Új hozzászólás Aktív témák

  • Zoz

    őstag

    válasz Zoli2 #39026 üzenetére

    Ahogy a kolléga is mondja: igen nagy marhaság egy 10 éves, elavult operációs rendszerrel próbálkozni egy modern gépen.

    A pontos technikai probléma: az SSD-d az NMVE szabványú, amihez nincs a Windows 7-ben driver, ezért nem látja.
    Ha ezen túljutnál jönnének még olyan problémák, hogy a B360-as chipsethez szintén nincs Win7 támogatás, így pl nem lesznek USB-k...
    Ha mindenáron Win7-es gépet akarsz manapság építeni, akkor B365-ös lapot kellett volna választani, ami mivel a Z170 chipset legújabb reinkarnációja, így vannak hozzá Win7 driverek.
    NVME SSD-ből pedig Samsung, mert ők adnak saját Win7-es NVME drivert.

    Nem Samsung esetén esetleg próbálkozhatsz: KB2990941 számon anno kiadott a Microsoft NVME patch-et Win7-hez. Azóta ezt visszavonták, azt mondják frissíts inkább Win10-re. (Mi is ezt mondjuk :) ) De egyes gyártók oldalán, vagy fórumokban még fellelhető.
    Így azt kéne tenni, hogy feltelepíted egy SATA meghajtóra a Win7-et, mellé rakod az NVME SSD-t, és felrakod ezt a patchet (vagy Samsung esetén annak a driverét). Utána már látnia kell rendesen az eszközkezelőben, lemezkezelőben az SSD-t. Ha ez meg van, akkor már csak át kell klónozni az NVME-re a rendszert.
    (Azt nem tudom, hogy létezik-e olyan mókolt Win7 telepítő, amibe beleintegrálták már NVME-t, és tud egyből települni.)

    De ahogy már említettem esetedben az alaplap egyéb drivereivel is gond lesz, nem tudom, hogy pl B365 drivereivel fel lehetne-e varázsolni az USB-t...

    Szerintem kezdj barátkozni a Win10-el :)

Új hozzászólás Aktív témák