Új hozzászólás Aktív témák

  • Balage76

    senior tag

    válasz Doky586 #9366 üzenetére

    Ha a mozgatás adattárolón belül történik akkor ahhoz nincs köze a RAPID-nak, ha két különböző adattároló (partíció) között, akkor pedig gyakorlatilag másolás+törlés. Egyik esetben sem nagyobb az adatvesztés esélye mint bármely más adattároló használatakor.

    A RAPID pont nem úgy működik mint a linkelt windows opció, hanem annak éppen az ellenkezője, amint az SSD fizikailag képes kiírni az adatot (nincs folyamatban írási művelet), akkor kiírja a cache tartalmát. Az említett példádban a "sok egyéb ami meghatározza a fájl helyét" időnként frissítésre kerül vagy az oprendszer vagy az SSD által. Ha az SSD által ahhoz a RAPID-nak ismételten semmi köze. Ha az oprendszer által akkor az írási műveletet feltételez, ami először a cache-be kerül, majd onnan (amint lehetséges) az SSD-re. Ahogy a példámban látod, a maximális 500MB gyakorlatilag 1mp körüli idő alatt letárolható, maximálisan ennyi az oprendszer "írása" és a valós letárolás közötti különbség/késleltetés, de ez is csak akkor fordul elő, ha a cache-be folyamatosan "töltöd be" az adatokat és időközben folyamatosan ír az SSD.

    Ha valamit az oprendszer nem akar letárolni az valóban elveszíted. Az hogy mondjuk egy általad említett indextábla a RAPID miatt 10-20-60 másodpercig ne kerüljön valós letárolásra, az már bocsánat, de hülyeség. Az egész RAPID-nak az a lényege, hogy az SSD írási sebességénél egy nagyságrenddel magyobb memória írási sebességgel szolgálja ki a programokat és az oprendszert, míg a valós írásokat a háttérben végzi, amikor Te már újra klikkelgetsz. A valóságban (az SSD nagy írási sebessége miatt) a kettő között elég minimális a különbség, messze nem annyi, mintha az egyik oldalon 4000MB/sec állna míg a másikon 10MB/sec. Ebben az esetben elképzelhető lenne amit írtál, de itt nem.

Új hozzászólás Aktív témák