- [Re:] [RIOS Gépház:] Új prémium feature: letiltható (kikapcsolható) a hozzászólás a hirdetésekben
- [Re:] [D1Rect:] Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- [Re:] [suste:] Openwrt Barrier Breaker 14.07 saját verzió Tp-link routerekre
- [Re:] [sziku69:] Fűzzük össze a szavakat :)
- [Re:] [gban:] Ingyen kellene, de tegnapra
-
- Utoljára frissítve: 2019-11-29 17:54:58
IT café
Formula-1
Hozzászólok Aktív témák
-
veze
őstag
RBN nél is másodpilota lehet.. van nekik saját, majdnem 4x Vb pilotájuk.
Kimiről elképzelhetetlen hogy csicskázzon Alonsonak, bár Alonso átveheti Masa szerepét, volt eddig pár éve első számunak lenni, de nem jött össze!!! ....édesnemes és csípős őrölt szegedi paprika termelőtől ..
-
Motion_Blur
félisten
Szinte biztos, Räikkönen visszatér a Ferrarihoz
Én ezt még mindig tudom elképzelni
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
cyberkind
nagyúr
Ez egy csoda lenne, jesszus de örülnék ennek !
"Fly the Friendly Skies" "Take Me Home, Country Roads" "I shouted out Who killed the Kennedys?"
-
giigz
veterán
Bárcsak így lenne, hihetetlen boldog lennék egy Raikkonen Massa párossal
-
TESCO-Zsömle
félisten
Esélytelen. Massa a gyenge láncszem, aki miatt sorozatosan bukják el a konstruktőri címeket, nem fogják megtartani, ha esélyük van a helyére Kimit tenni. Lehet, hogy a Kimi + Lonzi páros robbanóelegy, és egymástól rabolják el a VB-pontokat, de a konstruktőrit simán behúzzák, ha alájuk teszik az arra alkalmas technikát.
Nem tűnik olyan hihetetlennek. Kiminek nagyon vastagon fog a tolla, mikor a fizetést kéri, és tudja, hogy a Ferrarinál jobb csapatot nem talál ilyen szempontból. 33 életévével neki sincs már túl sok hátra az iparban, lehet búcsúzóul jól megszedi még magát, aztán irány vissza rallyzni.
Másfelől ő is tett pár arra utaló nyilatkozatot, hogy bizony abba a tűzbe is lógatta/-ja a vasat.
JJános: Akkor Kimivel a volán mögött buknák el a konstruktőrit Massa miatt évről évre... Márpedig nem is olyan rég pont a Ferrari adott hangot, hogy nekik, mint csapat a konstruktőri a fontos, nem az egyéni, ha emlékezetem nem csal.
[ Szerkesztve ]
-
pocokxx
Közösségépítő
Ezzel csak az a baj, hogy most egy jó pár évet kell várnia a felnövő generációnak a jó autókra. Hülkenberg (?), Di Resta, Maldonado Grosjean, most pár évig marad helyén.
Szívesen megnéztem volna őket is egy erősebb autóban, erre viszont most várniuk kell, míg valaki kiöregszik a "nagyok" közül.
[ Szerkesztve ]
"Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor
-
TESCO-Zsömle
félisten
Ha Ferrari meglépi a Kimi-Lonzi párost, az 4-5 évre tuti be lesz betonozva. Vettel mellől Ricciardo még kibukhat, illetve ha Newey belátható időn belül tényleg elhagyja az istállót, akkor akár még az ifjú titán is távozhat, ha túlságosan romlik a VB-esély, és helyet kínálnak egy jobb istállóban. Bár sztem Vettel akkor hagyja ott a RB-t, ha és amikor a Ferrari feltámad és lesz üresedés.
Hamilton tuti marad a Mercinél, a Lotus meg majd elválik. Eléggé hullámvasút az életük anyagilag.
-
PumPi
őstag
Éppen ezen filózgattam délután hogy a jelen kor Forma1-ében mi az igazán fontos... Régen Schumacherrel egy csapatban a Ferrari simán megtehette hogy egy emberre hegyezi ki a csapatot, mert nem igazán volt hozzájuk fogható csomag, ergó elég ritka volt a körbeverés.
Ez pár éve jócskán megváltozott és a valaha volt egyik legerősebb pilótagrémium versenyez egymással. Ez azt jelenti hogy felértékelődött mindkét pilótnának a szerepe, ráadásul az elmúlt másfél évben a hullámzó teljesítmény volt igazán jellemző (ez az utóbbi pár futamon kezd megváltozni), ez pedig azt jelenti hogy mindkét pilótának nagyon fontos szerep jut.
Érdekes stratégia lenne ha Kimit megszerezné a Ferrari, mert egyfelől tök nagy konkurencia belülről Alonsonak, ami számomra elképzelhetetlen hogy jól működjön, ugyanakkor kilőttek egy potenciális világbajnokot a mezőnyben, kevesebb irányba kell figyelni és biztosak lehetnek benne ha éppen hullámhegyen vannak akkor a maximális pontszámot veszik el az ellenfelektől. Szerintem ennek a felállásnak az egyetlen gyenge pontja Alonso. Nem tudom elképzelni hogy el tudja viselni hogy nem őt támogatja a csapat, nem pusztán rá fejlesztik az autót stb. Remélem nem lesz igazam, és egy brutálisan erős Ferrarit és RedBullt, Mercedes, és Mclarendt
látunk kőkemény küzdelemben jövőre.
-
JColee
őstag
Már az első alkalommal is nehezen viseltem a dolgot, hogy egy piros kocsinak kell szurkolni. Nem leszek túl boldog, ha ez tényleg újra megtörténik.
[ Szerkesztve ]
-
TESCO-Zsömle
félisten
Szerintem Alonso-t sokkal inkább frusztrálja, hogy ötödik évét tapossa a Ferrari és alig jutottak előbbre. Taktikailag sokat fejlődtek, de technikailag még mindig kullognak a RedBull után több-kevesebb sikerrel.
Sok víz folyt le a Dunán 2007 óta, szerintem tudná kezelni. Kimit jobban, mint bárki mást, mivel neki is eléggé bicskanyitogató tud lenni a stílusa, ha vmit rá akarnak erőltetni, arról nem beszélve, hogy eléggé hullámzik a teljesítménye Grosjean-hoz képest is, szóval nem lehet állandó jelleggel a csúcsra tenni. Emellett ugye Alonso 5 év előnnyel indul a Ferrarinál az új autó terén, Kimivel kapcsolatban csak régi adataik vannak.
De persze ha van isten, akkor mindezt meg fogjuk látni. A legrosszabb eshetőség Alonso távozása a Lotushoz pár év szopóág után. Már ha Kimi tényleg átigazol.
-
cyberkind
nagyúr
Ugye a Hami féle kocsi is Ferrari volt félig, tehát mégis csak a csapat tolta össze Jean Todt-al az élen !
Különben meg, a Meki erre sem volt képes(szerencse), de még úgyse hogy lenyúltak mindent a Ferkától !(#26068) Malachi
[ Szerkesztve ]
"Fly the Friendly Skies" "Take Me Home, Country Roads" "I shouted out Who killed the Kennedys?"
-
cyberkind
nagyúr
2008 ott ment el hogy drága Hami levágta a sikánt(Belgium), majd pont úgy engedte vissza hogy jobban kitudjon gyorsulni, és ez jó nagy bunkóság, mert ha ez nincs Kimi-nek nem kell annyira nyomni, és nem is csúszik ki !
Drága Felipe barátunkon nem múlt semmi akkor !(#26074) AMD Power
Ez így van,de várható volt már Spa után ahol a gyors pályán könnyen tudtak győzni, hogy nincs sok esély ![ Szerkesztve ]
-
Ba cy lus
veterán
Szerintem az a nagy büdös helyzet, hogy Vettelt lassan talán már akkor sem tudná megfogni senki a VB-ben, ha nem indulna a hátralévő futamokon.
Túl megosztott ahhoz mögötte a mezőny egész évet tekintve.
Az biztos, hogy győznie nem kellene, bőven elég lenne mindig dobogósnak lennie.
[ Szerkesztve ]
-
St3ven
addikt
Sosem éreztem egy világbajnok alkatnak (Kimivel szemben meg főleg nem), de akkor az utolsó verseny(ek)en nagyon szurkoltam Massának.
@AMD Power:
Hamilton és a stílusa korábban kifejezetten irritált, de az utóbbi időkben, és főleg idén a Mercedesnél sokat fejlődött mind "szakmailag", mind emberileg.[ Szerkesztve ]
"Ultimate Windows Phone megoldás: factory reset" 😈
-
DS39
veterán
Ha Ferrari meglépi a Kimi-Lonzi párost, az 4-5 évre tuti be lesz betonozva.
meglepődnék ha bármelyikük is még 4-5 évig versenyezne. (legalább is F1-ben)
[ Szerkesztve ]
-
cyberkind
nagyúr
Még tárgyalunk, ez a verseny nagyon fontos lehet, és nem csak a Ferrari miatt, a többi csapat is láthatta, mire vagyok képes. Azt hiszem, mindenki ismeri a képességeimet.” - Felipe Massa
Ja, évente egyszer, különben böjt van !
-
Malachi
addikt
ANNYIRA nem figyeltem Massát mostanában, de vegyük figyelembe, hogy második számú pilóta, a taktikája szinte minden esetben kuka, mert Alonso alá rendelik az év nagy részében, a köridekejeit kellene megnézni talán versenyen. lehet, hogy ott is csúnyán elmarad, nem tudom. az biztos, hogy már nem top, de a mezőny nagy részénél jobb. én szívesen megnézném, mit tudna pl. egy Lotusban Kimi helyén, mint első számú pilóta.
[ Szerkesztve ]
-
Motion_Blur
félisten
Általában az első kiállásig összeszed annyi hátrányt hogy simán futhat azonos taktikát Alonsoval. A köridők gyengébbek, sokszor azonos taktikán 1mp-el. De volt már több is...
Massa már második számú pilótának is kevés, ez a helyzet.
[ Szerkesztve ]
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
Skipp
senior tag
ez eléggé karcsú magyarázat lenne, hogy a taktikája minden esetben kuka
mindenféle komolyabb/mélyebb statisztikabuzerálás nélkül, azt összevetve, ahol alo dobogós volt (szal a kocsi viszonylag erős / erős volt) a különbségek:
ausztrália - 21 sec
kína - 40 sec
spanyolország - 26
kanada - alo 14-gyel vettel mögött, massa körhátrány
silverstone biztonsági autós volt
(mo-on is 25 sec közte)
belgium - 37 sectegnap pedig normálisan ment massa, de egy évben 2-3 ilyen alkalom marha kevés (nekem, de a ferrari vezetésnek elég...)
Légy pontos! Mérj mikromiliméterben, jelölj krétával, vágj baltával!
-
orion1025
őstag
Erről lemaradtam, de akkor nagy vándorlás nem várható ha ő érkezik a Lotushoz, mert a helyére megy az orosz, és be is zárult a pilóta piac.Ellenben a Saubernek vége is lesz egy kezdő, meg egy szerencsétlen mellett....
"...300Ft-t adok érte és te állod a postát..."
-
Motion_Blur
félisten
A legfrissebb hírek szerint a háttérben Santander - Shell szponzori háború van, és utóbbi teljes mértékben állja Raikkonen fizetését. Egyre több forrás erősíti meg hogy Kimi (pontosabban Robertson) már aláírta a szerződést.
-
Skipp
senior tag
én nem hiszek abban sem, hogy a mezőny többi tagjához képest bármi kiemelkedőt tudna nyújtani, most már ott is elég jókezű srácok ülnek
nincs vele semmi bajom, csak kicsit olyan fisicos, hogy na majd most megmutatom
Légy pontos! Mérj mikromiliméterben, jelölj krétával, vágj baltával!
-
Malachi
addikt
mondjuk ez is igaz...
-
venember83
nagyúr
Érdekes helyzetet eredményez mindez, Domenicali eddig se tett tanúbizonyságot kiemelkedő vezetői készségről, nem tudom, hogy két világbajnok pilótát hogyan fog egy hullámhosszra hozni.
-
orion1025
őstag
Sehogy?!
-
TESCO-Zsömle
félisten
Csak azt azért ne felejtsük el, hogy Massának volt egy balesete anno, amit megelőzően majdnem VB lett. Ezt az olasz nem mondhatja el.
A kis brazilnak egyértelműen az a rugó tette be a kaput. Sokat javult azóta, de még mindig csak árnyéka régi önmagának. Tavaly év végén kicsit idézett a régi énjéből, és akkor páran bizakodtunk, de idén megint nincs sehol...
-
orion1025
őstag
De azt ne felejtsük el, hogy tavaly Massára is fejlesztették az autót, nem csak a kollégájára....Idén lehet megint a nagy bajnokra alapoznak.
Hozzászólok Aktív témák
- [Re:] Xbox Series X néven jön a Microsoft újgenerációs konzolja
- Apple notebookok
- [Re:] Xiaomi M365 Pro Elektromos Roller Eladó.
- [Re:] 2 x Phanteks PH-F140MP 140 mm ventillátor
- OLED TV topic
- Hi-Fi-ről általánosságban
- Milyen Android TV BOX-ot vegyek?
- [Re:] Véletlenszerűen kikapcsol a legújabb, 13 hüvelykes MacBook Pro
- Synology NAS
- Bloodborne (PS4)
- További aktív témák...
- Corsair CS550m 80+ Gold tápegység (550W, Fél-moduláris, 1 év garancia)
- Majdnem Féláron! Steelseries Siberia 650 gamer fejhallgató
- DELL OptiPlex 9020 USFF HTPC | i5-4570S 4x3.20 GHz | 8GB | 120GB-1TB SSD/HDD | HD4600 2GB DP | SZÉP
- Ezt a gépet nem teszed az asztal alá [gamer PC]
- Fotó Nyomtató Canon SELPHY CP1200+Patron és papír (Újszerű, karcmentes)