-es barnaságA problémám, h a végén összeesik a kenyér teteje. Feljön szépen domborúra de a végén összeesik a teje: mint egy vulkán úgy néz ki a végeredmény
[ Szerkesztve ]
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
Alakul a kenyerem. Sok volt benne a víz
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
Kis kenyérkérdés
Retenetmód profin gyártom már a kenyereket: megvan a tuti víz / liszt arány (természetesen több fajta lisztből), magvak, fűszerek - még olívabogyó is - szokott kerülni a kenyerembe de egy dolog még nem hagy nyugodni. Picit hamar kiszárad (letakarva, hűtőben tartom) mint a bolti "jó drága" kenyerek. Tuti valami "segédanyagot " tesznek bele. De mit? Egyébként nem úgy szárad ki mit a gagyi bolti (hogy kalapáccsal kell feltörni) csak a vágott felülete kicsit keményebb lesz mint a belseje... Egyébként a tegnapi kenyerem kakukkfüves, elég jó lett
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
-
válasz sutszi #10595 üzenetére
Ez pont olyan mint a kertészkedős topikba valaki megemlíti, h nem kéne minden problémára kemikáliákkal válaszolni. Az "öregek" (akik az apjuktól / nagyapjuktól tanulták a mezőgazdálgodás) fel vannak háborodva, h lehet ellentmondani több 100 éves (najó legyen sok éves) tapasztalatnak. Akkoriban tök jól kiirtotta a gombát, kártevőt a vegyszer - jó az most is. Azt amikor megkérdezi vki, h Te azt meg is eszed miután rálocsoltál egy fél vegyiüzemet? Persze, régen is megettük Ebbe az érvelésbe nem tudok belekötni, a tapasztalat az tapasztalat
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
-
Honnan szoktatok lisztet (kenyérhez) rendelni? Legalább 5 kg-s kiszerelésben és nem 1000 Ft / kg áron... Lenne a garat malom lisztje (~500 Ft) de nem elérhető sehol.
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
válasz sutszi #10725 üzenetére
Eskü, h az előbb nem volt náluk se, mostmár elérhető
Még egy kérdés. Ha ilyen kimondott kenyérlisztet veszek akkor már nem fog kelleni bele rétesliszt? Csak amivel tuningolni akarom pl.: rozs, teljeskiőrlésű, etcMindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
válasz krizmo_ #10729 üzenetére
Tökmagolaj nekem is van otthon, de azt még nem próbáltam kenyérbe - salátára szoktam locsolni inkább, szójaolajat teszek a kenyérbe. Na majd megpróbálom azzal
Egyébként minél "teljeskiőrlésűbb" a liszt annál magasabb a fehérjetartalma. Nem? Mert a szám a megjelölés végén a szemcseméretet jelöli, magyarán annál kevésbé van leőrölve. AszemMindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
válasz fradi81 #10731 üzenetére
Hát lehet. De valamilyen "tartalom" az nő benne. Ásványianyag talán. A rost tartalma biztos, h nő (vagyis megmarad benne) abból meg következik az előbbi. Meg van hamu tartalom is. De, h az mire jó azt nem vágom
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen