Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz phoenix64 #35007 üzenetére

    Kipróbálhatod őket másik gépben, de szerintem nincs baj az alaplapoddal. Olcsó SSD-eid vannak, nincs rajtuk elég cache, ezért lassulnak be szekvenciálisan. Viszont ez nem olyan nagy tragédia, mert átlag felhasználóként SSD-ről SSD-re nem hinném, hogy sokat fogsz másolni nagy fájlokat, vagy nem fogsz olyan progit használni, ami nagy fájlokkal dolgozna. Nyilván, aki ilyeneket csinál, annak nem ajánlottak ezek a belépő szintű SATA3 SSD-k, azoknak Samsung 850 Pro, 860 Pro vagy NVMe-s SSD ajánlott. De átlag felhasználáshoz simán elég lehet egy A400 szintű is.

    Külön kitérnék még a játékokra. Azok látszólag nagy fájlokból állnak. De a szekvenciális sebesség mégse annyira számít játékoknál, és ennek az az oka, hogy a betöltött nagy fájlokat szép fokozatosan fel kell dolgozni a CPU-nak, GPU-nak, és emiatt az SSD bottleneckbe, limitbe fut. Lásd videó, amit már sokat linkeltem.

    (#35001) csixy: a játék az pont mindegy az SSD-nek. Nem rövidíti az élettartamát, ha játszol. Az, hogy kibírja-e 3 évig, az nem attól függ, hogy mennyit írsz rá. Ha selejtes darab, akkor mindenképp meg fog degleni. Nekem is van SU650-em, igaz én még akkor vettem, mikor nem lehetett tudni a szériahibájáról, valami fél éve vettem 15k-ért itt külföldön, de csak külső meghajtónak használom OS-ek tesztelésére és telepítők kiírására.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák